reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
images

Smacznego kobiałeczki moje !!!

reklama
ALe jestem qwa nie wyspana :angry::angry::angry::angry::angry: miałam jakiś kryzys od 0:30 do 4 rano..... i gdyby nie to, że umówiłam się z dziewuszkami w pracy na pączki a potem z siostrą to pewnie bym spała dalej.... no ale mówi się trudno, mam nadzieje, że jakoś będe funkcjonować w dniu dzisiejszym :)

Życzę miłego obżarstwa :-):-)

Witam na tłusto dziś. Oczywiście po śniadaniu pączek musiałby być. Zrobiliśmy 40sztuk z marmoladą różaną z lukrem i skórką pomarańczową. Mniam!
Spokojnie, dla wszystkich wystarczy. Zapraszam;)
Pamiętajcie, że w Tłusty czwartek pączki nie tuczą:-)

Amelia- na faworki już nie miałam siły. Poza tym mdliło mnie od zapachu smażonych pączków;) Przypomniałaś mi o Picie. juz dawno rozliczony tylko czekał na wysłanie bo z mężem musiałam się wykłócić, że internetu nie można odpisać.

Vinga- wyglądasz bardziej promiennie teraz.

Vegas- po 3 tygodniach po porodzie? Szok! Mój czekał na mnie prawie 3 miesiące. Libido zerowe i coś mnie dziwnie w środku pozszywali, bo czułam się jak dziewica:-) Sprite lepiej zamień na wodę:)Ewentualnie jakiś sok

Dorcia- ja nie chcę, żeby poszło w cycki!

Ianka- w tamtej ciąży tez upadłam na brzuch, dziecku nic nie było. Z tym ze ja czułam ruchy, jesli się niepokoisz to sprawdź.

Carla- kurcze ale u was ciepło. U mnie tak pizdzi, że ja sama czapkę zakładam. Bedziesz się użerać z tymi lekarzami teraz ze względu na brak szczepień. odbieranie dzieci za ich brak to chyba przesada. Ale w Polsce nic mnie nie zdziwi.Lepiej, żeby u Ciebie w domu były libacje alkoholowe a dzieci chodziły brudne i głodne....Wtedy mniejsze zło i nikt by nie zauważył. Też nie lubię jak mój ma urlop, a w marcu zapowiada się tydzień. Znowu się będę rozwodzić:-)

Aniołek- domowe spa ale Ci dobrze..... mi tak brzuch nie przeszkadza jak córka, a jak ona zasypia to już nie mam siły:)

Kurczak- jedna strzałeczka tylko, no to świetne wyniki. Ja mam ich zdecydowanie więcej i muszę brać kwas foliowy 5mg

Vinga teraz moje wypociny special for you
W skład czynszu we wspólnocie mieszkaniowej wchodzą zaliczki na eksploatację (w tym np opłaty bankowe,ubezpieczenie budynku drobne naprawy, wymiana żarówki na kl. sch, zamka w drzwiach, wynagrodzenie zarządcy).I to wszystko może dawać 2zł/m2.
Wy pewnie nie będziecie płacić funduszu remontowego, bo to nowy, ewentualnie jakieś grosze.
Oprócz tego trzeba doliczyć zaliczki na wodę i ścieki, centralne ogrzewanie i podgrzanie wody, śmieci, ewentualnie jakieś koszty za monitoring/ochronę jeśli taki macie.

Wspólnota to ogół wszytskich włascicieli loakli w budynku. Wszyscy wg udziałów (udział zapisany jest w akcie notarialnym) odpowiadacie za utrzymanie części wspólnych tj. klatek schodowych, dachu, rynien, otoczenia budynku itp. Raz w roku w 1 kwartale powinniście mieć zebranie na którym zarządca zdaje sprawozdanie finansowe za rok poprzedni a wy jako własciciele podejmujcie decyzję odnośnie budynku. No i najważniejsze - wszystko działa na podstawie przepisów ustawa o własności lokali Internetowy System Aktów Prawnych
Trochę chaotycznie, ale mam nadzieje, że pomogłam

Ostatnia edycja:
Witam i ja w tłusty czwartek :)

Wasila ty się czułaś jak dziewica a ja jakbym 10 dzieci urodziła... nic, kompletnie nic nie czułam... także moje obawy się okazały prawdą :-(. dzięki za info o tych wspólnotach. a jeszcze zapytam, ten zarządzający to my go zatrudniamy, czy to osoba ze wspólnoty?

Vegas wolałam poczekać do kontroli u gina

Vegas - czarownicą :D

ehhhh Dorcia Ty to wiesz jak dzień zacząć na forum .... ja obkupiłam się w 4 rodzaje pączków - jak szaleć to szaleć.

Aniołku buziaczki :*

Wasila - poszłaś w domową produkcję, dobrze zrozumiałam ????

I ja życzę wszystkim wyśmienitego tłustego czwartku :cool2:

Hej - hehe Dorcia , pobożne życzenie :-), ja jeszcze w piżamie także pączków brak , pewnie wszystkie mi wykupili

Boże Wasila - zaszalałaś , i właśnie dlatego sama nie piekę nic , bo później musiałabym to zjeść :)

Może mnie która oświeci z tym Pitem , jako że chce się rozliczyć z mężem a Pita nie mam bo nie miałam dochodów to mam wpisać wpisać wszędzie zera tak ? tzn zera i tak nie przechodzą więc puste pola są wszędzie , i mam wybrać pit 11 i zaznaczyć :nic nie zostało zaznaczone ( brak stosunku pracy )? , pierwszy raz tak mam i zgłupiałam totalnie .

Życzę smacznego !!

O Jezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzusie !!!
Ale się obżarłam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zjadłam trzy pyszne pączki z adwokatem !!! Pyyyyyycha !!!
Że ja nie umiem takich pysznych zrobić ... buuuu

Wasila to kochana Tobie pączuchowe kalorie pójdą we włosy ??? !!!

Carla ale jaja z tym szczepieniem....to po co nam prawa rodzicielskie skoro nie możemy decydować o zdrowiu dziecka ???

Hej Babeczki. Ja zjadłam na razie 1.5 pączka, Młoda pół bo ona jak pączek to tylko pół zje, ale za jakiś czas zjem kolejne pączusie - uwielbiam!:-)
Mi w cycki nie musi iść - miseczka D w zupełności mi wystarczy:tak::-p

ANIOŁEK bo najlepiej to się śpi nad ranem a jak trzeba wstać to człowiek zły:-p
DORCIA szalejesz:-p Stres przed jutrem jest?
WASILA no 3tyg., taką chcicę ja sama miałam, że J. powiedział, że temu co mnie zszywał chyba kwiaty musi dać bo dawno takiej chcicy nie miałam:-D Ale ja w ciąży z Martynką po 32tc unikałam seksu bo mi po seksie twardniał mocno brzuch i wolałam uważać. To potem się chcica uzbierała, że hoho:-p
KURCZAK oo czarownica:-) Fajny pomysł na przebranie:-) Moja to tylko księżniczki:-p

Vegas no właśnie tego chciałam uniknąć: kolejnej księżniczki na jutrzejszym balu, mimo iż moja konikowo-księżniczkowa, to wybrała coś innego - i bardzo mnie to cieszy :D:D

Ja zjadłam jak na razie dwa pączki z różą i pudrem a popołudniu ze starym obalimy pączki z bitą śmietaną polane czekoladą. I to by było na tyle.
Idę prasować :angry::angry::angry::angry::angry:

reklama
Kurczak czarownica bardzo fajnie:)

Vegas- ja mam chęć właśnie teraz, ale z takim brzuchem to za wiele nie zadziałam. A po porodzie spodziewam się znowu braku ochoty. Ja chęci nabrałam dopiero po skończeniu karmienia niestety. Biedny ten mój chłop.

Vinga- dla mnie seks po porodzie jest gorszej jakości niż przed.
We wspólnocie powinniście mieć Zarząd- tworzą go włąsiciele i on decyduje czy bedziecie mieć zarządce czy nie. Z tego co zrozumiałam Waszym administratorem/zarządcą jest teraz Tbs. Zarządce można w każdej chwili zmienić.

Amelia- nie wiem jak to jest z tym Twoim Pitem. Wydaje mi się, że osoba nie posiadająca dochodu nie rozlicza się z US, bo z czego?Zadzwon do nich i zapytaj albo przejdź się osobiście.
Pączków tylu nie zjemy, 20 wziął P. do pracy. Kilka dałam siostrze, kilka sąsiadce i już zostało mi tylko 4:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry