reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Carla 7 tys za robociznę to w cholerę... jak ja się cieszę że mój będzie niemal wszystko sam wykańczał.Tutaj wiele dzieci paraduje bez czapek, ja z moją nie będę ryzykować, po tym jak się nabawiła zapalenia ucha w święta, a że tu niby słonko się przebija przez chmury, ok 5 stopni i piździ jak jak nie wiem, tak jeszcze nie pora. Jak tam Tomuś u lekarza?
Aniołek będziesz zmęczona ale inaczej, wrócisz do formy to będziesz latać po mieszkaniu jak skowronek a że niewyspana na początek :) no cóż uroki dzieciaczków
Kurczak to dużego masz bombla w środku hoho. to już za tydzień się dowiesz jak rodzisz na pewno, ja się panicznie boję cc, aczkolwiek 23 kwietnia mam rozmowę w szpitalu i mam nadzieję że nie będą namawiać na sn
Dorcia ale ładnie spadło !! a widzisz raz wolniej raz szybciej, oby następnym razem było już 0!!
Vinga moje komentarze jak ktoś widzi pod zdjęciem to nie problem , ale mam nadzieję żę zdjęcia wrzucone widzicie tylko Wy:)
Wasila uważaj na siebie.
Vegas fajnie że się małej podobało w kinie, kolejna atrakcja gdzie można zabrać dziecko. Ja moją chyba do zoo w kwietniu zabiorę do Krakowa, bo bliżej chyba nie mamy.Jak widzi jakieś zwierzę to ledwo z wózku wysiedzi
Amelia choruje na łóżka w stylu tego drugiego zdjęcia , o jak ładnie pod oknem by wyglądało, ale dla niuni bym jeszcze go nie wzięła bo jak piszesz za wysokie, pierwsze bym się bała bo nie ma ramy a trzecie bo nie ma szuflady i hmm jakby się dało do 1 dołożyć ramę to bym się nie wahała
Fuma nie pytaj :-) bo mamy ciche dni z moim od soboty i duma mi nie pozwala zapytać jaśnie pana czy już rozmyślał nad imieniem. Aczkolwiek powoli się uśmiechamy do siebie więc może wieczorem coś uzgodnimy

ja od wczoraj próbuję ćwiczyć a że mała mi towarzyszy heheh nie wiem jak ale udaje się tylko 5 min! (no ale zawsze to coś) ale jak mnie naśladuję no pękam ze śmiechu i nie mogę się skupić.

reklama
Dorcia - mi też się podoba to z ikei ale bałabym się że mi rypnie z tego , a barierkę chyba ciężko byłoby zamontować bo materac jest dość wysoko

Fuma - mi się Teodor średnio podoba , ale wiadomo co kto lubi , jak to zdrobnić ? Tadziu, Tedi ? hmmm , ciężko za takim małym dzieckiem wołać Teodor.

Ianka - wiesz Ty będziesz mieć 2 lata od poprzedniej cc to racze nie powinni brać pod uwagę sn , choć nie wiem jakie tam są zwyczje . Do tego pierwszego łóżka można dokupić barierkę i chyba na to się zdecyduje , o ile znajdę jakiś stacjonarny sklep . Dobre i 5 min :) , moja robi przysiady i zawsze wszystkim każe je ćwiczyć hehe , słodziaki .

U nas też zimno , niby słońce wyszło , poszłyśmy na spacer ale po h byłam przemarznięta , młoda oczywiście jak się do zjeżdżalni dorwała to nie chciała wracać i ryk był : / ja nie wiem jakich argumentów używać by słuchała co się do niej mówi .

Zamówiłam sobie spodnie ciążowe z C&A za całe 35 zł i się wkurzyłam bo z dziurką przyszły , niby nie widać jak zasłonie z bluzką ale nerwa mam , szkoda mi oddawać bo nawet mi z tyłka nie lecą jak inne a nie ma ich już więc nie wymienią pewnie ,dokupiłam też 2 body dla Adaśka więc powoli się rozkręcam z wyprawką :)

Ja dziś miałam pechowe popołudnie:-p Teraz to już mi się śmiać z tego chce, ale wcześniej wręcz odwrotnie:-p Najpierw zajechałam na pocztę by wysłać paczkę i okazało się w środku, że zapomniałam kartki na której miałam zapisany adres:-p Więc zwyrtka do domciu i w domu wypisałam sobie kartkę na paczkę. Wróciłam na pocztę a tam dłuuuga kolejka i przede mną Chińczyk - długo trwało nim się babeczki obsługujące z nim dogadały:-p No ale jakoś wyszłam wreszcie z poczty i otwieram drzwi i jak się rypłam!! w głowę:baffled: No ale dobra. Żeby tego mało było to Martynka miała muchy w nosie i ciągle jęczała, popłakiwała, ciągle była niezadowolona - :blink: Minęło jej jak zjadła słodkość - trochę cukrów w organiźmie i zaraz człowiek działa jak należy;-)

AMELIA fajne te łóżka, wszystkie co pokazałaś mi się podobają:tak: Mnie już też korci kupić kolejne ciuszki dla Zosi, ale dopiero co kupowałam:-p Niesamowicie rączki świeżbią by coś kupić:-p
IANKA oj mąż przeskrobał widzę. Jak podejmiecie decyzję odnośnie imienia koniecznie się pochwal:tak: A może Kubuś zostanie jak Ci się podoba, śliczne imię:tak:;-)
VINGA Ty to działasz kobitko, jak nie ćwiczenia tak nowa fryz i kolorek, nono:-) Pewnie teraz jesteś nie do poznania:-) Ja zapuszczam włosy:tak: Najlepiej czuję się w długich:tak: Teraz mam do łopatek a miałam już do połowy pleców i znowu muszę zapuszczać:-p Ale mam wrażenie, że w ciąży szybciej mi te włosy rosną:-p
CARLA no właśnie, jak tam Tomuś po lekarzu?
FUMA ożesz, Teodor - Teodorek pomidorek - mi też chyba z pomidorem się kojarzy to imię:-p No ale tak to z gustami jest. Jednym się podoba, innym nie:-p

Kiedy któraś testuje by ujrzeć II kreseczki??

Vegas- a takie tam ciążowe dolegliwości mnie dopadły jelitowe,potem czułam kłucie i nacisk na spojenie a na koniec skurcze co 15 minut, Pogadałam z Zosią zeby żadnych mi niespodzianek nie robiła, wzięłam no-spe i przeszło.Skleroza ciążowa? Też mam:)

Samosia- a jest taki hotel. Mam nadzieje, że wrócicie w trójeczkę:-)

Amelia- wszystkie łózka fajne, ale ja wybrałabym nr 1 lub 3. 2 jest bardzo fajne , ale nie wiem czy sprawdzi się. przy dwulatce. Tez zamówiłam w c&a i pewnie jutro będą, mama nadzieje ze nie sprzedają przez internet tylko dziurawych ubrań.

Vinga- dobrze, że dbasz o siebie. Na pewno lepiej się poczułaś robiąc coś tylko dla siebie.
Jakbyś miała pytania odnośnie funkcjonowania wspólnot to wal śmiało. Co prawda siedzę już 4 miesiąc w domu, ale jeszcze trochę pamiętam:) Spłacacie już kredyt? macie wyższą ratę przez to, że nie ma zabezpieczenia hipotecznego?

Kurczak- o tych główkach o nóżkach mówił mi gin w pierwszej ciąży. I to prawda.

Fuma- Teodor:) Poznałam dziewczynę która chciała nazwać synka Tadeusz. Ale mąż w USC zmądrzał i jest Piotr.O mały włos rozwodu nie było;)

Ianka-
byliśmy w sobotę w zoo. Mała zachwycona. Pierwszy raz byliśmy w sierpniu, ale teraz zdecydowanie bardziej sie podobało bo świadomie rozpoznawała i naśladowała zwierzaki. Tez ćwiczę z córką. Fajne takie dzieci :)

Ostatnia edycja:
Amelia - bo Ty chcesz cc na stówę ? Widzę, że zaczynasz powoli zakupowy szał ...

Dorcia - kiedy masz wizytę u onkologa ?

Fuma - kot mojej sąsiadki miał tak na imię :D mówili na niego Teoś :D

Ianka - Ty ćwiczysz :O noo zazdroszczę ........... moje dzieci mają to do siebie, że rosną rosną rosną a potem już tylko wegetują, więc nie sądzę, żeby był duży, Karolinka o tym czasie ważyła jeszcze więcej niż Karol a urodziła się w 39 tc z wagą 2600.

Vegas - na szczęście dzisiejszy dzień się już kończy :)

Wasila - no to się czegoś mądrego dowiedziałam przynajmniej. Z tym imieniem niezła akcja :O

Dziewuszki wyprałam i wyprasowała pieluchy, jestem z siebie dumna :D reszta dalej czeka na moc urzędową.

Kurczak kot mojej sąsiadki to też Teodor:-):-):-)

Dziewczyny jakie garnki macie i polecacie? Muszę zakupić jakiś zastaw bo już z rok się do tego zabieram.

Vegas - hehe ja też wszystko zapominam , wszyscy się dziwią że jeszcze dziecka nigdzie nie zgubiłam .

Wasila - może będziesz mieć więcej szczęścia do spodni :) . Jeśli chodzi o garnki to ja mam każdy z innej wsi :) mam 2 z tefal ingeinio , muszę wreszcie je wyrzucić ( są ok ale mój mąż dłubie zawsze widelcem i się teflon zdziera …..) i z ikei IKEA 365+ Garnek z pokrywką - 5 l - IKEA i jeszcze jakiś jeden nieznanego mi pochodzenia :) . Patelnie też mam z ikei i są ok .

Kurczak - no chce , ale jeszcze nie rozmawiałam o tym z lekarzem , może bliżej końca zagadam ile chce ….. . No brawo , od czegoś trzeba zacząć :)

Wasila ja mam garnki tefala, jak najbardziej polecam. TEFAL GARNKI CLASSICA* CLASSY CHEF NOWOŚĆ 10części (3972367477) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. . Kredyt spłacamy juz od listopada i tak jak piszesz mamy teraz większą ratę do spłaty przez to, że nie ma tego aktu. dzięki kochana, powiedz mi dokładnie na czym ta wspólnota polega? tbs gadają, że dzięki tej wspólnocie będzie niski czynsz ale czy od razu skoro przez pierwsze 2 lata oni będą sprawować nad nami "władzę" ???

Ostatnia edycja:
Vegas - no to niezły miałaś dzień, ja ostatnio też nie trafiłam sobie do łazienki i przygrzmociłam glową w futryne, a wczoraj sie zastanawiałam co mnie tak boli, a to guz nabity :-):-) a do sklerozy się już przyzwyczaiłam :)

Wasila - My z racji tego, że na nowym mieszkaniu mamy płyte indukcyjną musiałam po przeprowadzce zmienić wszystkie garnki i patelnie - garnki mam z firmy rossler - GARNKI ROSSLER INDUKCJA 12el MR-142 STAL NIERDZEWNA - InterSklep Kielce coś takiego, patelnie też kiedyż miałam z ikei i też są fajne no ale na indukcji niestety nie działały wiec mam jakies kupowane w auchan, oczywiscie mój meżuś już załątwił teflon :D więc przymierzam się do nowych :)

Ianka - fajnie, że ćwiczysz no i masz kompana do tego :) hehe widok musi być niezły jak córcia robi wygibaski :)

Kurczak - jestem z Ciebie dumna :) kolejne prasowanko za Tobą :)

oki, ide na seriale, miłego wieczorku.

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry