reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dorcia - też oglądam, i jestem w szoku że można mieć tyle siły w sobie i się nie poddawać . Szkoda tej małej dziewczynki :( . Może nie będzie tak źle z @ , w sumie dobrze że przyjdzie , tzn że wszystko wraca do normy .

Vegas - o Ty niedobra !! ;) nie ciągnie mnie w tej ciąży specjalnie do słodyczy ale rafaello nigdy nie odmawiam :) Majka też jest akrobatką , mam duże łóżko a tak się rozpycha że rano wstaje w poprzek a ja gdzieś w nogach zgięta leże …. , słodkie lubi ale dżemu nie tknie , nawet nuteli nie chce , ale za to kinder jajko , mambę czy lizaka chętnie .

Kupiłam sobie właśnie sukienkę ciążową :) nadzieję że dobra będzie New Look Maternity | New Look Maternity Lace Skater Dress at ASOS

reklama
AMELIA fajna sukienka:tak: Ja mam tylko bluzkę ciążową taką typowo ciążową jedną, dżinsy ciążowe i rybaczki ciążowe /jeszcze za czasów ciąży z Perłą/. Wciskam się w normalne ubrania, więc nie sądzę bym więcej ciążowych ubrań kupowała bo po ciąży będzie to leżeć w szafce tylko. A kusi mnie bluzeczka czy tunika z jakimś motywem ''puk puk'' jak to robią typowo na ciążowy brzuszek, oj kusi:-p

Bardzo się cieszę że mogę Wam przekazać tak cudne wieści

NASZA TESIAK URODZIŁA DZIEWCZYNKĘ !!!:-D

Kochana jeszcze raz Wam gratuluję :)
Małej Kruszynce życzę zdrowia , cudownego beztroskiego dzieciństwa , wszystkiego cudownego , najlepszego , a Rodzicom wytrwałości i cierpliwości , samych pięknych dni !

nie znam szczegółów ale jak tylko się dowiem to przekażę, dziewczyny teraz odpoczywają :)

Vegas - no jak taka chudzinka z Ciebie to się nie dziwie , ja niestety muszę się zaopatrzyć w jakieś ciążowe ciuszki .

TESIAK jeju, ależ się cieszę!!:-):-):-):-) Ogromne gratulacje!!:-):-) i córeczka tym razem, super!:-)

AMELIA Boziu, zakochałam się w pokoiku Twojej córy! Jak z katalogu! Super!:tak:

Ja na grupę dałam zdjęcie takie tulaskowe - Martynka daje tulaczka Zosi, ale to tutaj nie będę wklejać, tam dałam:tak:

Dorcia - co to znowu jakieś fotum z tymi facetami ... dobrze, że to tylko o głupotę poszło. Tulę mocno, żeby dolegliwości były mniejsze :*

Samosia - dobrze gadacie :)

Vegas - kciuki za ciepłe dni w związku !

Ianka - teściami to się nie przejmuj ;)

Wasila - no to wszyćko jasne :D dlatego każda z nas CHUDZINKA ;]

Amelia - laska, czytaj wyżej.

No nie i teraz mi się chce Rafaello - kobity ubije Was :)

no i znów się okazało, w przypadku Tesiak, kolejne potwierdzenie, że moja intuicja przy tej ciąży jest w 100% zawodna :D

TESIAK MEEEEEEEEGA GRATULACJE, wracajcie szybko do nas :*

TESIAK WIELKIE GRATULACJE! FORUMOWA NIESPODZIANKA JEST JUŻ NA ŚWIECIE! ZDRÓWKA DLA CIEBIE I CÓRECZKI! CZEKAMY NA WAS!!

Amelia
fajna sukienka. Ja w ubrania ciązowe nie inwestuje. Mam po pierwszej ciąży ich trochę. Ale ja ciąże spedziłam zimą w domu , gdybym rodziła latem tez pewnie szukałabym sukienek.U mnie z jedzeniem jest odwrotnie. Mamy godzinę 10 a Kornela zjadła już 3 jogurty, kanapkę, jajko i wypiła kubek mleka:confused:Pokoik śliczny. za rok będziemy urzadzać moim dziewczynkom pokój po naszej sypialni. Uważam, że jest ok i dla chłopca. Tak jak Ianka radziła- kilka dodatków i będzie super. Widziałam rowerek biegowy? Korzystacie?

ianka- tez sobie obiecuję, że nie przy drugim dziecku nie bedę kilku rzeczy robić np spac z dzieckiem, ale nie wiem czy się uda. pewnie nie! Co do kubeczka- u nas ŻADNA butelka sie nie sprawdziła. Jak wróciłam do pracy niania codziennie probowala podać jej odciągniete mleko i nic. W końcu załapała z kubeczka. Teraz często pije z normalnego kubka wodę, ale rozlewa oczywiście;)

Kurczak
hahaha

Vegas- też nie mam wielu ubrań ciążowych, jakoś do wiosny przebrniemy:)

Witam z rańca!!
Ze spaniem Tomka bez zmian, teraz o dziwo zasnął to mam czas na pisanie, ale od dwóch dni nawet spacery są okropne- drze się ten mój syn jakby wózek go w dupsko parzył :/

Zdjęcie wrzucę, niech Wam będzie, ale to później, ok :) ? Najwyżej pośmiejemy się razem :)

Ja zęby robię bez znieczulenia, miałam zdrowe przed ciążą, teraz muszę pójść na kontrolę.

ianka ale maluteńki brzusio, w ogóle na zdjęciach to wszystkie wygladacie na modelki w ciąży :) 3 drzemki w ciągu dnia to marzenie... mam nadzieję że teściowie juz nie denerwują.
Vagas Tobie miałam pisać że jakby prostownica zepsuła się na amen, to ja polecam firmę GAMA- profesjonalne, ja kupiłam w sklepie fryzjerskim, mam ją z 7 lat i działa bez zarzutu, poza tym w porównaniu to innych prostownic prostuje lepiej,
ja juz lepiej, dzięki, wirus odpuścił, za to -1 kg na wadze :)
Aniołek Ty się ciesz z nowego lapka, to że dziecko będzie to nie powód, żeby sobie odmawiać. Mi mąż kupił nowego smartfona i byłam szczęśliwa, bo jednak mi też się coś należy :)
Amelia jak już 2 ostatnie lata miałaś ulge to już nie możesz odliczyć.
Nela ma od roku większe łózko, drewniane z barierką, z małym łóżkiem rozstała się bez płaczu :)
Kurczak ja może nie "gruba", ale brzuch jest :) A Twoja waga i tak piórkowa, więc ciesz się że w moje ślady nie poszłaś :)
Vinga świetna wiadomość odnośnie nóżek Gabrysia!! Co do męża to na pewno tak nie mysli o mieszkaniu, tylko boi się że nie dacie rady ze spłatą itp...
A co do tego co powiedział na Twoj temat... Vinga, nie chcę żebyś się poczuła urażona, ale ja bym wzięła do siebie te słowa. Jeśli mi mąż by tak powiedział, to oznaczałoby, że może faktycznie zapomniałam o SOBIE?? Nie jesteś tylko matką, jesteś KOBIETĄ i musisz o sobie pamiętać. Zrobienie makijażu zajmuje 5 minut, ja nie wychodzę z domu bez pomalowanych rzęs.
I ie zgodzę się z dziewczynami, że dbanie o siebie kosztuje nie wiadomo ile kasy i czasu. Nałożenie podkładu i pomalowanie rzęs to 5 minut, do kosmetyczki do skubanie brwi i hennę można pójść podczas spaceru z wózkiem (najlepiej z kimś kto dzieci popilnuje). Ja myję włosy co 2 dzień rano, zawsze je prostuję, w międzyczasie się maluję.
Ja rozumiem że masz dom i dzieci na głowie, ale pomyśl o sobie i swoim wyglądzie, bo brak czasu to tylko usprawiedliwianie się- znam to, bo też kiedyś mówiłam że nie mam czasu, bo dzieci, bo to, bo tamto. A mi się po prostu nie chciało. Wzięłam się za siebie w momencie, kiedy inni mówili "a chce Ci się?". Nie, może mi się nie chciało zacząć ćwiczyć, ale widziałam że muszę zrobić coś ze sobą, dla siebie. Zamiast jeść ciastka mogłabyś porobić przysiady, też byś odreagowała a o ile więcej satysfakcji byś miała.
Z perspektywy czasu wiem, że najłatwiej się tłumaczyć dziećmi, zmęczeniem, ale w ciągu dnia zawsze znajdzie się chwila, którą można poświęcić sobie. Na pewno Ci się uda! A mężowi powiedz, że zabolało Cię to, co powiedział, bo jeśli ma jakieś zastrzeżenia co do Twojego wyglądu to powinien powiedzieć Ci o tym w delikatniejszy sposób.
Wasila biblioteka? Ambitnie :) Nela ma duzo książek, dobrze ze M. jej czyta to ja tego nie lubię. ale wysoka jestes.
My mamy biegówkę i Nela nadal korzysta, super wynalazek.
Dorcia u Ciebie kłótnia, a u mnie jak nigdy spokój i sielanka od jakiegoś czasu.
Amelia zaraz zerknę na pokoik. Nela tez miała okres ze tyulko parówki jadła :/ w p-kolu je ładnie, za to w domu wymyśla strasznie.
sukienka super :)
tesiak gratuluję i zdrowia dla córki.

Jak którąś ominęłam to przepraszam, w międzyczasie Tomek się obudził i pisałam jedną ręka i nim na kolanach.

Tesiak- a wiec córeczka:) super! Duzo zdrowka i radości z córci :)
Amelia- pokój jest cudowny!! te sowy są boskie :) masz naprawdę świetny gust.I sukienka tez sliczna.
Ja szukałam w intenecie przepisów na jakies zdrowe obiady i trafilam na fajnego bloga.
Dziewczyna sie zdrowo odzywiala i na 5 dni przed porodem wygladala tak :
39 weeks!!! One more to go!! | My Pregnancy

a 16 tygodni po porodzie tak:
4 months postpartum progress | My Pregnancy

Carla-no to super wiadomosc,ze u Was spokój.Oby tak juz zostało :)

reklama
ale wiadomości z rana :) Tesiak gratulacje :-):-) zdrówka dla was dziewczynki ;***

zaraz Nata położę spać więc odpiszę wam :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry