Witam z rańca!!
Ze spaniem Tomka bez zmian, teraz o dziwo zasnął to mam czas na pisanie, ale od dwóch dni nawet spacery są okropne- drze się ten mój syn jakby wózek go w dupsko parzył :/
Zdjęcie wrzucę, niech Wam będzie, ale to później, ok
? Najwyżej pośmiejemy się razem
Ja zęby robię bez znieczulenia, miałam zdrowe przed ciążą, teraz muszę pójść na kontrolę.
ianka ale maluteńki brzusio, w ogóle na zdjęciach to wszystkie wygladacie na modelki w ciąży
3 drzemki w ciągu dnia to marzenie... mam nadzieję że teściowie juz nie denerwują.
Vagas Tobie miałam pisać że jakby prostownica zepsuła się na amen, to ja polecam firmę GAMA- profesjonalne, ja kupiłam w sklepie fryzjerskim, mam ją z 7 lat i działa bez zarzutu, poza tym w porównaniu to innych prostownic prostuje lepiej,
ja juz lepiej, dzięki, wirus odpuścił, za to -1 kg na wadze
Aniołek Ty się ciesz z nowego lapka, to że dziecko będzie to nie powód, żeby sobie odmawiać. Mi mąż kupił nowego smartfona i byłam szczęśliwa, bo jednak mi też się coś należy
Amelia jak już 2 ostatnie lata miałaś ulge to już nie możesz odliczyć.
Nela ma od roku większe łózko, drewniane z barierką, z małym łóżkiem rozstała się bez płaczu
Kurczak ja może nie "gruba", ale brzuch jest
A Twoja waga i tak piórkowa, więc ciesz się że w moje ślady nie poszłaś
Vinga świetna wiadomość odnośnie nóżek Gabrysia!! Co do męża to na pewno tak nie mysli o mieszkaniu, tylko boi się że nie dacie rady ze spłatą itp...
A co do tego co powiedział na Twoj temat... Vinga, nie chcę żebyś się poczuła urażona, ale ja bym wzięła do siebie te słowa. Jeśli mi mąż by tak powiedział, to oznaczałoby, że może faktycznie zapomniałam o SOBIE?? Nie jesteś tylko matką, jesteś KOBIETĄ i musisz o sobie pamiętać. Zrobienie makijażu zajmuje 5 minut, ja nie wychodzę z domu bez pomalowanych rzęs.
I ie zgodzę się z dziewczynami, że dbanie o siebie kosztuje nie wiadomo ile kasy i czasu. Nałożenie podkładu i pomalowanie rzęs to 5 minut, do kosmetyczki do skubanie brwi i hennę można pójść podczas spaceru z wózkiem (najlepiej z kimś kto dzieci popilnuje). Ja myję włosy co 2 dzień rano, zawsze je prostuję, w międzyczasie się maluję.
Ja rozumiem że masz dom i dzieci na głowie, ale pomyśl o sobie i swoim wyglądzie, bo brak czasu to tylko usprawiedliwianie się- znam to, bo też kiedyś mówiłam że nie mam czasu, bo dzieci, bo to, bo tamto. A mi się po prostu nie chciało. Wzięłam się za siebie w momencie, kiedy inni mówili "a chce Ci się?". Nie, może mi się nie chciało zacząć ćwiczyć, ale widziałam że muszę zrobić coś ze sobą, dla siebie. Zamiast jeść ciastka mogłabyś porobić przysiady, też byś odreagowała a o ile więcej satysfakcji byś miała.
Z perspektywy czasu wiem, że najłatwiej się tłumaczyć dziećmi, zmęczeniem, ale w ciągu dnia zawsze znajdzie się chwila, którą można poświęcić sobie. Na pewno Ci się uda! A mężowi powiedz, że zabolało Cię to, co powiedział, bo jeśli ma jakieś zastrzeżenia co do Twojego wyglądu to powinien powiedzieć Ci o tym w delikatniejszy sposób.
Wasila biblioteka? Ambitnie
Nela ma duzo książek, dobrze ze M. jej czyta to ja tego nie lubię. ale wysoka jestes.
My mamy biegówkę i Nela nadal korzysta, super wynalazek.
Dorcia u Ciebie kłótnia, a u mnie jak nigdy spokój i sielanka od jakiegoś czasu.
Amelia zaraz zerknę na pokoik. Nela tez miała okres ze tyulko parówki jadła :/ w p-kolu je ładnie, za to w domu wymyśla strasznie.
sukienka super
tesiak gratuluję i zdrowia dla córki.
Jak którąś ominęłam to przepraszam, w międzyczasie Tomek się obudził i pisałam jedną ręka i nim na kolanach.