Hej laseczki
Dorcia- dzięki za info o Tesiak,. czekamy czekamy.....
Kurczak- chciałabym tyle bez ciąży ważyć.Dla pocieszenia!
Dodatkowo przybrane kilogramy służą matce i dziecku w różnych proporcjach:
- dziecko: 3 do 4 kg
- macica: 1 do 1,5 kg
- wody płodowe i łożysko: 1,5 kg
- piersi: 400 g
- objętość krwi: 1,5 kg
- rezerwy tłuszczu: 2 do 3 kg
- zmagazynowana woda: 2 kg
Jak się zsumuje te kg to nie jest źle
Vinga cieszę się, że to był fałszywy alarm z nóżkami. Co do męża- pewnie gorszy dzień. Za kilka lat nie będzie żałował, że kupiliście mieszkanie. To naprawdę rozsądna decyzja. Pewnie jak każdy facet boi się, czy podoła utrzymać rodzinę itp.
Co do jego słów - bez komentarza!Umawiaj sie na wizytę do fryzjera, kosmetyczki jak najszybciej a jego zostaw z chłopakami. Niech wie, że dbanie o siebie wymaga poświęcenia obu stron mając dwójkę maluchów.
Amelia- mieliśmy pójść na Karierę Nikodema Dyzmy, ale nie mogę znaleźć opiekunki
Więc chyba będę zmuszona wykombinować coś innego. Dobrze, że jeszcze za bilety nie zapłaciłam. Jesienią wybierać się z Kornelią do teatru lalek i już nie mogę się doczekać jej reakcji
Moja śpi w normalnym łożku od czerwca ale i tak co noc przychodzi do nas. Spimy więc w trójkę. I łoże chyba za małe się robi!
Wczoraj zapisałam moje dziecko do biblioteki, wypożyczyła sobie pierwsze książeczki i była pod takim wrażeniem, że chciała z nimi spać:-) Fajne są te pierwsze razy dzieciaczków.