reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ale tu dzisiaj ruch :)

Dorcia - zabrzmi to głupio, ale gratuluje mdłości :) hehe a do wizyty szybciutko czas zleci, zobaczysz :):-)

Amelia - Pochwale się na pewno, a co do znajomości z Kurczakiem, prywatnie się jeszcze nie znamy :) Jedynie co to piszemy razem na GG z racji tego, że mieszkamy w jednym mieście :) hehe Kurczak mi już od jakiegoś czasu kawe obiecuje, no ale na razie cisza :) Jeszcze może być tak, że razem na porodówce będziemy leżeć, bo mamy bliskie terminy porodów :)

No tak w Twoim wypadku impreza w bawialni odpada :)

Carla - nie przejmuj się babami z przychodni, moja kuzynka też ostatnio nie poszła na szczepienie, nie dlatego że mała chora czy coś, po prostu miała inne rzeczy do pozałatwiania, no i póki co nikt za nią nie dzwoni i nie straszy :)

Samosia - dokładnie tak jak dziewczyny piszą zrób sobie badania na przeciwciała,
Ja sie właśnie zastanawiam nad tym, czemu nie robiłam badań na różyczke, na Toxo mi lekarz zlecił, ale o różyczce nie było mowy....

reklama
kurczak- dzięki za info. Może okazać się, że jestem zdrowa i niepotrzebnie robiłam te wszytskie badania. W sobotę powtarzam tsh, ft4 i robię przeciwciała anty-tpo i anty-tg. Tobie powodzenia na glukozie. Bierz cytrynę, glukoza plus cytrynka mniam mniam:) Więc Twoje dzieciaczki to Karol i Karolina? ładnie
Aniołek i Kurczak- nie zapomnijcie uwiecznić spotkania na fotce dla koleżanek z bb:)

Amelia- robiłam usg, w uwagach mam wpisane miąższ niejednorodny o obniżonej echogenicznośc, unaczynienie wzmożone:) cokolwiek to znaczy
Jak Majeczka się miewa? Mówi już więcej?

Aniołek- pewnie i tak byłaś szczepiona na różyczkę w dzieciństwie:)

Carla - wow, jesli przytyłaś 20 kg i wyglądasz już prawie jak przed ciążą chylę czoła!

Amelia testy Pappa z krwi plus usg tak ? Ja się cały czas zastanawiam czy się zdecyduję jak już przyjdzie czas ? U mnie w bardzo bliskiej rodzinie był przypadek trisomii i ...chyba powinnam wykonać to badanie. Ono jest całkowicie płatne...orientujesz się jaka cena ?
Ja się obawiam tego wyniku z krwi bo jest on niejednoznaczny i kurcze czasami potrafi nieźle mamuśkę wystraszyć . Jakie masz zdanie na ten temat !?
A to byłaś już u ordynatora? Czy właśnie 24-go masz tam wizytę? Gdzie robisz Pappa?

Aniołek - to goń Kurczaka :-D, pewnie jeszcze mieszkacie w tym samym regionie i się styknąć nie możecie :)

Wasila - jak to nie rozumiesz , przecież wszystko masz jasno wytłumaczone :-D, no Majka w dalszym ciągu gada po swojemu , zaczyna mnie to martwić i irytować że nie powie o co jej chodzi , za parę dni bilans , ciekawe co powie lekarz

Dorcia - tak , na Pappa mam skierowanie i mam za darmo , usg w sumie też ale lekarka powiedziała że oni mają kiepski aparaty i nie poleca , chciałam się zapisać do Dr Wiechcia ale termin na luty … obdzwoniłam kilka innych i zapisałam się na 24 -ego , a u ordynatora mam na 6 luty bez zmian . Pappa to koszt ok 200 zł z tego co patrzę , usg drugie tyle : / , z mają miałam samo usg , też mam mieszane uczucia co do tego testu ale jak już mam skierowanie to zrobię ,a u Ciebie jak był przypadek choroby to pewnie bym zrobiła , ale ja jestem z tych przewrażliwionych .

Vegas - Ty chyba miałaś robione Pappa ? dobrze pamiętam ?

Carla ja ostatnio rozmawiałam na temat szczepień z pediatrą, powiedziała, że jeśli się boję to nikt mi nie nakaże szczepić dziecka, jeśli dana szczepionka wzbudza mój niepokój. ogólnie dostaliśmy skierowanie do alergologa hyhy także dopóki nie skonsultuję mmr z alergologiem to gucio mogą mi zrobić, a że czekam na ustalenie daty wizyty w CZD to pewnie mmr dostanie po 2 rż :sorry2:. teraz zaszczepię pewnie mu pneumo dopiero jak Gabryś będzie się na szczepienie wybierał

Dorcia
niedługo będziesz miała dość tych dolegliwości ciążowych ;)

mały słabo się dziś rusza, trochę bolesnych skurczy było ale na tym koniec...

Vinga czyli pomału coś się zaczyna dziać...Gabryś puka...puk...puk...puk !!!

Amelia
u mnie ze skierowaniem będzie kłopot bo do ginka chodzę tylko prywatnie więc skierowania nie może dać ! Jestem zapisana na NFZ do ginki w mojej miejscowości ale czy ona da mi skierowanie...czy to nie będzie za późno ? To będzie jakiś 13 tydzień !?
A mogę zapytać skąd masz skierowanie...od jakiego lekarza ?
Ja usg na bank będę robić genetyczne ( i na pewno w dwóch różnych miejscach)...bo z córą też robiłam...zastanawia mnie tylko ten test z krwi...ale mam jeszcze czas o tym myśleć i będę myśleć intensywnie !
Pocieszam się tym że mój ginek jest fachowcem od usg genetycznego...zobaczymy co mi powie piętnastego !!!
Masz założoną kartę ciąży ?

A powiedz mi Maja mówi tylko "po swojemu" czy naśladuje zwierzątka,woła mama, tata,daj, nie ???

AMELIA tak, ja miałam test Pappa i usg prenatalne:tak: Ale ja miałam skierowanie i wszystko za darmo:tak: Po tygodniu dostałam na maila odpowiedź w sprawie wyników krwi, ale wszystko wyszło super. Czekaj zacytuję odpowiedź. I mi mówiła ta babka z prenatalnego, że jak będzie dobrze to nie będą dzwonić umawiać na powtórzenie testu tylko dadzą wyniki mailem.

222.jpg

Ogólnie to usg i test z krwi stres jak diabli a po fakcie stwierdzam, że nie wiem właściwie czego się bałam:-p

KURCZAK czyli jednak Karol;-) Do Karoliny pasuje hehe. Urocza fotka Karolka w sygnaturze:-)
DORCIA no brawooo mdłości przylazły:-) Nie mam wózka po córci, sprzedaliśmy jak Miśka miała 9 miesięcy:-p
SAMOSIA no szkoda, że @ przyszła:-( Trzymam kciukasy za kolejny cykl:tak:
WASILA na 100% mam nadzieję za tydz. w środę u mojej gin:tak: Z prenatalnego babka była pewna, że widzi dziewczynkę, ale jak mi moja ginka potwierdzi to wtedy uwierzę:tak: Teraz jeszcze nie nastawiam się na córę;-) 95% ubranek po Martynce poszło do naszej Chrześniaczki, więc czekają mnie zakupy:-) Co akurat bardzo lubię:-p Nie wykluczone, że coś szwagierka po Chrześniaczce nam zwróci, ale co z tego zostanie to się okaże w jakim stanie to do mnie wróci:tak: Po córci mam łóżeczko szczebelkowe, wanienkę, spacerówkę i pokoik dla Bąbla:-p Bo Martynia już w swoim nowym jest, więc wcześniejszy będzie Bąbla i jest w zasadzie gotowy cały.

Edit:
DORCIA ja też chodzę prywatnie do ginekolog i mi dała skierowanie na prenatalne (tylko że jestem po poronieniu). No ale może u Ciebie też da dla uspokojenia??

Dziewczyny ja mam usg 15ego, za tydzień na 9.15
biggrin.gif

Załączniki

• 222.jpg
    222.jpg
    7,6 KB · Wyświetleń: 29
Ostatnia edycja:
Vegas wizytujemy w ten sam dzień...tylko ja wieczorkiem !
Wiesz ten twój wynik badania jest całkiem czytelny...mnie to tłumaczono tak że wskazują procentowo jakie jest prawdopodobieństwo wystąpienia wady ... i że to najczęściej wychodzi jakieś niepewne i powoduje spory stres.
A usg i krew miałaś w jednym dniu robione i w jednym miejscu?
Kurcze wszystko dowiem się we środę...muszę te moje pytania sobie zapisać...bo pewnie połowy zapomnę !

reklama
DORCIA ja w necie też czytałam o tych % i się stresowałam a jak przyszło co do czego to wynik dostałam taki jak wkleiłam:tak: Tak, test i usg w ten sam dzień i w jednym miejscu:tak:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry