reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Carla AUUUUUUUAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!! Ja też wyję od rana....łykałam już no-spę i ketonal...i czekam aż przejdzie :( Ja mam jeszcze koło sześciu kamyków,ale są małe-na razie nie trzeba rozbijać-na szczęście-może same zejdą:-)
U nas dzisiaj upalnie....siedzimy cały czas na dworze :)
W poniedziałek odbieram wyniki badań-cyto,toxo,różyczka , tsh, morf i mocz ...zabuliłam jak za woły:-(Ehhhhhhhhhhhhh,mam nadzieję że zaciążę nim stracą ważność :)

Carla pokaż "pseudo-ojcu" że i Ty potrafisz-trzymam kciuki, niech wie że nie dasz sobie w kaszę dmuchać :)

reklama
Aniołek - Mam nadzieję, że lekarz da Wam zielone światło i tym razem wszystko pójdzie dobrze! Co do tych oszustów, to straciłam kilka tysięcy. Niby nie jakaś wielka kwota, ale ja dopiero zaczęłam i w tym momencie nie mam za co kupić nowego towaru. Z resztą najpierw i tak musiałabym znaleźć nowego dostawce, a z tym wcale nie jest łatwo. Nie wiem czy mam szansę na odzyskanie kasy. Niby ta hurtownia obiecuje do przyszłego czwartku oddać, ale ja im nie wierzę. W razie czego, mój znajomy prawnik będzie ich cisnął, ale to hurtownia w UK, więc nie wiem czy to coś da. Dorcia - to straszne, że trafiłaś na takiego oszusta. Nikomu teraz nie można zaufać :/ Carla - ja odkładam składkę chorobową, już 3 m-ce. Z tym, że tą najniższą kwotę, bo płacę niski ZUS. Jak rozmawiałam z Panem, który prowadzi moją rachunkowość, to powiedział, że gdybym zaszła w ciążę i poszła na L4, to dostane jakieś 3 stówy miesięcznie. No chyba, że podniosę sobie stawkę, ale to też się nie opłaci, bo biorą średnią z 12 m-cy przy wyliczaniu. Oczywiście, jeśli się okaże, że jestem w ciąży, to od razu pójdę do tego księgowego i będziemy się zastanawiać nad jakimś rozwiązaniem. Jakbym od razu poszła na L4, to na bank bym została wezwana na komisję, bo w Krakowie podobno zawsze wzywają. Mimo wszystko, jeśli okaże się, że to faktycznie ciąża, to będę najszczęśliwsza na świecie :) Właśnie zamówiłam sobie na allegro testy ciążowe. 18 maja mój mąż ma urodziny i jeśli się uda, to dostanie piękny prezent urodzinowy :D Dziękuję Wam bardzo za kciuki :) Dam znać na pewno jak mi wyjdzie test. Czy któraś z Was będzie robiła test na dniach?

Niemartwsię dopytaj się dobrze swojego księgowego bo z moich info (dzwoniłam do ZUS podgórze) wynika że jeśli zmienisz umowę tzn podniesiesz stawkę to biorą tylko ten okres od zmiany umowy tj.stawkę wyższą-nie liczy się co było poprzednio...zapytałam co jeśli przed podniesieniem stawki pracowałam tylko 3 m-ce i to na np. 1/8 etatu...Pani z ZUS powiedziała że ich jako ZUS to nie interesuje :) Jakbyś czasami miała inne informacje to daj znać proszę bo jestem w identycznej sytuacji :happy2:
Nie znam kobity, której ZUS by nie wezwał...nawet jak pracowała rok przed zajściem w ciążę i podnieśli jej stawkę to ONI zawsze się przyczepią :no: Taka to polityka "prorodzinna"
A Ty niemartwsie z Krakowa jesteś ??? Dzisiaj jakiś gość latał z siekierą pod Wawelem-słyszałaś ??? Mówili w TV

Ostatnia edycja:
Dorcia - dopytam się na pewno przy najbliższej okazji. Jak zaszłam w pierwszą ciążę, to od samego początku byłam na L4 i mnie nie wezwali na komisję. No ale wtedy byłam zameldowana w Nowym Sączu i tam się nie czepiają :) haha, słyszałam coś o tej akcji na Wawelu :D ciekawe rzeczy się dzieją w Krakowie. Właśnie wróciliśmy z Synkiem ze spacerku. Ależ słoneczko przygrzewa :) coś wspaniałego! Młody już taki opalony, a ja nic...biała jak ściana!

Ianka - ja natomiast zawsze chciałam mieć większe i w w ciąży cieszyłam się że ciut urosły:) ale w czasie karmienia to takie wielkie były że się modliłam żeby wróciły do dawnego rozmiaru , teraz są tak jak Twoje , w rękę ująć :-D
Carla - pewnie że nie ma co szaleć, ja przyznaje że kilka rzeczy niepotrzebnych kupiłam no ale sama nie wiedziałam co do końca mi się przyda , i tak mam całą nową wyprawkę w rozmiarze 56 bo nie przyszło mi do głowy że moje dziecko będzie takie duże i się w nią nie zmieści :) Niestety wśród rodziny i znajomych nie ma tak małych dzieci i nie "dziedziczymy" - a szkoda:) Mój największy problem ma z zabawkami, nie bardzo rozumie że zainteresowania dziecka się zmieniają i takie 1,5 roczne grzechotką się nie pobawi ....no ale co ja mu będę tłumaczyć :)Czyli znów miesiąc czekania masz na rozprawę :no:nienawidzę czekać i żyć w niepewności , czasem zastanawiam się jak to wszystko znosisz , ja bym chyba zwariowała! A co do zjeżdżalni to też się boje że ukradną , bo nawet ostatnio ktoś zwinął stary grzejnik spod śmietnika ... i mam nadzieję że zmieści się do piwnicy
Niemartwsie -mam jednak nadzieję że uda Ci się odzyskać pieniądze. Mi tez się wydaje że jest tak jak pisze Dorcia, ostatnio było nawet głośno że chcą to zmienić bo kobiety w ciąży masowo zakładały firmy i wystarczy opłacić jedną najwyższą składkę by dostać parę tyś , może teraz jest inaczej , nie wiem ale warto sprawdzić .

Amelia - też mam nadzieję, że jakimś cudem kasę odzyskam. Kilka razy dziennie sprawdzam konto czy nie ma przelewu od nich, ale chyba sama siebie oszukuję... Ja też słyszałam o tym, że zakładanie firmy w ciąży się opłaca. Z tym, że chyba wtedy, jeśli zakłada się ją na kilka m-cy przed porodem. Opłaca się najwyższą składkę, idzie na macierzyński i co miesiąc dostaje sporą kasę. No zobaczymy, ten mój księgowy mnie trochę zasmucił, mówiąc, że z moją składką mogę najwyżej 300 zł dostawać. No ale jeśli faktycznie jestem w ciąży, to może coś mi doradzi, jak można coś więcej wyciągnąć. Chyba zwariowałam. Całymi dniami teraz analizuję, czy faktycznie jestem w ciąży czy nie...Zaszaleliśmy dokładnie w 15 dniu cyklu (ostatnie dwa trwały 27 dni). Teraz jestem w 21 dc i kłuje mnie w dole brzucha. To samo miałam w pierwszej ciąży. Poza tym mam cały czas mokrą wkładkę...normalnie już powinna być sucha, bo cykl powoli się kończy, a tu niagara normalnie... Sama nie wiem, może sobie wmawiam i autosugestia działa :) Mąż by się załamał, bo marzyło mu się kilka miesięcy pełnych wzmożonych starań ;)

niemartwsie :) faceci to zawsze tylko o jednym....mój nie może się doczekać owulki bo mu powiedziałam że będziemy się kochać po kilka razy dziennie...jakiś niewyżyty chyba ...hehehehe... :)
Nie znam dokładnie sprawy z tymi pieniędzmi ale bądź dobrej myśli...na pewno się uda i odzyskasz co Twoje....:)
Sącz , Kraków...hehehe moje tereny :) :) :)

Jejuśku jak gorąco...uffffffff !!! Próbowałam pomyć okna ale nic z tego mi nie wyszło,za gorąco :( Nawet kot się zbuntował i śpi pod meblami-tam najchłodniej-niestety ja się tam nie zmieszczę :(

Jeśli rozmawiacie o "cycach" to ja mam miseczkę duże B a jak młodą karmiłam to miałam DD.....można sobie wyobrazić jakie balllllony miałam :)

Niemartwsie u nas są bobo testy ciążowe płytkowe po 1 zł !!!!!!!!!!!!!! data ważności do sierpnia (normalna cena 13 zł) Szkoda że nie mówiłaś kupiłabym Ci dzisiaj i na jutro miałabyś w domku :) Jak zrobisz test to daj znać...ależ jestem ciekawa:tak:

Witam, u mnie też duszno ale burzowo, jednak nie przeszkodziło mi to w moich dzisiejszych planach i pierwsza rundka na rowerze zaliczona :)
Fajnych macie chłopów:) z moim chyba jest coś nie tak, u nas normą jest seks 1-2 razy w miesiacu, teraz od dwóch miesięcy nie było z wiadomych powodów :) ale nadrobimy jak znów będziemy mogli zacząć się starać:)
Niemartwsie - też słyszałam, że opłaca się zakładać własną firmę w ciaży, podobno wystarczą 3 -mc-e składek i można spokojnie iść na L4. ale czy to prawda do końca tego nie wiem.

Co do rozmiaru biustu to ja mam F wiec nie wiem czy mam się cieszyć czy płakać :) ogólnie to nie narzekam ale czasem mi przeszkadza:)
Pozdrawiam i miłego wieczorku

reklama
dziewczyny są II kreseczki!!!
aż się popłakałam ze szczęścia :-D zrobiłam 2 testy bo w pierwszy nie mogłam uwierzyć. druga jest bardzo bledziutka ale jest!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry