reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Amelia jakbym miała normalną pracę, dobrze bym się czuła to może i bym pracowała. Z Nelą w swojej pracy byłam prawie cały czas na l4, ale "ojciec" mnie zmuszł bym mu pomagała. Tym sposobem urodziłam miesiąc za wcześnie. Teraz mam zamiar byczyć się ile wlezie.
Córka będzie Kaja.
Wasila coś za coś- takie podejście mają pracodawcy. Po tym jak ja złożyłam wypowiedzenie to zadzwonili do dziewczyny co ma jeszcze 3 miesiące macierzyńskiego i kazali się kreślić, kiedy wraca. Co za dupki.
Vinga to nie stawaj na głowie tylko do roboty męża zagoń, Ty też możesz mieć odpoczynek :)
ianka jutro ostatni dzień jestem tutaj, a w nowej pracy miesiąc. Więc od maja będę się byczyć :)
Tesiak po miesiącu idę na l4.
Aniołek obyś się nie rozczarowała :)

Co do cycka- nie miałam problemów z odstawieniem, mimo że Nela była cycożercą! Trzeba było i już. Ale drugiego malucha chcę z rok karmić, normalnie marzę o tym żeby karmić (a tak strasznie miałam tego dość jak karmiłam). Dacie radę laski!!

reklama
Amelia - @ mam dostać 11-12.04.2013 więc jeszcze tydzień czasu..... ehhhh nie lubie takiej niepewności.
Carla - Jak znam życie to będzie rozczarowanie w postaci @, ale mówi się trudno i będe działać dalej, nie pocznę do puki nie ujrzę II na teście. Fajnie, że już od Maja będziesz odpoczywać:) a imiona wybraliście piękne.

Kurcze ale mnie kują cycki, normalnie chyba nigdy wcześniej tak nie miałam, u mnie zima w pełni znowu dosypało z 10 cm śniegu.
OK wracam do obowiązków.

Aniołek ja też byłam pewna że @ przyjdzie, a tu klops :) Ja bym nie wytrzymała tygodnia, dlatego też u mnie testy szły jak woda ;)
Imiona dla dziewczynki nie są wg. mnie problemem, dla chłopca kazałam wybrać mężowi bo mi żadne nie pasuje. Sprawdziłam tylko w zestawieniu z lat poprzednich czy nie było na czołowych miejscach i został Tomek.
Nie znam żadnej Kai, więc imię mi pasuje. Ale teraz już nie wiem co bym wolała, czy synka czy drugą córkę... Nie wyobrażam sobie jak się myje taki mały męski sprzęt heh :)

Kurcze nie kuś mnie - mam dwa testy w domu... ale się boje....
co do Imion to ja niestety mam wybrane te co są na pierwszych miejscach w czołówce, ale co tam, bardzo mi się podobają a najlepsze, że nie znam w moim otoczeniu żadnej Julki ani Kubusia, ale może mi się to jeszcze odmieni.

Aniołek najlepiej na placu zabaw czy w przychodni widać, jakie imiona dominują. Wśród moich znajomych królują Oliwie- nie jest to brzydkie imię, ale na jego dźwięk aż mną wzdryga, a to przez to, że jest ich cała masa. Na naszym placu zabaw latem są same Julie, Oliwie i Maje. Ja chciałam kiedyś Julię, ale szybko mi przeszło przez popularność tego imienia. Nie wiem jak Ty, ale nie chciałabym żeby moje dziecko było jedną z pięciu w klasie. Ja byłam zawsze jedyna, na studiach też i to mi pasowało :)
W sumie to chciałabym mieć Kasię, po mojej siostrze (jestem w niej zakochana po uszy), ale już Nela ma tak na drugie, a M. mówi że głupio żeby dziecko nazywało się tak jak moja siostra.
Nie podpuszczam Cię, ale ja bym już zrobiła użytek z jednego testu- jestem bardzo niecierpliwa ;) Ale poczekamy jeszcze tydzień i się okaże :)

Kurcze ale myślisz, że tydzień od owu test wyjdzie, zresztą jeśli w ogóle ta owu była.... ehhhhh.... nie no do soboty na pewno poczekam, jeszcze poobserwuje trochę mój organizm...:)

Nie wiem, nie znam się...Do soboty mało czasu zostało, więc już nie kuszę i czekamy spokojnie :)

W sobotę ewentualne testowanie, a @ w przyszły czwartek ja mam cykle ok 31-32 dni więc raczej dłuższe, ale tak jak mówię, poobserwuje objawy i podejmę decyzje w weekend, mężuś idzie do pracy w sobotę wiec jak mnie bedzie korcić to za testuje.

Aniolek - oo to jeszcze kupa czasu , ja też z tych niecierpliwych , i pewnie bym już robiła :)

Carla - a ja jestem za tym by wybierać imię takie jak nam się podoba a nie wg statystyk , z prostej przyczyny , nikt Ci nie zagwarantuje ze za rok czy dwa nie bedą modne te imiona które wybrałaś.

reklama
Hej:)

Witam po świętach.Ja w ogóle na wagę nie wchodzę,żeby się nie denerwować ale czuję się cięższa:)

Dobrze,że były te święta bo faktycznie czuję się lepiej-humor mi się poprawił jak posiedziałam z rodzinką.

U teściów tez było fajnie -wyśmiałam się za wszystkie czasy.Lubie do nich jeździć-jakoś mi jeszcze nie podpadli ani ja im i mam nadzieje ,że tak zostanie.Tylko siostra Mojego próbowała zepsuć atmosferę bo miała jakieś fochy ale ją teściowa szybko usadziła.Nawet Mój kiedys powiedział o siostrze-"jak mnie to dziewczę wkurza to nie masz pojęcia".No ale to jest taka rozpieszczona księżniczka-najmłodsza i dziewczynka po dwóch chłopcach.

Dorcia -powodzenia ,&&&&& za starania.

Aniołek &&&&&&.No nie wiem czy Cię nie będę namawiać ,żebyś zrobiła teścik wcześniej bo już się nie mogę doczekać wyniku. &&&& za II

Witam nowe koleżanki -Sylwię i Iffkę.

Ja , jak się dostanę to idę dzisiaj do ginki.Może będzie miała jakiś pomysł na mnie . No i chcę zobaczyć czy owu była.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry