reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dorcia testy tanie, fajna promocja, zwłaszcza jak lubi się je robić ;)
Aniołek to teraz teściowa niech zacznie pracować i będzie git. A mieszkanie mają na pewno opuścić? Bo tak coś pisałaś... W Mrzeżynie mój mąż mieszkał 5 lat jak był mały, więc powrót do korzeni :) Tez tam nie byłam, ale marzę o jakichkolwiek wakacjach.

reklama
Dziewczyny a czy któraś w Was miała krwiaka w ciąży? Bo trochę mnie to martwi. Nie mam plamień, ale jakby nie było zagraża to fasoli. Mam nadzieję że na wizycie za 2 tygodnie wyjdzie, że się wchłonął albo chociaż pomniejszył... Moja koleżanka od razu dostała leki, mi nic nie przepisał...

Carla - mieszkanie mają na pewno opuścić, bo oni wynajmują i ta właścicielka podobno chce to mieszkanie sprzedać wiec muszą poszukać czegoś innego do wynajęcia, Oby im się jakoś poukładały sprawy bo nam wtedy też będzie lżej, a tak to non stop nerwówka.
A nie wiesz z czego się ten krwiak zrobił, może się wchłonie i nie będzie po nim ani śladu??
Dorcia - fajna cena tych testów, ja mam w domu dwa, które czekają na swój czas :) i mam nadzieje, że te dwa w zupełności wystarczą :)

Carla - ja miałam krwiaka. Dostałam krwawienia w 5 tc i plamiłam do końca I trymestru. Musiałam leżeć i wstawać tylko na siku. Brałam 3x1 duphaston i przez jakiś czas jeszcze luteinę, ale nie pamiętam dawki.
Podobno to nic groźnego, ale trzeba dużo wypoczywać, najlepiej leżeć i unikać wysiłku fizycznego. Wtedy mogłam sobie na to pozwolić, teraz z małym dzieckiem to chyba niemożliwe.

Jeśli chodzi o nadmorskie miejscowości, to polecam Sarbinowo :)

Dzięki dziewczyny, też mam nadzieję, że uda się niedługo rozpocząć starania. Strasznie mi z tym źle, że musimy je przełożyć, no ale co zrobić...

Nika - to straszne, że okradli Twoją firmę :szok: mam nadzieję, że złe uczynki tych, którzy to zrobili powrócą do nich i się na nich zemszczą:angry: nie mogę zrozumieć, skąd biorą się tacy ludzie...

Carla go jakiego ginekologa chodzisz?
Wiem, że się nie wchodzi 2 razy do tej samej rzeki. Wiele złego uczyniła w tym wszystkim moja matka alkoholiczka i Jego Matka, która się ciągle wtrącała później do naszego związku. Kiedyś była inna, ale się zmieniła. Amelia- nad morzem jest ładnie w Darłowie :) a na południu Polski ładnie jest w Głuchołazach :)
Dorcia- bardzo tanio :) trzymam kciuki żeby były u Ciebie 2 kreseczki ;-)

Uciekam, bo jutro o 5 rano pobudka :-(

Hej dziewczyny.

Carla - zaraz mi się ten Twój gin nie podobał. Najpierw ci wmawiał pozamaciczną a teraz twierdzi ,ze ciążą starsza. Jakby była starsza to by Cię wcześniej nie straszył ,że nic nie widać.
Widziałam tu pełno dziewczyn z krwiakiem,wpisz sobie w wyszukiwarkę to znajdziesz nawet na BB. Moja kumpela tez miała i donosiła ciążę. Tylko ,ze raczej wtedy lekarz zapisuje luteinę i czasem tez każe leżeć.Może się przejdziesz jeszcze do innego?

Nika- bardzo mi przykro z powodu tego co Cię spotkało.Co za łajdaki, mam nadzieję ,ze ich złapią i wsadzą tam gdzie ich miejsce.

Na razie po Carli jeszcze żadna nie zaszła ale może jeszcze któraś się załapie.

Muffi i Milusia -najbardziej by mnie interesowało na jakiej podstawie sąd ustala wysokość alimentów.
Moja kumpela jest w trudnej sytuacji- nie ma ślubu z tym gościem ale on uznał dziecko.Mieszkają razem bo ona nie ma za bardzo kasy,żeby się wyprowadzić.Ze swojej niewielkiej pensji utrzymuje siebie i dziecko_Ojciec dziecka nie daje kompletnie nic.Namawiam ją,żeby się od niego wyprowadziła ale musiałaby wynajmować mieszkanie.Trochę daleko się wyprowadziła od rodzinnym stron i tam gdzie mieszka nie ma rodziny ani bliskich przyjaciół.Chciałabym jej jakoś pomóc.

niemartwsie, ja też mam sąsiadkę-koleżankę. urodziła miesiąc po mnie więc mamy dużo wspólnych tematów. hehe dzięki niej tak naprawdę jeszcze nie zgłupiałam w domu bo zawsze mogę zapakować małego i ją odwiedzić, albo odwrotnie.
Tesiak, jak wróci okres to nie zamierzam małego odstawiać, pewnie dopóki w ciążę nie zajdę to będę przynajmniej te 2 razy dziennie go karmić.
Nika, przykro mi, że cię okradli. niektórzy ludzie są bez sumienia...
Carla, hmm niezbyt fajny ten twój lekarz. mi kartę zakładali na drugiej wizycie.Nas teściowa na szczęście tak ze wszystkiego nie rozlicza, np. za prąd płacimy na pół ale wiadomo, że my więcej prądu czerpiemy... ja siedzę cały czas w domu, tv włączone, komputer tak samo. co do krwiaka niestety nie pomogę.
Dorcia, ja chyba poproszę kuzynkę żeby mi kupiła kilka testów w Anglii, pamiętam rok temu kupowałam 3 testy za 1Ł, w maju mają być w Polsce więc będzie jak znalazł.

ja z nadmorskich miejscowości polecam Ustkę i Jantar :) pewnie w tym roku czeka nas Jantar, chociaż nie przepadam za leżeniem na plaży.

Fuma
, tak patrzę na ten Twój wykres i chyba temperaturka ci nie spada.... a chyba po owulacji powinna? może zaszłaś co? :-D
edit. teraz spojrzałam na inne wykresy, że jednak temperatura się utrzymuje po owulacji, niedoświadczona jestem w tych pomiarach.

Ostatnia edycja:
Dorcia - ale zapasy zrobiłaś :-D
Carla - ja nie miałam krwiaka ale też słyszałam że trzeba leżeć i wstawać tylko do wc do czasu wchłonięcia ,może skonsultuj to z innym lekarzem ??
Ada - mam nadzieję że dojdziecie do porozumienia i nikt nie będzie wtrącał się do Waszego związku
Fuma - współczuje Twojej koleżance :-(co za buc z tego faceta i jeszcze przyszło jej mieszkać z nim pod jednym dachem :no:. Moja koleżanka ma zasądzone alimenty w zawrotnej kwocie uwaga 200 zł ,żenada po prostu! kwotę to jakiś procent od dochodów chyba, oczywiście niektórzy robią wszystko by płacić jak najmniej , pracują na czarno itp
U nas zima na całego , jutro idziemy na sanki :)

Aniołek przerąbane że nie mają nawet swojego mieszkania... Pytałam od czego się krwiak mógł zrobić, jego odpowiedź- nie wiem.
Niemartwsię ja nie dostałam żadnych zaleceń... Za 2 tyg. mam się pokazać i tyle.
Ada chodzę do ordynatora szpitala, w którym rodziłam. Z Nelą też do niego chodziłam, ale prywatnie. Teraz nie mam kasy na prywatnego lekarza, a np. wczoraj miałam badania za które bym musiała 130 zł zapłacić jakbym nie chodziła na nfz. Nie wiem co Ci poradzić, ja wiem po sobie że nie ciągnęłabym takiego związku.
Fuma Foch wiesz że nawet o tym nie pomyslałam? Nic nie było widać a teraz nagle ciąża starsza, ale nawet nie podał terminu porodu ani nic... Alimenty ustalają na podstawie sytuacji matki i ojca, jak on mało zarabia to kokosów nie może na dziecko płacić, takie są realia. A koleżanka jak już alimenty dostanie to może załapie się na zasiełk z mopsu, to zawsze jakieś 250 zł miesięcznie więcej. Niech zbiera paragony, najlepiej rachunki imienne jak kupuje coś dla dziecka. Musi zrobić tabelkę z kosztami na dziecko, tylko niech nie ściemnia.
Vinga a mnie się Ustka wcale nie podoba... Taka bez klimatu według mnie. Fajnie że masz tą kumpelę, wiem że fajnie mieć koleżankę od spacerów itp. Teraz niestety będę sama bo żadna z koleżanek nie jest w ciaży, a i tak mam ich tyle co kot napłakał :(
Amelia ja mam dość śniegu, a o sankach nawet mowy nie ma ;) Po ostatnim dzwonie w płot boję się puszczać Nelkę z górki.

reklama
Cześć dziewczyny ;)

Pozdrawiam z zaśnieżonego Pomorza ;)

Aniołek mała mieścina z piękną plażą i małą ilością turystów to mój ukochany Jantar... wystarczy korzystać z bocznych wejść (nie przy porcie) i można się bardzo swobodnie opalać (nie tak jak w gdańsku, patrząc w krocze jakiejś starej baby przed tobą) plaża jest szeroka i są naturalne wydmy... bosko ;]

Amelia oglądałam Django chyba ze 3 razy hehe ;] Polecam poradnik pozytywnego myślenia ;]

Vinga co to za teściowa!! Myślałam, że one garną się do pomagania przy dzieciach hehe ;) Bynajmniej moja już tylko czeka... byle by się tylko za dużo nie wtrącała, bo oszaleję ;]

Niemartwsie szkoda, że staranka odłożone... ale to jak u nas brak $$$$$$$$ przeszkadza!!!

Nika współczuję... mam nadzieję, że wraz z nadejściem wiosny wszystko sie ułoży!!!

Carla to miło ze strony lekarza, że wypisał ci skierowania na te wszystkie badania... ale on jest jakiś dziwny, nie miałabym do niego zaufania. Tak jak dziewczyny napisały... najpierw nie mógł znaleźć pęcherzyka a teraz nagle mówi, że ciąża jest starsza... i jeszcze ta karta ciąży i że nic Ci nie dał na tego krwiaka :| Dziwny facet

Fuma z alimentami jest tak, że nie mogą facetowi ściągać więcej niż 60% pensji oczywiście tej na umowie o prace. Kwota zależy od kosztów jakie ponosisz na dziecko... musisz je udowodnić... jakieś rachunki za zajęcia dodatkowe dla dziecka, za bilety, przejazdy, lekarze, leki, szkoła prywatna/przedszkole itd itd. Musisz po prostu udowodnić przed sądem ile kosztuje Cię wychowanie dziecka. Ale i tak nie dostaniesz więcej niż 60% jego pensji.

Pozdro!!!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry