reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Witam:)

ianka no na szczęście nie musimy czekać zbyt długo:) a jesteśmy zdeterminowani bo chcemy żeby między dzieciakami nie było dużej różnicy wieku. Jeżeli drugie dziecko urodzi się w 2014 to Franio będzie starszy od niego o 3 lata. Myślę że to będzie tak prawie:) Mam nadzieję że się uda:)
Oby udało Ci się szybko ponaprawiać wszystkie ząbki. Powodzenia:)
Może Twoja córeczka ma gorsze dni. Franuś też chodził dzisiaj taki marudny i za bardzo jeść nie chciał. Za pare dni pewnie wszytsko wróci do normy:) A co do tego krwawienia z nosa...ostatnio przeczytałam że u ciężarnych takie krwawienia mogą się pojawić lub nasilić...;) a tak poważnie -nie bagatelizuj tego...
Aniołek masz rację, będąc w ciąży też można leczyć zęby z tym że trzeba przeczekać pierwszy trymestr. No i nawet kanałowe leczenie jest darmowe dla kobiet w ciąży. Ale wolałabym uniknąc sytuacji że właśnie w pierwszym trymestrze dopada mnie ból zęba. Poza tym podobno chory ząb czy dziąsło w jakiś przypadkach też może być zagrożeniem dla dziecka.
W takim razie trzymam kciuki za przyszły tydzień;)
vinga cieszę się:)
Carla no to mężuś w kulki przygrywa:/ A może spróbujesz mu podsunąć jakiś artukuł dotyczący samopoczucia kobiety w ciąży? A dla Ciebie jest dobry artykuł w ostatnim numerze "Dziecka" pt. "Ojciec też człowiek";) Polecam.
To znaczy że w Twojej okolicy to jedyny lekarz który przyjmuje na nfz?
Właśnie tak słyszałam że lato sprzyja odpieluchowaniu. Już nie możemy doczekać się tych ciepłych dni:)

Dzisiaj w końcu wybrałam pościel dla Franka. Od razu się Wam pochwalę;) Pościel komplet 140x200 satynowo-bawełniana ELWAY (3082001228) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. nr 3080 i 3134. Co Wy na to?
Zdecydowaliśmy się też na tapetę Tapeta winylowa TEMA - Tapety - w atrakcyjnej cenie w sklepach Leroy Merlin. , do niej będziemy dobierać kolor farby. W poniedziałek jedziemy zamówić cięcie i oklejanie płyty meblowej z której powstanie regał krata i kupić kołdrę i poduszkę dla syna. Także idziemy powoli ale do przodu z tym remontem;)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam:)
A my się wczoraj tak zatraciliśmy w sprzataniu, że sniadanie jedliśmy dopiero o 12, potem jeszcze kąpiel, no i po 14 pojechaliśmy na zakupy a potem reszte dnia spędziłam w kuchni nad robieniem ciasta, oczywiście pierwszy biszkopt nie wyszedł i powędrował do kosza - nie umie rozgryźć tego mojego piekarnika, ale na szczęscie drugi już wyszedł jak należy, masy zrobiłam i leży w lodówce i czeka na gości, jeszcze mnie dzisiaj sałatka czeka no i zrobie deskę serów i wedlin a no i jeszcze chlebek upieke i fajrant - wiecej nie robie :p
Carla - NIe kłóccie się z mężem, zwłaszcza teraz, bo nerwy Ci nie potrzebne, może wytłumacz mężowi, że mógłby wykazać troszkę wiecej zrozumienia, i niech spojrzy z przymróżeniem oka na Twoją wybuchowość, powiedz że to hormony a nie TY:-):-):-)
Tesiak - Fajna ta pościel, zresztą ja zawsze kupuje elway, fajna cenowo i jakościowo, jedną mam z andropolu co dostałam od dziewczyn na parapetów ale dla mnie za gruba i za ciężka.
A dziewczyny czy można jeździć w ciąży na rowerze? bo chciałabym jeszcze troszkę skorzystać z wiosny i pośmigać na dwóch kółkach :) zresztą w sumie nie wiadomo czy uda mi się zaciążyć do tego czasu.
Miłej niedzieli

AniołekBB bycz się w weekend póki możesz :) Co do jazady na rowerze , to jak ciąża przebiega prawidłowo to podobno można, ja uwielbiam jeździć na rowerze ale przez całą ciążę jeździłam może 2 razy bo się bałam ewentualnej kolizji (bo ja taka raćmaga jestem), a że jeżdżę przeważnie po lasach, ścieżkach to jest gdzie się wywalić, tak że rower leży zakurzony czeka na wiosnę :)
Dorcia to ładnie Cię urządził kolega :szok: mam nadzieję że już wszystko ok, a jak zareagowała mama brzdąca?
Carla ja w pierwszej ciąży gdy poroniłam w 8 tygodniu miałam takie nerwy że raz aż teścia do porządku doprowadziłam, ale ogólnie chodziłam jak jeden wielki wulkan , tak mi hormony wariowały, mój niby to rozumiał ale narzekał jak już nei mógł wytrzymać ze mną, natomiast w tej ciąży nie miałam raczej żadnych zmiennych nastroi. Ale wiem o czym piszesz, my się stresujemy, chcemy dla dzidzi jak najlepiej a tu dostajesz w zamian brak zrozumienia, facet nigdy nie zrozumie jak zwykłe hormony potrafią zmieniać wszystko.
Tesiak ja to w ciąży jeszcze nei jestem, a będę w Polsce już za tydzień :-) więc pójdę do lekarza , bo jeszcze z tym ciśnieniem, niby nie wielkie ale jak na ewentualną ciąże to za duże . Kołderki i tapeta fajniutkie, może pisałaś wcześniej ,ale nie pamietam, robicie małemu swój pokój czy odświeżacie ?:)

Wrr a tu za 2 dni mają przyjść te śniegi z Polski :( brrr
Też bym pojechała gdzieś na wakacje, ale biorąc pod uwagę że może w lipcu będę w ciąży więc musimy odpuścić, tu do morza mam może 15 km ale jakoś mnie nie ciągnie , potrafimy jechać , wejść do wody wyjść 10 min i do domu. Wolę się powłuczyć po szlakach, byliśmy 2 lata temu w Chorwacji ahhh co za błękit woda, no ale też zamiast leżeć plackiem i się pluskać, to jeździliśmy to tu to tam.
Miłej niedzieli

Witam niedzielnie :) spałam do 10 -tej :)
Inaka- może Roksanka nie chce jeść bo ją dziąsła bolą? może spróbuj jej najpierw dziąsła posmarować ??My właśnie w tym roku myślimy o Chorwacji , tylko się zastanawiam jak na takiej kamienistej plaży się leży ?:-)
Carla - faceci tak mają , mało jest takich przypadków które przeżywają ciąże razem z partnerką , oni po prostu przyjmują do wiadomości i dopiero pod koniec chyba zaczynają zdawać sobie sprawę że będą mieli dziecko.
Tesiak - wiesz nawet nie wiedziałam że leczenie kanałowe w ciąży jest za free ale to jest chyba opcja dla odważnych :-D. Pościel fajna a ile ścian tapetujecie ??
Aniołek - ja jeździłam na rowerze , dopóki brzuch nie przeszkadzał i się dobrze czułam.

Witam. Mieliśmy jechać na zakupy coś mi kupić na urodziny, a tu dziecko poszło sobie spać :/ A za godzinę mamy obiad u mojej mamy.

Tesiak jest tu wielu lekarzy, którzy przyjmują na nfz, mieszkam w nawet dużym mieście. Tylko ja do nikogo innego nie będę chodzić, bo odwiedziłam kilku "specjalistów" na nfz i dziękuję. Jak nic się nie dzieje to każdy jest dobry Ten mi się trafił z tym nfz, chociaż jakbym miała płacić to do takiej babki bym chodziła, a niestety ona od stycznia na nfz już nie przyjmuje. Jutro zadzwonię do jakiejś przychodni i zapytam na kiedy mogą mnie umówić, ale raczej nie zdążę przed moją kolejną wizytą u mojego lekarza.
Co do mojego to wydaje mi się, że jakbym rzygała od rana do nocy to byłoby inaczej, albo zmieni mu się jak mi brzuch urośnie. Co do czytania na temat ciąży to nie wykazuje chęci, chociaż prosiłam. Tapeta super :)
Aniołek ja też ciasto zrobiłam, wyszło bardzo dobre, taką miałam ochotę na sernik cytrynowy a teraz nie mam chęci go jeść. Ja roweru nie mam, ale raz w ciąży jechałam. Spokojnie i bez szaleństw można.
ianka a dlaczego z powodu ciąży ciąży mielibyście wakacje odpuszczać? Jak będziesz się dobrze czuła to czemu nie :)
Amelia wcale nie wymagam, by była taki w tyłek włażący i non stop całujący brzuszek, ale kurcze niech się facet zachowuje jakoś. Nic tylko ubić ;)

Mój "ojciec" pracował z takim facetem, któremu urodziła sie córka w 26 tc przez zły stan uzębienia matki, nie przeżyła. Swoją drogą świadomie można dziecku zaszkodzić, szok.

Amelia moja zjadła dziś 90 ml z flasi i to mm (zmieniłam z HA na zywkłe) ale dodałam trochę soku malinowego , mój podawał jej mam nadzieję że jak jutro zostanę sama to też weźmie. w szoku byłam bo tak wrzeszczała na widok butelki a dziś dałam mojemu flasie tak żeby przez zabawę jej dał ważne żeby chociaż parę ml zjadła a tu zjadła 30 a parę godz później 90 ! :) tak że jestem szczęśliwa, żeby tylko nie zapeszyć.
Hehe a co do plaż chorwackich to faktycznie przeważnie są to kamieniste, i w wodzie też trzeba uważać (no ale my tylko 2 razy byliśmy na plaży , a mieliśmy pod nosem niemalże) ale ja jestem oczarowane krajem, z chęcią jeszcze kiedyś bym się wybrała, w ogóle to mnie kusiło wcześniej do Czarnogóry jechać, ogólnie Bałkany mnie ciekawią, ale to może kiedyś.
Carla wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :-) A wakacje... hmmm kusi mnie , ale wolałabym w pierwszym trymestrze nie jeździć bo to już niedługo wartałoby planować a nie wiem jak się będę czuła.Z drugiej strony przecież można jechać też koniec września - październik pewnie i taniej ,ale nie wiem gdzie , Czarnogóra odpada bo to z niunią jakoś się boję , chyba zacznę przeglądać portale turystyczne.

Witam niedzielnie ...leniuchowo

Tesiak
pościel świetna...tapeta również...ale ja bym nie tapetowała wszystkich ścian...max dwie :)

Carla ja nie wiem czemu faceci są tacy mało domyślni,jakby bez mózgu czasami....mnie to się nie raz wydaje że mi ktoś męża podmienił...dawniej był inny...ale cóż :(
Ja to żeby odreagować zabieram Młodą na lody,pizze itp...nie bacząc na fakt że mam ponad 20 kg nadwagi :)
Trzymam kciuki za szybkie pogodzenie :)

Ianka jak dziś pamiętam jak ciężko było Młodą przestawić na flasię...ale za n'tym podejściem złapała się smoka :) I później już odpuścić nie chciała :) Powodzonka życzę :)
Co do małego diabła to został skarcony przez mamę a po chwili mnie opluł...więc niewiele z jej gadania zrozumiał :(

Ranka na brzuchy się ładnie goi...nic się nie leje,nie krwawi więc jest super...boję się jutra,ale cóż jakoś muszę przetrwać :)
Dzisiaj dowiedziałam się że w przedszkolu był jeszcze gorszy (kiedy chodził)...więc może nie jest tak źle :)

SPOKOJNEJ NIEDZIELI ŻYCZĘ !!!

Wskoczyłam napisać, że żyję i Was czytam ;)

Miłego tygodnia!!

ianka urodziny dopiero w sobotę, ale dzięki :) Oczywiście nie kupiłam nic, dziś jadę do adwokata to może skoczę sobie na rynek po getry, bo bęben mi wywala i ciasno w spodniach.. Z tak małym dzieckiem nie wiem gdzie by pojechać na wakacje.
Dorcia muszą Ci dobrze płacić, ja bym w cholerę taką pracę rzuciła. Straszny gnojek Ci się trafił :/ Chodził do przedszkola a teraz ma nianię? Czyli dzieciak chyba wymaga pomocy skoro w przedszkolu nie dawał rady.
Mufii a co tam słychać??

Ta moja koleżanka już zmieniła mleko na jakieś za 50 zł, szok. Zwalała winę na cycka że mały taki rozdarty, a i tak się drze na mm. Ehh nie kumam, tyle kasy co oni już wywalili na tego małego to się w głowie nie mieści, bo jej się cyckiem karmić nie chciało.

reklama
Carla to pięknie powalona ta Twoja koleżanka, mieć 2 tygodniowe dziecko(chyba tak?) i nawet nie spróbować, żal dziecka co ono winne, odbiera mu to co najważniejsze w tym momencie. szkoda gadać.
dziewczyny chyba któraś z was narzekała na sklep inter, Tosia.pl , dobrze pamiętam? bo jestem na kupnie fotelika i w tym sklepie mają go najtaniej, w drugim trochę drożej ale sklep sprawdzony. Czy nie za wcześnie jak zmienię niunię już do fotelika 9-18 , siedzi stabilnie, ma 70 cm , ponad 9 kg, a nie chcemy już lecieć (w niedziele do Polski:-)) i brać nosidełka ze sobą, tak to bym zamówiła i ktoś kto po nas wyjedzie już weźmie nowy fotelik. jeszcze moja jak jest w tym foteliku 0-13 to się strasznie rwie do góry siedzieć.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry