reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od jesieni 2013

reklama
Adelo - witaj :) ja tez dolaczylam do dziewczyn po pierwszym nieudanym cyklu i bardzo się cieszę ze tu jestem. Ogromne wsparcie :yes: teraz kończę drugi i... zobaczymy :)
To będzie Wasza pierwsza dzidzia?

Witaj Adelo :)
Kobietka tak, ja pytałam o to :) zastanawiałam się nad tym, żeby też zorientować się kiedy ma @ przyjść, ponieważ cykle mam bardzo nieregularne :-(
uciekam spać, bo jutro wcześniej pobudka i do pracy...
dobranoc :*

Witajcie dziewczyny,

jestem tu świeżynką, postanowiłam dołączyć do Was, ponieważ również zaczęłam starania tej jesieni, a dokładnie w październiku. Niestety pierwszy cykl nie zakończył się fasolinką..:-(Wiem, to dopiero początek, jednak lata lecą nieubłaganie a i ze zdrowiem tak sobie. Jak ja bym chciała, żeby każda z nas miała to szczęście :-)

witaj kochana w naszym gronie, zapraszamy serdecznie ;) ja też po pierwszym nieudanym cyklu, poproszę Cię o termin Twojej @ czyli miesiączki bo mamy listę ,znajduje się ona na pierwszej stronie tematu w pierwszym poście , możesz sobie ją przejrzeć , a jak podasz termin @ to Cię wpiszę ;)

Jeszcze raz Witam Wszystkich :-)

Już piszę, dostałam plamień w dniu spodziewanej @ 27.10. Cykle mam 28 dniowe (+/-2 dni). I ten dzień traktuje jako pierwszy dzień okresu. Pierwszy raz mi się tak zdarzyło, żebym miała tak długo skąpy początek okresu i zero PMS - akurat wtedy kiedy pierwszy raz były moje starania z mężem hehe ciekawe;-)

Cykle mam raczej regularne, mierzę temperaturę, sprawdzam śluz. Wszystko wygląda ok, cykle dwufazowe, chociaż śluzu nie mam takiego super przezroczystego jak kiedyś :-( Nie wiem jaki może mieć to wpływ..
Kiedyś badałam hormony tak dla siebie i wyszły mi niektóre takie sobie. Ale powiedziałam sobie, że dopóki nie podejmę prób starania się o dziecko i nie popróbuję, to nic nie będę z nimi robiła. Tym bardziej, że nigdy nie brałam żadnych tabletek hormonalnych ani antykoncepcyjnych.

W grudniu tamtego roku przedłużało mi się właśnie krwawienie po okresie i gin przepisała mi luteinę od 16 dc na uregulowanie i od tego dnia caly wykres mi się sypnął, zaczęła temperatura spadać i dostałam już okresu w 23dc i następne 3 cykle miałam podobne. Więc chyba nie wszystkim służą tabsy..

Ponadto jestem szczęśliwą mężatką od 1,5 roku i pragniemy dzidziusia, żałuję tylko jednak, że wcześniej się nie zaczęliśmy starać - ale nie mieliśmy warunków do tego. W sumie się nic nie zmieniło, ale czas ucieka...

Może w listopadzie się uda..:-)

Witaj Joaro:-)
Adelo ja tez tak miałam, tzn w pierwszym cyklu starania się w momencie kiedy teoretycznie powinno miec miejsce zagnieżdżenie zaczęłam plamic dwa dni a na trzeci dostałam @ i takie normalne krwawienie jak na @ dwa dni,tez inaczej niż w zwykle, a tak w ogóle to dostałam tą @ wcześniej, i wtedy doszło do mnie że raz mam 27 dniowy a raz 31 tak wychodzi z czterech ostatnich cykli.

reklama
dołączam jeśli można :) termin @ niby 28.10 ale jeszcze nie ma. Tempka niska, brzuch boli więc będzie na dniach. Pozdrawiam Was. :)

witaj kochana ;) poznaję Cię z wątku staraczki 2013 i chyba z cpp znamy się ;)
zapraszamy serdecznie ;) oby jednak ta @ nie przylazła do Ciebie ;)
No to przypominam ,że lista znajduje się na pierwszej stronie tematu , w pierwszym poście , już Cię wpisałam;)

Adelo - wpisałam Cię z terminem 24.11. bo obliczyłam 28dniowy cykl u Ciebie jeśli coś się nie zgadza lub chcesz żebym poprawiła to napisz ,a ja naniosę poprawki ;)

Do góry