reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od jesieni 2013

ja 3 razy w roku miałam anginę. Niestety właśnie przy płukaniu wodą z solą automatycznie wymiotowałam. Szałwia i ostre przyprawy to jedyne co mi pomaga. No i tabletki podbiał z tymiankiem.

reklama
Kurczę , cały dzień myślałam ,że o czymś zapomniałam :sorry2:, myślałam i myślałam i teraz się kapnęłam , zapomniałam o tym ,że nie zmierzyłam temperatury rano , wstałam poszłam sobie do wc , zrobiłam kawkę i sobie tak spędziłam dzień bez pomiaru ehhhh , trudno , pocieszam się ,że to jeszcze nie pora owu i chyba nic się nie stanie jak jeden pomiar ominę.

Ja zaczęłam mierzyć temperaturę bo chciałam zobaczyć czy faktycznie w okolicach bólu owulacyjnego dzieję się coś z temperaturą i czy potem mam faktycznie wzrost i to się zgrało w sumie, potem postanowiłam ,że będę mierzyć dokładnie w cyklu starankowym , jak już było po owu to mierzyłam z kolei po to ,żeby wiedzieć czy mi temperatura spadnie przed @ bo tak często jest i to też się sprawdziło uchroniło mnie to przed testem z jedną kreską i właśnie dlatego teraz też mierzę żeby nie zmarnować testu w sumie to chyba pewniejsze bo jak spada znaczy ,że po ptakach ,a test nie zużyty , chociaż czasem spada u kobiet dopiero w trakcie @ i wtedy już jest inna bajka.

Przypominam ,że temperaturę mierzymy w ustach lub w pochwie codziennie o tej samej porze i przed wstaniem z łóżka , a jeśli wstajemy w nocy to trzeba to odnotować w wykresie , ja korzystam ze strony enpr akurat , ale można też ze strony ovufriend , tam jest taki bajer ,że w pierwszym wykresie za darmo jest detektor owulacji i inne fajne funkcje korzystałam z tego kiedyś przez miesiąc ,potem trzeba wykupić abonament jeśli się chce mieć te funkcje, a mi się wydawało to już nie tak fajne bez tego detektora i przeszłam na enpr bo płacić za to nie będę ,szkoda kasy ,a na enpr też się wprowadza temperaturę , śluz i takie inne podstawowe informacje i jakoś tak bardziej mi pasuje ,ale każdy korzysta z tego co bardziej mu się podoba ;)

reklama
Ale naprodukowalyscie! :) nie wiem od czego zaczac...

Jesli chodzi o tiru riru ;) podczas @ to tez u nas odpada ja mam dosc obfite okresy a poza tym jakos dla mnie nie bardzo.

Buty dla meza kupione droge jak cholera to wszystko teraz:/

Na gardlo dla mnie rowniez najlepsza sol do plukania:)

Do góry