reklama
Ja jestem zarejestrowana na OvuFriend od dawna, ale nie korzystałam a teraz musiałabym pakiet wykupić ( tak jak wspomniałaś ;-)).Ja zaczęłam mierzyć temperaturę bo chciałam zobaczyć czy faktycznie w okolicach bólu owulacyjnego dzieję się coś z temperaturą i czy potem mam faktycznie wzrost i to się zgrało w sumie, potem postanowiłam ,że będę mierzyć dokładnie w cyklu starankowym , jak już było po owu to mierzyłam z kolei po to ,żeby wiedzieć czy mi temperatura spadnie przed @ bo tak często jest i to też się sprawdziło uchroniło mnie to przed testem z jedną kreską i właśnie dlatego teraz też mierzę żeby nie zmarnować testu w sumie to chyba pewniejsze bo jak spada znaczy ,że po ptakach ,a test nie zużyty , chociaż czasem spada u kobiet dopiero w trakcie @ i wtedy już jest inna bajka.
Przypominam ,że temperaturę mierzymy w ustach lub w pochwie codziennie o tej samej porze i przed wstaniem z łóżka , a jeśli wstajemy w nocy to trzeba to odnotować w wykresie , ja korzystam ze strony enpr akurat , ale można też ze strony ovufriend , tam jest taki bajer ,że w pierwszym wykresie za darmo jest detektor owulacji i inne fajne funkcje korzystałam z tego kiedyś przez miesiąc ,potem trzeba wykupić abonament jeśli się chce mieć te funkcje, a mi się wydawało to już nie tak fajne bez tego detektora i przeszłam na enpr bo płacić za to nie będę ,szkoda kasy ,a na enpr też się wprowadza temperaturę , śluz i takie inne podstawowe informacje i jakoś tak bardziej mi pasuje ,ale każdy korzysta z tego co bardziej mu się podoba
K
kobietka22
Gość
Ada - ja też mam konto na ovufriend i nie muszę nic kupować ( to znaczy mogę jeśli chcę ,ale nie muszę), po prostu nie ma tych bajerów ,ale korzystać z tego mogę jeśli mam ochotę , odkryłam to niedawno jak przeglądałam wykres którejś forumowiczki okazało się ,że dawno dawno temu się nie wylogowałam i byłam zalogowana jak weszłam , kliknęłam nowy cykl i mi się otworzył nowy wykres , ale nie wpisywałam nic bo mam już enpr i tam uzupełniam.
Ktoś pytał czy czekać do początku cyklu , chyba Ty Ada , no ja bym poczekała bo w sumie zaczynać w trakcie cyklu to bez sensu bo tylko pomiar całego cyklu daje prawdziwy obraz cyklu , ja bym poczekała do kolejnego cyklu o ile w ogóle będzie następny
Ktoś pytał czy czekać do początku cyklu , chyba Ty Ada , no ja bym poczekała bo w sumie zaczynać w trakcie cyklu to bez sensu bo tylko pomiar całego cyklu daje prawdziwy obraz cyklu , ja bym poczekała do kolejnego cyklu o ile w ogóle będzie następny
Adelo
Fanka BB :)
Witajcie dziewczyny,
jestem tu świeżynką, postanowiłam dołączyć do Was, ponieważ również zaczęłam starania tej jesieni, a dokładnie w październiku. Niestety pierwszy cykl nie zakończył się fasolinką..:-(Wiem, to dopiero początek, jednak lata lecą nieubłaganie a i ze zdrowiem tak sobie. Jak ja bym chciała, żeby każda z nas miała to szczęście :-)
jestem tu świeżynką, postanowiłam dołączyć do Was, ponieważ również zaczęłam starania tej jesieni, a dokładnie w październiku. Niestety pierwszy cykl nie zakończył się fasolinką..:-(Wiem, to dopiero początek, jednak lata lecą nieubłaganie a i ze zdrowiem tak sobie. Jak ja bym chciała, żeby każda z nas miała to szczęście :-)
Bellaa
A ja jestem teraz w trakcie owulacji, czy mogę mierzyc od jutra rana? Aha i w nocy wstaję do dzieci kilka razy pewnie to ma znaczenie. W kwestii temperatury jestem zielona, zawsze obserwowałam śluz, no i bolało mnie podbrzusze, jajniki kuły. Z pierwszym zaszłam w ciąży bo wiedziałam że mam owulacje bo akurat byłam u ginekologa w tym dniu i się udało. Z drugim no jakby wpadka ale nie do końca, oczywiście przytulanki były i mówię mojemu mężowi spoko przecież nie zajdę w ciąży za pierwszym razem, no i zaszłam. Pierwszy synek miała wówczas 9 miesięcy, ale super jest ani przez moment tego nie żałowaliśmy. A teraz już pełna obserwacja swojego ciała więc może też będę mierzyc, tylko jakbyście mnie jeszcze oświeciły kiedy spada a kiedy rośnie
Lisica.
Witajcie dziewczyny,
Witaj, podaj termin spodziewanej @ to dziewczyny dopiszą Cię do listy ;-)
I napisz coś o sobie
A
Anulka198424
Gość
Adelo witaj napisz cos o sobie
Kobitki czy moze ktoras wie co oznacza metny mocz??
Kobitki czy moze ktoras wie co oznacza metny mocz??
reklama
Adelo
Temperatury niższe są przed owulacją, a wzrastają przy owulacji i zostaje do końca cyklu - jedynie, że będzie ciąża, to temperatura utrzymuje się na wyższym poziomie. Samego momentu owulki nie jest się w stanie określić przez mierznie, bo może nastąpić nawet przed wzrostem tempki.
W dniu spodziewanej @ dostałam plamienia tylko, i tak 3 dni - czułam się super w tym czasie, na 4 dzień dostałam bólu brzucha jak na okres i już więcej ze mnie poleciało, a temp też utrzymywała się na wyższym poziomie, więc myślałam, że to może jednak ciąża, ale Beta Hcg wyszła jednak negatywnie.
W dniu spodziewanej @ dostałam plamienia tylko, i tak 3 dni - czułam się super w tym czasie, na 4 dzień dostałam bólu brzucha jak na okres i już więcej ze mnie poleciało, a temp też utrzymywała się na wyższym poziomie, więc myślałam, że to może jednak ciąża, ale Beta Hcg wyszła jednak negatywnie.