reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania dla mam i kp

Jak najbardziej, możemy się wspierać! Może ktoś jeszcze do nas dołączy w między czasie😃 w kupie siła 😏.
Ceny żłobka to jest masakra, co z tego że człowiek wróci do pracy jak większa część wypłaty pójdzie na żłobek i na paliwo, żeby do tej pracy dojeżdżać. A u Ciebie jeszcze cena żłobka razy dwa..
Ja w tym poprzednim cyklu, gdzie seksy były prawie codziennie założyłam sobie i robiłam pierwszy test właśnie w 28 dc a potem miałam w planach tak co kilka dni. Myślę że ten 28dc to dobry pomysł a potem może tak co 4/5dni, jak masz zapas testów 😁?
Nie będę kłamać, jak to się mówi nie mam "konkretnego ani w sumie żadnego" zawodu., Więc moje zarobki tak raczej około minimalnej🙈 więc musiałabym do żłobków dołożyć. Do tego cena czy paliwa czy dojazdu pociągiem/ MPK do pracy.

reklama
Nie będę kłamać, jak to się mówi nie mam "konkretnego ani w sumie żadnego" zawodu., Więc moje zarobki tak raczej około minimalnej🙈 więc musiałabym do żłobków dołożyć. Do tego cena czy paliwa czy dojazdu pociągiem/ MPK do pracy.
To fakt, koszta naprawdę są mega wysokie.. Ja tak czy inaczej, powoli myślę już o powrocie do pracy, bo nie wierzę jakoś że się uda w tych dwóch cyklach zajsc. Od lipca będę wysyłała tez cv, bo mimo że mam opcje powrotu do mojej starej pracy to myślę też o zmianie.

Zamówiłam chyba z 11 testów. Mam nadzieję, że nie zużyje je w 11 dni. A tak swoją drogą dzisiaj mocno mi temperatura spadła. Nie wróży to zapłodnienia😔

A kiedy masz ten 28 dc?
Mi dziś pogoda nie sprzyja, mam niskie ciśnienie i czuje się jakbym chodziła po statku pływającym na morzu 😅
Za 6 dni. Z tym, że nie mam pojęcia czy mogła już być owulka czy nie. A jak nie to kiedy będzie i czy w ogóle 🙈ja się dziś czuje dobrze, ale dzieci wymagające. Mała mamoza, młody ząbki, cały czas jęczy, marudzi i szuka cyca. I przygryza sutki bo go boli pewnie😔 ale jeżeli chodzi o seksy to póki co regularne, więc akurat jak się nie uda nie będę miała sobie nic do zarzucenia😅

Za 6 dni. Z tym, że nie mam pojęcia czy mogła już być owulka czy nie. A jak nie to kiedy będzie i czy w ogóle 🙈ja się dziś czuje dobrze, ale dzieci wymagające. Mała mamoza, młody ząbki, cały czas jęczy, marudzi i szuka cyca. I przygryza sutki bo go boli pewnie😔 ale jeżeli chodzi o seksy to póki co regularne, więc akurat jak się nie uda nie będę miała sobie nic do zarzucenia😅
O kurcze to też ciężko z dzieciakami, ale dobrze, że udaje się działać regularnie 😁oby tylko cykl się nie przedłużał! To w sumie niedługo możesz zrobić już pierwszy test 😏

Hej. Jak tam? U mnie dziś 24 dc,oszalałam i zrobiłam test 🙃 oczywiście biel jaki nigdy nie było😅 nie wiem czemu spisałam ten cykl na straty. Jak dostanę ( mam nadzieję, że chociaż szybko się pojawi)@ , to chce działać z testami owu. Jeden cykl i zobaczę może czy ten pik lh się pojawi czy nie... Jak mi się nic nie uda do września/ października pójdę do gina na monitoring.

Hej. Jak tam? U mnie dziś 24 dc,oszalałam i zrobiłam test 🙃 oczywiście biel jaki nigdy nie było😅 nie wiem czemu spisałam ten cykl na straty. Jak dostanę ( mam nadzieję, że chociaż szybko się pojawi)@ , to chce działać z testami owu. Jeden cykl i zobaczę może czy ten pik lh się pojawi czy nie... Jak mi się nic nie uda do września/ października pójdę do gina na monitoring.
Trzymam kciuki, żeby jednak @ nie przyszła, a jakby miała przyjść to normalnie a cykl nie będzie się przedłużał! Ja w tym cyklu wrzuciłam trochę na luz, nie analizuje kalendarza kilka razy dziennie, nie lustruje kiedy może być owulacja, biorąc pod uwagę różne długości cyklu, nie ma seksu codziennie (a co 2/3 dni 😂) .. Za dużo zawodu kosztowała mnie ostatnia @ co przyszła.. Staram się nie myśleć czy się uda, czy może nie. Kp +jeden spoko działający jajnik nie dają dużych szans. Co ma być to będzie 🤷‍♀️dziś mija rok od przewidywanego terminu porodu synka, jednak on postanowił poczekać 9 dni dłużej 😁 może ten czas przyniesie dodatkowe szczęście..
Jakie testy owu kupiłaś?

Trzymam kciuki, żeby jednak @ nie przyszła, a jakby miała przyjść to normalnie a cykl nie będzie się przedłużał! Ja w tym cyklu wrzuciłam trochę na luz, nie analizuje kalendarza kilka razy dziennie, nie lustruje kiedy może być owulacja, biorąc pod uwagę różne długości cyklu, nie ma seksu codziennie (a co 2/3 dni 😂) .. Za dużo zawodu kosztowała mnie ostatnia @ co przyszła.. Staram się nie myśleć czy się uda, czy może nie. Kp +jeden spoko działający jajnik nie dają dużych szans. Co ma być to będzie 🤷‍♀️dziś mija rok od przewidywanego terminu porodu synka, jednak on postanowił poczekać 9 dni dłużej 😁 może ten czas przyniesie dodatkowe szczęście..
Jakie testy owu kupiłaś?
Nie kupiłam, dopiero zamówię jak się @ pojawi. Bo teraz już nie ma sensu ich robić. Chyba domowego laboratorium są spoko. Kusza mnie jeszcze te z rosmana. Ja mam córkę z marca, trzy lata przeżyłam największą niespodzianke życia, bo też byłam pewna, że okres się rozkręci a tu w czerwcu zaskoczyło i byłam w ciąży. Synka też chciałam mieć w sumie w marcu, ale urodził się w maju, więc też spoko. Młody u mnie ostatnio znowu więcej wisi na cycu, nie wiem czy nie blokuje owu🤣może chce być zawsze tylko młodszym bratem 🤣 a ja niestety nie odpuszczam i analizuje kalendarzyk, robię notatki, a seksy teraz są też 2, 3 dni przerwy,ale regularnie i jestem z siebie dumna ze póki co nie odpuściłam. 😁 Wiec jak przyjdzie @ nie będę miała sobie nic do zarzucenia, se nie działałam😅

reklama
Nie kupiłam, dopiero zamówię jak się @ pojawi. Bo teraz już nie ma sensu ich robić. Chyba domowego laboratorium są spoko. Kusza mnie jeszcze te z rosmana. Ja mam córkę z marca, trzy lata przeżyłam największą niespodzianke życia, bo też byłam pewna, że okres się rozkręci a tu w czerwcu zaskoczyło i byłam w ciąży. Synka też chciałam mieć w sumie w marcu, ale urodził się w maju, więc też spoko. Młody u mnie ostatnio znowu więcej wisi na cycu, nie wiem czy nie blokuje owu🤣może chce być zawsze tylko młodszym bratem 🤣 a ja niestety nie odpuszczam i analizuje kalendarzyk, robię notatki, a seksy teraz są też 2, 3 dni przerwy,ale regularnie i jestem z siebie dumna ze póki co nie odpuściłam. 😁 Wiec jak przyjdzie @ nie będę miała sobie nic do zarzucenia, se nie działałam😅
A ile razy mniej więcej razy na dobę się karmicie? My dwie drzemki w ciągu dnia i w nocy sporo razy..

Do góry