reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania dla mam i kp

Ostatnia miesiączka 14.04! 🧐 ja nie wiem, dopóki nie zobaczę to nie uwierzę, bo seks przez te 60 dni mieliśmy może 5-6 razy.
O nie kochana, masz już tescik, nie ma odwołania. 😉 A kiedy ostatni raz testowała i była biel? Czyli jednak przy tak długich cyklach można zajść, chyba że już jesteś w 8 TC🤔😜 ja powiem, że najbardziej zazdroszczę chyba nie samej ciąży ale tego, że ktoś może mieć dziewczynkę. Jak się dowiaduje, że ktoś ma mieć chłopca, to wtedy takie łeee🤣 ja celuje w córkę, jak będzie chłopak trudno. Byleby zdrowy.🙈 Tak wiem, dziwna jestem.

reklama
No właśnie ja nie wierzę, że się uda. Puszczają mi nerwy i nieraz podnoszę głos na syna, bo gdzieś w podświadomości mam myśl, że jakby on nie był na cycu dawno byłoby rodzeństwo w drodze. Wiem, że czy każda inna będzie w ciąży czy żadna, to ja od tego nie zajde. Ale jakoś tak smutno jak się ma jedną kreskę a prawie wszyscy mają dwie, choć wręcz są na wściekli 🥺🙈 oby wszystko było dobrze i zbadaj sobie może też progesteronu, bo mnie ciekawi jaki poziom ma kobieta karmiąca chociaż wiem , że u każdej inaczej😉 @malinowelove my może się na marcowkach spotkamy 😊
Oj chciałabym, może uda się spotkać😃u mnie dziś 29 dc. A miałaś jakieś objawy owulacji czy lecieliście na spontanie, kiedy była siła i ochota? 😃 Czułaś, że może jednak ciąza, jakieś objawy? 😊

No właśnie ja nie wierzę, że się uda. Puszczają mi nerwy i nieraz podnoszę głos na syna, bo gdzieś w podświadomości mam myśl, że jakby on nie był na cycu dawno byłoby rodzeństwo w drodze. Wiem, że czy każda inna będzie w ciąży czy żadna, to ja od tego nie zajde. Ale jakoś tak smutno jak się ma jedną kreskę a prawie wszyscy mają dwie, choć wręcz są na wściekli 🥺🙈 oby wszystko było dobrze i zbadaj sobie może też progesteronu, bo mnie ciekawi jaki poziom ma kobieta karmiąca chociaż wiem , że u każdej inaczej😉 @malinowelove my może się na marcowkach spotkamy 😊
A nie chcesz w takim razie odstawić syna, zważając na swoje odczucia? Czy to po prostu takie chwilowe myśli i złość ale jednak lubisz i chcesz karmić dalej?

A nie chcesz w takim razie odstawić syna, zważając na swoje odczucia? Czy to po prostu takie chwilowe myśli i złość ale jednak lubisz i chcesz karmić dalej?
Mam mieszane uczucia. Piersi mnie strasznie bolą, ostatnio już dwa tygodnie ciągiem, może to gdzieś z podświadomości. Mały ciągle jęczy, wisi na cycu,dodatkowo gryzie i strasznie drapie. zachodzi się jak nie dostanie cyca. Nie toleruje smoczków ani żadnego mm ani mleka krowiego. Gdyby się nie zachodził , już w lutym bym go odstawiła. Bo miałam czekać do lutego, aż mały będzie po operacji/zabiegu, żeby go w szpitalu tulić. Ale mały wygrał i się cyckujemy nadal. Przykładam go do piersi jak jęczy, bo co mam zrobić. A jak siostra go popcha czy się uderzy, wtedy mi go szkoda i daje mu "regeneracyjnego cycusia". Podsumowując ogólnie bym chciała skończyć karmić, żeby móc też spokojnie bez niego wyjść. I obawiam się też, czy jak np zajde w ciążę czy tak jak w przypadku córki, nie będę musiała z dnia na dzień odstawić🤔

Mam mieszane uczucia. Piersi mnie strasznie bolą, ostatnio już dwa tygodnie ciągiem, może to gdzieś z podświadomości. Mały ciągle jęczy, wisi na cycu,dodatkowo gryzie i strasznie drapie. zachodzi się jak nie dostanie cyca. Nie toleruje smoczków ani żadnego mm ani mleka krowiego. Gdyby się nie zachodził , już w lutym bym go odstawiła. Bo miałam czekać do lutego, aż mały będzie po operacji/zabiegu, żeby go w szpitalu tulić. Ale mały wygrał i się cyckujemy nadal. Przykładam go do piersi jak jęczy, bo co mam zrobić. A jak siostra go popcha czy się uderzy, wtedy mi go szkoda i daje mu "regeneracyjnego cycusia". Podsumowując ogólnie bym chciała skończyć karmić, żeby móc też spokojnie bez niego wyjść. I obawiam się też, czy jak np zajde w ciążę czy tak jak w przypadku córki, nie będę musiała z dnia na dzień odstawić🤔
Hmm a próbowałaś podawać mleko z otwartego kubeczka albo bboxa czy z czegoś z czego pije wodę? Kurcze rzeczywiście widzę, że ciężko z tym u Was.. Nie dziwię się, że jesteś zmęczona tym momentami..

Hmm a próbowałaś podawać mleko z otwartego kubeczka albo bboxa czy z czegoś z czego pije wodę? Kurcze rzeczywiście widzę, że ciężko z tym u Was.. Nie dziwię się, że jesteś zmęczona tym momentami..
Tak, dawałam mu już chyba ze wszystkiego. Słodkiego picia też nie ruszy. W sumie piję tylko wodę i herbatkę koperkowa, ale to już jak bardzo się naciagnie cycka i pasuje. W nocy próbowałam mu podać wodę. A co Wy... Darł się dwie godziny. Zrobił się purpurowy. Spasowałem dałam cyca, cały czerwony, zapłakany poszedł spać przy cycu szlochając 🙈 drzemka w dzień też przy cycu,budzi się w ciągu godziny dwa razy, w nocy też ciągle cyc😵

Dziewczyny moja tez jest cycoholiczka. Chociaż teraz jak jesteśmy cały dzień poza domem, to karmie ja 3 razy w ciągu dnia. Od urodzenia nie miała smoczka ani butelki wiec tez nie ma szans zamienić piers na sylikon.

Oj chciałabym, może uda się spotkać😃u mnie dziś 29 dc. A miałaś jakieś objawy owulacji czy lecieliście na spontanie, kiedy była siła i ochota? 😃 Czułaś, że może jednak ciąza, jakieś objawy? 😊
Szczerze nie wiem czy miałam objawy owulacji. Bolał mnie jajnik i trochę ciągnęło, ale to tak jak zwykle. Ja nie prowadzę takich obserwacji. Objawow żadnych mie mam, choć boli mnie głowa po kawie tak jak w pierwszej ciąży i nie mam apetytu, ale nic z takich typowo ciążowych. Biały test był 2.06, od tej pory nie testowałam.

Szczerze nie wiem czy miałam objawy owulacji. Bolał mnie jajnik i trochę ciągnęło, ale to tak jak zwykle. Ja nie prowadzę takich obserwacji. Objawow żadnych mie mam, choć boli mnie głowa po kawie tak jak w pierwszej ciąży i nie mam apetytu, ale nic z takich typowo ciążowych. Biały test był 2.06, od tej pory nie testowałam.
Bardzo się cieszę i trzymam kciuki za betę ❤️dałaś nadzieję, że może się udać!
Mąż już wie? 😊

reklama
@grope_ trzymam również kciuki za prawidłowy przyrost bety i w ogóle zdrowa ciążę i dziecko. Ale to tylko formalność, bo na pewno będzie wszystko dobrze🤗🥰

Do góry