reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania 2019!

Testy wychodziły przed @. Objawy napewno były po implantacji ale można je było pomylić z jakąś choroba heh. Poprostu czułam się okropnie ból głowy i zawroty. A że staraliśmy się o dziecko to podejrzewałem ciążę. Robiłam test i odrazu pozytywny. Nie wiem jak w którym dniu cyklu w pierwszej bo to prawie 6 lat temu było ale w ciąży z tego roku zrobiłam w 25dc. Cykle zawsze miałam 30 dniowe.
No tak czyli miałaś ogromne szczęście wiedzieć tak wcześnie. Moja znajoma w 6tc czyli 2 tyg. po terminie @ miała betę dopiero 6 we krwi i niewykrywalną w testach z moczu. Dziś już mały ma kilka miesięcy :) Jak widać każda kobieta to inna historia i inny przecież organizm :(

reklama
A dlaczego testy nie mogą się mylić w tą stronę? To nie jest jedyny przypadek gdzie był cień na testach a ciazy nie ma. To są tylko testy wszystko jest możliwe.
Bo jesli w moczu nie ma hcg to test nigdy nie wyjdzie pozytywny. Wiec albo test jest felerny, albo ktos bierze leki zawierajace gonadotropine kosmowkowa (np. leki przecwikonwulsyjne..albo nawet i silne leki przeciwbolowe, nasenne), albo ma jakies problemy zdrowotne.(np. torbiele na jajnikach - one tez powoduja zwiekszanie ilosci hormonu)) Test moze mylic sie w jedna strone- gdy pokazuje wynik ujemny, a mimo to jestesmy w ciazy ( wartosc bety jest jeszcze za mala, by test ja wykryl)

Ostatnia edycja:
Bo jesli w moczu nie ma hcg to test nigdy nie wyjdzie pozytywny. Wiec albo test jest felerny, albo ktos bierze leki zawierajace gonadotropine kosmowkowa (np. leki przecwikowulsyjne..albo nawet i silne leki przeciwbolowe, nasenne), albo ma jakies problemy zdrowotne.(np. torbiele na jajnikach - one tez powoduja zwiekszanie ilosci hormonu)) Test moze mylic sie w jedna strone- gdy pokazuje wynik ujemny, a mimo to jestesmy w ciazy ( wartosc bety jest jeszcze za mala, by test ja wykryl)
Przeczytaj proszę moja wiadomość wyżej.

Nie mogę się z tym zgodzić bo ja miałam dwa testy z cieniem nawet takim bardziej widocznym i okazało się że w ciąży nie byłam. Testy miały ważność były prawidłowo wykonane żadnych leków zastrzyków z tym hormonem nie zażywalam i chora też nie jestem na chorobę która by wytwarzala ten hormon w moim organizmie. Dodam że były tu dziewczyny którym testy pokazywały cienie a ciazy nie było tylko już nie pamiętam które dziewczyny. Trudno zapamiętać jak nas tutaj tyle jest. I mimo wszystko zdarzają się testy fałszywie dodatnie choć te fałszywie ujemne zdarzają się częściej. Testy są tylko testami.
To nie wiem w takim razie jak wytłumaczyć taką reakcję na mocz na teście. Dla mnie nie można w takiej sytuacji powiedzieć, że test był prawidłowy, w sensie bez jakiejś wady fabrycznej, jeśli zaszła reakcja (chemiczna?) z moczem, w którym nie może być hormonu w takiej ilości.

To nie wiem w takim razie jak wytłumaczyć taką reakcję na mocz na teście. Dla mnie nie można w takiej sytuacji powiedzieć, że test był prawidłowy, w sensie bez jakiejś wady fabrycznej, jeśli zaszła reakcja (chemiczna?) z moczem, w którym nie może być hormonu w takiej ilości.
Ja też tego nie rozumiem. Ale jeśli test pokazał widoczna kreskę wczoraj koleżance z forum a beta wyszła ujemna to jak to wytlumaczysz? Przecież hormon beta hcg nie pojawia się najpierw w moczu tylko najpierw w krwi a dopiero później przefiltrowany trafia do moczu.

Bo jesli w moczu nie ma hcg to test nigdy nie wyjdzie pozytywny. Wiec albo test jest felerny, albo ktos bierze leki zawierajace gonadotropine kosmowkowa (np. leki przecwikowulsyjne..albo nawet i silne leki przeciwbolowe, nasenne), albo ma jakies problemy zdrowotne.(np. torbiele na jajnikach - one tez powoduja zwiekszanie ilosci hormonu)) Test moze mylic sie w jedna strone- gdy pokazuje wynik ujemny, a mimo to jestesmy w ciazy ( wartosc bety jest jeszcze za mala, by test ja wykryl)
Zgadzam się z tym. Fałszywy negatyw to prostsza sprawa, ale fałszywy pozytyw to już oznacza, że doszło w teście do reakcji z hormonem, którego w moczu nie powinno być. Więc albo był z przyczyn innych niż ciąża albo test miał wadę fabryczną i wykrył coś czego nie było. Tak czy siak to naprawdę rzadkie przypadki. To, że tu trafiły się takie dziewczyny wynika z tego, że tu wszystkie się staramy to siłą woli dużo testujemy i zawsze się ktoś trafi :D

Ja też tego nie rozumiem. Ale jeśli test pokazał widoczna kreskę wczoraj koleżance z forum a beta wyszła ujemna to jak to wytlumaczysz? Przecież hormon beta hcg nie pojawia się najpierw w moczu tylko najpierw w krwi a dopiero później przefiltrowany trafia do moczu.
moze ta kreska miala cos z tym wspolnego, ze na tescie ta linia byla widoczna jako feler fabryczny? Nie mam pojecia, nie jestem lekarzem. Pisze tylko, to co wiem :-)

dziewczyny, a mialam cos zapytac... tylko sie nie smiejscie :p Ostatnio stwierdzilam, ze w drugiej fazie cyklu (szczegolnie, gdy na dworzu robi sie chlodniej).. czuje sie, jakbym byla lekko przeziebiona- chyba ma to zwiazek z wyzsza temperatura ciala. Co jakis czas czuje dreszcze. Czy wy tez cos takiego zaobserwowalyscie u siebie ? :D

reklama
No nie wiem czy to tak dobrze bo mi w ciąży tak hormony skaczą że tylko ciągle od tego wymiotuję. Już się boję jak to będzie jeśli znów zajdę.
No tak czyli miałaś ogromne szczęście wiedzieć tak wcześnie. Moja znajoma w 6tc czyli 2 tyg. po terminie @ miała betę dopiero 6 we krwi i niewykrywalną w testach z moczu. Dziś już mały ma kilka miesięcy :) Jak widać każda kobieta to inna historia i inny przecież organizm :(

Do góry