reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania 2019!

Czytałaś pewnie, że u mnie właściwie nadal bliźniaczo ;) 1dc lekkie plamienie (dzień wcześniej też) , 2dc potop, 3dc słaby a 4dc już tylko wkładka. Dzisiaj 5dc i zapomniałam o @ .. Wspominałam, że moje @ nigdy łaskawe nie były, te 4 dni to dotychczas miałam potop + 2 zwykłe i ostatni dzień plamienia, no i ból przy tym niemiłosierny a teraz takie dziwactwa.
Tak, czytałam i widzę, że chyba mamy podobnie i przechodzimy przez podobne zmiany hormonalne :( U mnie bardziej wiązałam to z czymś pozytywnym, bo od roku mam nowe leczenie PCOS i od dwóch cyklu mam piękny śluz płodny, krótsze @, schudłam...

reklama
A czemu masz zawahania? Rozumiem in vitro bo to już duża ingerencja lekarza i całej procedury ale przecież inseminacja jest prawie jak starania naturalne tylko jest skrócona droga dotarcia żołnierzyków do celu.
Powiem Ci ,że nieraz też się zastanawiam jak bym postąpiła gdyby weszło w grę jakieś poważniejsze leczenie-leki wiadomo-tyle kobiet się leczy i udaje się zajść w ciążę i urodzić zdrowe dziecko -Myślę że pewnie bym się zdecydowała,ale jak już bylaby na rzeczy inseminacja albo in vitro to już mam duże zawachanie i to nie natury etycznej tylko tak poprostu.tyle że ja mam już dziecko to też inaczej na to patrzę, Ty walczysz o wszystko:-)

Nie łam się . Szansa jest a to ważne . Jedziemy na podobnym wózku z tym ze jestem starsza od Ciebie i stad szybka decyzja o inseminacji i in vitro . I ten brak jednego jajowodu wiec ja już nie czekam na cud
No zobaczymy... Ja się tak źle psychicznie czuje bo nie mogę się pogodzić z tym, że naturalne zachodzenie w ciążę to już czas przeszły dla mnie. I teraz jakkolwiek nie będziemy próbować to tylko na lekach albo sztucznie.

Ten mój obecny cykl jest jakiś dziwny - śluz plodny w 12 dc.potem uczucie wilgoci ale bez widocznego śluzu.bole jajników od 12 do 16 dnia ale bez wyraźnego bólu owulacyjnego- niby było kłucie ale nie tak wyraźne jak miesiąc temu.dzisiaj 17dc już nie czuje nic.Jakos wydaje się mi że w tym cyklu nic z tego nie będzie.mam zalecenie od 19 dnia luteine to wezmę w sobotę i zobaczymy kiedy @przyjdzie.(ewentualne testowanie przewiduje na 1-3 listoapada:-)
U mnie jeśli nie przyjdzie @ wcześniej będę testowała 27. Mam nadzieję że dam radę wytrzymać i nie robić miliona testów wcześniej [emoji23]

A ja mam spóźnienie @ 2 dzień. Ale ten niepekniety pecherzyk na jajniku podcial mi skrzydła bo to pewnie dlatego @ się przesunela:( choć mam nadzieję, że może to pecherzyk z poprzedniego cyklu, bo właśnie wydaje mi się że poprzednio nie miałam owulacji a w tym cyklu byłam przekonana że owulacja byla był sluz i plamienie tak jak co miesiąc:(

A ja mam spóźnienie @ 2 dzień. Ale ten niepekniety pecherzyk na jajniku podcial mi skrzydła bo to pewnie dlatego @ się przesunela:( choć mam nadzieję, że może to pecherzyk z poprzedniego cyklu, bo właśnie wydaje mi się że poprzednio nie miałam owulacji a w tym cyklu byłam przekonana że owulacja byla był sluz i plamienie tak jak co miesiąc:(
Ja z tego niepeknietego pęcherzyka to mam okres jakiś tydzień wcześniej. Więc twój brak jest na lepszej pozycji :)

reklama
No zobaczymy... Ja się tak źle psychicznie czuje bo nie mogę się pogodzić z tym, że naturalne zachodzenie w ciążę to już czas przeszły dla mnie. I teraz jakkolwiek nie będziemy próbować to tylko na lekach albo sztucznie.

IMG_4175.JPG

Takie badania robiłam i mąż tez ale bez punku 8. I mąż tez czegoś nie robił ale nie mogę znalezdz teraz tej kartki . To przed inseminacja kazał nam zrobić

Do góry