reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

A ja w tym cyklu z ogromną nadzieja nie czekam na @.
Piersi bolą tak, że nie mogę dotknąć, nabrzmiale. Wczoraj dziwny ból brzucha jak na @ ale za wcześnie jeszcze na @...takze no... Aby się tylko znów nie rozczarować.

Słuchajcie, dziś mam dentyste. Czy znieczulenie nie zaszkodzi jeśli faktycznie byłabym w ciąży? Podobno jest zasada, że do @ albo wszystko albo nic ale jednak trochę się boję....
Można znieczulenie:-) tylko uprzedz że możesz być w ciazy:-)

reklama
Ja też dzisiaj powinnam dostać @ a nie chce się nic pojawić..... też mam ból w plecach, piersi "spuchnięte" i bóle podbrzusza okresowe i takie czasem podobne jak w owulacje kłucie... test negatywny :/ więc czekam z niecierpliwością na okres, żeby zacząć na nowo. :)
Hejka jak tam u Ciebie?

Dla ciężarnych mają słabsze znieczulenie ale przed testem raczej poratują tym standardowym :) Ja miałam kanałówkę na żywca w ciąży i było ok a teraz to najchętniej nawet do przeglądu wzięłabym znieczulonko haha
Poproszę o lidokainę lub artykainę, żeby coś bez adrenaliny było. Czy lepiej nic nie mówić? Żebym nie wyszła na jakąś szurniętą, która jeszcze nie robiła testu a przypuszcza, że może być ciaza :rofl2:

Progestron 7 dni po owulacji :)
Test robiłaś jeszcze jakiś? ;)
O zapiszę sobie w kalendarzu i zrobię :) Nie, nie robiłam już nic odkąd dostałam @. Jakby była mniej obfita to miałabym wątpliwości, ale niestety przez te 2 dni była normalna, choć od zeszłego cyklu skróciły mi się mocno. Do tej pory miałam po 5 dni krwawienie i 2-3 dni plamienie potem albo dłużej. Drugi cykl mam 2 dni krwawienie i 2-3 dni plamienie. To chyba dobrze, że się tak unormowało? Tamto to mnie wykańczało, za długo trwało...

Dla ciężarnych mają słabsze znieczulenie ale przed testem raczej poratują tym standardowym :) Ja miałam kanałówkę na żywca w ciąży i było ok a teraz to najchętniej nawet do przeglądu wzięłabym znieczulonko haha
Nie słabsze tylko odpowiedni rodzaj substancji znieczulajacej i środka zwezajacego naczynia:-)

Poproszę o lidokainę lub artykainę, żeby coś bez adrenaliny było. Czy lepiej nic nie mówić? Żebym nie wyszła na jakąś szurniętą, która jeszcze nie robiła testu a przypuszcza, że może być ciaza :rofl2:
Napewno nie:-) to jest ważny temat więc powinnaś powiedzieć że masz takie przypuszenie,dostaniesz artykaine ze zmniejszona ilością adrenaliny:-)
Trzymam kciuki za wizyte:-)

reklama
O zapiszę sobie w kalendarzu i zrobię :) Nie, nie robiłam już nic odkąd dostałam @. Jakby była mniej obfita to miałabym wątpliwości, ale niestety przez te 2 dni była normalna, choć od zeszłego cyklu skróciły mi się mocno. Do tej pory miałam po 5 dni krwawienie i 2-3 dni plamienie potem albo dłużej. Drugi cykl mam 2 dni krwawienie i 2-3 dni plamienie. To chyba dobrze, że się tak unormowało? Tamto to mnie wykańczało, za długo trwało...
Czytałaś pewnie, że u mnie właściwie nadal bliźniaczo ;) 1dc lekkie plamienie (dzień wcześniej też) , 2dc potop, 3dc słaby a 4dc już tylko wkładka. Dzisiaj 5dc i zapomniałam o @ .. Wspominałam, że moje @ nigdy łaskawe nie były, te 4 dni to dotychczas miałam potop + 2 zwykłe i ostatni dzień plamienia, no i ból przy tym niemiłosierny a teraz takie dziwactwa.

Do góry