reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Aneczka85_01
A jak go stosujesz? Bierzesz 2 tab na raz czy rozdzielacz ovarin na cały dzień rano i wieczorem.. ja odkąd biorę go też zauważyłam u siebie ( tak mi się wydaje ) poprawę - pojawiło się więcej śluzu a wcześniej miałam susze jak na pustyni.. no i libido też pomału wraca ,także jestem dobrej myśli ..:-)

Biorę rano i wieczorem . Jest poprawa po nim ale trzeba stosować dłuższy czas

reklama
Hej dziewczyny!
U mnie dziś temperatura wzrosła do 37.2, ale na teście wciąż blady bladzioch :p
Na domiar złego doczytałam na ulotce, ze jeśli na teście pojawi się blada kreska lub nic się nie pojawi, to wtedy test jest negatywny :O
Pierwszy raz coś takiego widzę, na facelle, na którym tez wyszedł mi cień cienia było napisane, ze nawet słaba kreska może oznaczać ciąże. I teraz bądź tu mądry... :p
Jeśli do poniedziałku nie będzie @, to już na 100% idę na betę, bo się wykończę :D

Dzień dobry :) was też dopada już jesienna chandra? Mi na dodatek źle.aie kojarzy ten okres czasu więc tym bardziej :/

Mam pytanie.... wiem że może głupie.... Czy od owulacji do terminu @ to ja mogę iść do fryzjera na kolor? Wiem że do zagniezdzenia spoko, ale jakby już było po zagnieżdżeniu a jeszcze nie było terminu @ i nawet bladziutka kreska by była to można? Bo oczywiście pewnie nie wytrzymam i zrobię test wcześniej.

Moje cieniowane pasemka na ciemnych włosach po lecie zrobiły się rude i chce się tego pozbyć :D

Dzień dobry :) was też dopada już jesienna chandra? Mi na dodatek źle.aie kojarzy ten okres czasu więc tym bardziej :/

Mam pytanie.... wiem że może głupie.... Czy od owulacji do terminu @ to ja mogę iść do fryzjera na kolor? Wiem że do zagniezdzenia spoko, ale jakby już było po zagnieżdżeniu a jeszcze nie było terminu @ i nawet bladziutka kreska by była to można? Bo oczywiście pewnie nie wytrzymam i zrobię test wcześniej.

Moje cieniowane pasemka na ciemnych włosach po lecie zrobiły się rude i chce się tego pozbyć :D

Kochana nie dajmy się zwariować , idź zrób sobie fryzurkę . Mnie tez dopada już jesienna chandra a co to będzie zima ? Strach się bać.

Aneczka85_01
A jak go stosujesz? Bierzesz 2 tab na raz czy rozdzielacz ovarin na cały dzień rano i wieczorem.. ja odkąd biorę go też zauważyłam u siebie ( tak mi się wydaje ) poprawę - pojawiło się więcej śluzu a wcześniej miałam susze jak na pustyni.. no i libido też pomału wraca ,także jestem dobrej myśli ..:-)

Ewa jeszcze na owulke dobrze robi dodatkowo castagnus . On jest ziołowy i obniża prolaktyne , nie pamietam czy masz wysoka . Ja zaczęłam brać bez konsultacji z lekarzem ale na wizycie jej powiedziałam to zaleciła brać 3 miesiące . Oczywiście jak się zajdzie w ciąże to odstawić . Moja prolaktyna była coś ok 50 ale owulacje miałam.. po tygodniu brania castagnusa spadło do 33 a po kolejnych 2 robiłam to już była 19. Zapytałam wtedy gin czy nadal brać bo przecież spadła to powiedziała żebym dokończyła kuracje bo to dobrze robi na jajeczka

Idź zdecydowanie i się nic nie zastanawiaj :)

Mnie chandra czasami dopadnie ale to zwalam na hormony... Za to nie mogę się już typowej polskiej złotej jesieni doczekać, to moja ulubiona pora roku [emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590]

Hej laski! :-D
wczoraj byłam na wizycie u ginekologa ze specjalizacją endokrynologiczną.. nie wiem, czy pamiętacie, ale tsh podskoczyło mi nagle do 3,36, mówił, że najlepiej byłoby powtórzyć badania laboratoryjne i nie chce wprowadzać na razie hormonu, bo nie widzi potrzeby, tym bardziej że ft3 i ft4 są idealne :D i zbadał mnie przy okazji ginekologicznie, mówił że wszystko jest super i nic, tylko rodzić dzieci... i że nasz 8 cykl starań to nie jest powód do zmartwień, nawet by dał sobie czas do 1,5 roku.. ehhh.. a powiedzcie mi co to znaczy, bo badając mnie uśmiechnął się i powiedział, że widzi ciałko żółte w prawym jajniku (wczoraj miałam 25dc)

MIŁEGO PIĄTKU! PIĄTEK W KOŃCU! :D

Hej laski! :-D
wczoraj byłam na wizycie u ginekologa ze specjalizacją endokrynologiczną.. nie wiem, czy pamiętacie, ale tsh podskoczyło mi nagle do 3,36, mówił, że najlepiej byłoby powtórzyć badania laboratoryjne i nie chce wprowadzać na razie hormonu, bo nie widzi potrzeby, tym bardziej że ft3 i ft4 są idealne :D i zbadał mnie przy okazji ginekologicznie, mówił że wszystko jest super i nic, tylko rodzić dzieci... i że nasz 8 cykl starań to nie jest powód do zmartwień, nawet by dał sobie czas do 1,5 roku.. ehhh.. a powiedzcie mi co to znaczy, bo badając mnie uśmiechnął się i powiedział, że widzi ciałko żółte w prawym jajniku (wczoraj miałam 25dc)

MIŁEGO PIĄTKU! PIĄTEK W KOŃCU! :D
Nie wiem. Ale jak zapytałam lekarki po owu czy jest ciało żółte to powiedziała że będzie jak będzie ciąża.... Mhhhhmmmm

To ja się trochę podłącze pod pytanie KiedyPytam, czy w początkowym etapie ciazy można iść do dentysty na leczenie? Nie zadne kanałowe... W necie czytałam, że można a nawet trzeba przed lub na początku ciazy zrobić porządek z zębami. A Wy co sądzicie?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry