reklama
Racuszek
Zaciekawiona BB
Ja pomimo, ze mam fajne szefostwo i koleżanki, to nie mam zamiaru nic mówić minimum do 3 miesiąca. Koleżanki wiedza, ze się staramy z mężem i bardzo możliwe, ze wcześniej zauważa brzuszek, czego bym bardzo nie chciała... Niestety jestem szczupła, brzuch mam płaski i z reguły nosze dopasowane rzeczy, wiec jeśli brzuch szybko mi urośnie, to „sekret” moze się szybko wydaćSuper że jesteś pod kontrolą i obserwacja. Niestety nie podpowiem nic, u nas nie było konieczności żadnych leków, ale poczekaj cierpliwie, może ktoś coś podpowie :l i trzymam mocno kciuki żeby za 3 msce te badania nie były już potrzebne Nie wiem co Ci podpowiedzieć. Sama chce uciec na l4 jak najszybciej ale ciągle jest coś... Ja do tej pory nie powiedziałam szefostwu o ciąży, a to już zaczął się 9 tc.
Chociaż ja ogólnie boję się mówić głośno o tym komukolwiek.
Zobaczysz jak się będziesz czuła, co lekarz podpowie. Możesz powiedzieć w pracy ze nie możesz dźwigać bo jesteś w ciąży i muszą to uszanować..
Mnie dość mocno mdli chwile po połknięciu suplementów dla ciężarnych, a w ciągu dnia się zdarza, ale to nie są jakieś mocne mdłości, nie muszę klęczeć nad muszlą klozetowąDziewczyny powiedzcie mi jeszcze może któraś miała mdłości jeszcZe przed testowaniem? 26 dc ja myślałam ze będą tylko rano a tu cały dzień trwają. Jak mam pusty żołądek jest jeszcze gorzej.
Mam dziś 28dc
ania280891
Fanka BB :)
Dziewczyny pisały w podobnych przypadkach że to może być krwawienie implantacyjne, ale nie wiem czy to, to. Aj mnie od kilku dni dość mocno boli dół brzucha na początku myślałam że to owulacja ale raczej nie i sama nie wiem.
To na pewno nie to, bo jeszcze się nie staramy, miałam zabieg wiec muszę poczekać jeszcze do końca tego cyklu i wtedy działamy ale martwię się troche ze przez ten dziwny cykl nic z tego nie będzie
bleucoco
Życzę powodzenia i wytrwałości ;* Przykro mi z powodu poronienia Ja na wyjazdach mam terminy @ więc u nas się to nie sprawdzi haha Ale mam nową pracę, z której jestem zadowolona więc może czas odpuścić i niech los sam zdecyduje Powinnam w końcu zrozumieć, że mój organizm co miesiąc zachowuje się jak na ciążę i nie zwracać na to uwagi. Wydaje mi się, że to dlatego, że pierwszy raz w życiu od roku nie jestem na tabletkach anty przy jednoczesnym regularnym miesiączkowaniu. Wszystko się reguluje w trakcie nowego leczenia, a ja dopiero poznaję swój organizmJak to wszyscy mówią , trzeba wyjechac na wakacje we dwoje , bo wraca się s trójkę ja po wakacjach już 3 dzień nie mam okresu ale boję się robić test bo znowu będzie jedna krecha. A też już rok się staramy z jednym poronieniem między czasie życzę wytrwałości...
Margaretka556
Początkująca w BB
Ja mam to samo po poronieniu, wszystko się zmieniło i muszę się sama siebie uczyć i wydaje mi się że odpuszczenie jest najlepszym rozwiązaniem choć do końca nigdy się nie da. Ja kupiłam sobie zwierzaczka i mam zajęcie po pracy w końcu się uda :**Życzę powodzenia i wytrwałości ;* Przykro mi z powodu poronienia Ja na wyjazdach mam terminy @ więc u nas się to nie sprawdzi haha Ale mam nową pracę, z której jestem zadowolona więc może czas odpuścić i niech los sam zdecyduje Powinnam w końcu zrozumieć, że mój organizm co miesiąc zachowuje się jak na ciążę i nie zwracać na to uwagi. Wydaje mi się, że to dlatego, że pierwszy raz w życiu od roku nie jestem na tabletkach anty przy jednoczesnym regularnym miesiączkowaniu. Wszystko się reguluje w trakcie nowego leczenia, a ja dopiero poznaję swój organizm
nnat.
Wiem o czym mówisz. U mnie to samo... Zawsze koszule, bluzki w spodnie wciagniete, albo w spódnice, dużo dopasowanych ubrań nosiłam i nagle wszystko overisze....Ja pomimo, ze mam fajne szefostwo i koleżanki, to nie mam zamiaru nic mówić minimum do 3 miesiąca. Koleżanki wiedza, ze się staramy z mężem i bardzo możliwe, ze wcześniej zauważa brzuszek, czego bym bardzo nie chciała... Niestety jestem szczupła, brzuch mam płaski i z reguły nosze dopasowane rzeczy, wiec jeśli brzuch szybko mi urośnie, to „sekret” moze się szybko wydać [emoji14]
Mnie dość mocno mdli chwile po połknięciu suplementów dla ciężarnych, a w ciągu dnia się zdarza, ale to nie są jakieś mocne mdłości, nie muszę klęczeć nad muszlą klozetową
Mam dziś 28dc
Aneczka85_01
Witajcie :-) staram się z mężem od marca o dzidzię , ost będąc u endokrynolog a zarazem ginekolog stwierdziła że coś się dzieje z tarczyca -3.02 wynik i mialam podwyższona prolaktynę 40 ponad gdzie norma była do 23 bodajże . Przepisała mi euthyrox i ovarin bo po badaniu gin zauważyła że nie mam owulacji . Więc aby mi pomóc przepisała ten ovarin . Bierze się go 2 tab dziennie . Jak jest lepiej brać dwie na raz czy jedna rano a druga wieczorem? Jestem też po usunieciu torbieli 8 lat temu gdzie jeden jajnik mam obciety nie pamiętam czy 1/3 czy 2/3 . Lekarka kazała porobić za 3 miesiące znowu TSH , rezerwę jajnikowa , prolaktynę i anty tpo też .. jestem trochę podłamana że może mi być ciężko zajść w ciążę staram się myśleć że będzie dobrze ale wiecie jak to jest jak się pragnie mieć dziecko .. ten ovarin kazała mi brać nawet do pół roku a gdybym zaszła w ciążę to też .. co o tym wszystkim sądzicie ? Mam jakieś szanse że będzie dobrze ? Brała któraś z was ten ovarin ?
Pozdrawiam wszystkie staraczki !
Ja biorę ovarin i sobie chwale jego działanie . Mam tez nadczynna tarczyce i moja endo jest zadowolona z wyników bo wogole tsh nie skacze. Owulacja tez piękna. Musisz go pobrać jakiś czas. Polecam zakup robić na doz przez internet wtedy płacisz za niego ok 44 zł a nie 60 jak w większości aptek .
Dwa+Trzy
U mnie z kolei jak co miesiąc typowe objawy ciążowe.. Nawet nudności zaliczyłam .. Na bank mam coś z hormonami bo to sie zaczęło zanim postanowiliśmy się postarać o 3 dzieciątko
Gratuluję pięknych 2 kreseczek
Racuszek to już żaden bladzioch! Ja takiego miałam w drugiej ciąży przez 3 dni chyba Takiej intensywnej doczekałam się po 2 tygodniach a z krwi wszystko ładnie przyrastalo
Gratuluję pięknych 2 kreseczek
Racuszek to już żaden bladzioch! Ja takiego miałam w drugiej ciąży przez 3 dni chyba Takiej intensywnej doczekałam się po 2 tygodniach a z krwi wszystko ładnie przyrastalo
Aneczka85_01
A jak go stosujesz? Bierzesz 2 tab na raz czy rozdzielacz ovarin na cały dzień rano i wieczorem.. ja odkąd biorę go też zauważyłam u siebie ( tak mi się wydaje ) poprawę - pojawiło się więcej śluzu a wcześniej miałam susze jak na pustyni.. no i libido też pomału wraca ,także jestem dobrej myśli ..:-)
A jak go stosujesz? Bierzesz 2 tab na raz czy rozdzielacz ovarin na cały dzień rano i wieczorem.. ja odkąd biorę go też zauważyłam u siebie ( tak mi się wydaje ) poprawę - pojawiło się więcej śluzu a wcześniej miałam susze jak na pustyni.. no i libido też pomału wraca ,także jestem dobrej myśli ..:-)
reklama
JestemZosia
Wczoraj zaczął. Mnie. Mocno jajniki boleć i zrobiłam. Jeszcze raz test i wyszły dwie równe kreski. Co wg instrukcji sugeruje owulacje za 24-36 h. Chocisz ja bym była pewna ze skoro mam bóle owulacyjne to właśnie wczoraj była owulacja. Idzie ogłupiećJa nie wierzę na 100%testom owu,każdy organizm jest inny.dlatego teraz chodzę na monitoring,dzisiaj druga wizyta-czekam co tam ciekawego się wydarzyło albo i nie:-)
Jeśli masz odczucia że owu była to mogła być a test nie pokazał ciemniejszej kreskui