nnat.
Fanka BB :)
Super że jesteś pod kontrolą i obserwacja. Niestety nie podpowiem nic, u nas nie było konieczności żadnych leków, ale poczekaj cierpliwie, może ktoś coś podpowie :l i trzymam mocno kciuki żeby za 3 msce te badania nie były już potrzebneWitajcie :-) staram się z mężem od marca o dzidzię , ost będąc u endokrynolog a zarazem ginekolog stwierdziła że coś się dzieje z tarczyca -3.02 wynik i mialam podwyższona prolaktynę 40 ponad gdzie norma była do 23 bodajże . Przepisała mi euthyrox i ovarin bo po badaniu gin zauważyła że nie mam owulacji . Więc aby mi pomóc przepisała ten ovarin . Bierze się go 2 tab dziennie . Jak jest lepiej brać dwie na raz czy jedna rano a druga wieczorem? Jestem też po usunieciu torbieli 8 lat temu gdzie jeden jajnik mam obciety nie pamiętam czy 1/3 czy 2/3 . Lekarka kazała porobić za 3 miesiące znowu TSH , rezerwę jajnikowa , prolaktynę i anty tpo też .. jestem trochę podłamana że może mi być ciężko zajść w ciążę staram się myśleć że będzie dobrze ale wiecie jak to jest jak się pragnie mieć dziecko .. ten ovarin kazała mi brać nawet do pół roku a gdybym zaszła w ciążę to też .. co o tym wszystkim sądzicie ? Mam jakieś szanse że będzie dobrze ? Brała któraś z was ten ovarin ?
Pozdrawiam wszystkie staraczki !
Nie wiem co Ci podpowiedzieć. Sama chce uciec na l4 jak najszybciej ale ciągle jest coś... Ja do tej pory nie powiedziałam szefostwu o ciąży, a to już zaczął się 9 tc.Kurczę sama nie wiem, co robić. Pracuję w popularnej sieciówce z ciuchami i średnio w pracy np. w weekend robię 12-15 km po sklepie, który ma ponad 1200m2 powierzchni. Nie wiem czy jak dzwignę jakiś karton albo boks z dostawy to sobie nie zaszkodzę. Do tego zmiany totalnie różne, raz rano, raz popo, a jak jest maraton popek to jestem wykończona. Nie wiem czy iść wcześniej po L4 niż za miesiąc czy nie...
Chociaż ja ogólnie boję się mówić głośno o tym komukolwiek.
Zobaczysz jak się będziesz czuła, co lekarz podpowie. Możesz powiedzieć w pracy ze nie możesz dźwigać bo jesteś w ciąży i muszą to uszanować..