reklama
KiedyPytam
Fanka BB :)
Oby to bylo to.... W tym miesiącu wysyp. Wiec kto wieDziewczynki coś się dzieje Dziś 9dpo A na wkladce delikatne plamki, malutkie takie, ale były. Oby to było TO Już myślałam, że może podrażnienie po tej luteinie, ale to by wcześniej już było i po żelu też za późno, więc nadzieja jest
AsiaIN
Bardzo bym chciała Okaże się niedługo. To dosłownie kropki były, ale jak się czeka to obserwuje się wszystko hehe, a lewy jajnik z którego była owu boli więc...Oby to bylo to.... W tym miesiącu wysyp. Wiec kto wie
Love_sun
dzien dobry, zakatarzona sunshine sie wita.. nie bede was tylko calowac, co by was nie zarazic
jezu co za noc..spocilam sie dzis jak cholera, oddychac nie moge, glowa mnie boli. Okresu brak. Dc 30...
No,koniec spowiedzi, teraz popatrze co u was
AsiaIn ..oby to bylo to..trzymam kciuki..
jezu co za noc..spocilam sie dzis jak cholera, oddychac nie moge, glowa mnie boli. Okresu brak. Dc 30...
No,koniec spowiedzi, teraz popatrze co u was
AsiaIn ..oby to bylo to..trzymam kciuki..
Jestem po wizycie u gina, pokazałam mu swoje wyniki bety - przyrost z 19 do 60 w ciągu 2 dni. Zrobił usg. Na usg jeszcze nie widać pęcherzyka. Endometrium 15mm- czyli moja macica wyglada jakby była w ciąży. Wypisał progesteron ze względu na moje 3-dniowe plamienie zamiast okresu. Narazie jest dużo za wcześnie aby jeszcze coś powiedzieć na temat ciąży. Mam w piątek powtórzyć betę - jak będzie kilkaset to zrobić badania ktore przepisał... trochę się martwię w dalszym ciągu bo dzisiejszy poranny test ciążowy jest tego samego koloru a może i jaśniejszy od tego co robiłam przedwczoraj popołudniu...
Czaaroffnicaa
U mnie 4 rok... i dalej nie jest tak jak powinno...Tak sie teraz zastanawiam ile czasu moze potrwac zanim uzyska sie odpowiedni wynik TSH.. Ile miesiecy czy tygodni. Wiadomo kazda kobieta jest inna..
Czaaroffnicaa
Ale niestety wg rozporzadzen zdrowotnych do 35roku zycia powinno sie czekac 2 lata i dopiero 'leczyc'...Dokładnie. Czekać sobie rok to może 25 latka. A nie kobieta po 30.
Rok jesli sa spelnione jakies tam warunki i sytuacje... Masakra po prostu...
Cale szczescie, ze mozna to przyspieszyc jakkolwiek...
Czaaroffnicaa
Nie ma co wariowac... Tak naprawde do ponad 4.0 to ciagle max normy. Nie twierdze, ze jest ok ale wielu lekarzy nawet na to nie popatrzy dopoki nie bedzie ciazy albo bezowulacyjnych cykli. Gdybys miala naprawde podwyzszone TSH moglabys sie martwic... Rownie dobrze, jutro robiac ponowne badanie z krwii mozesz miec wynik nizszyNoo ja zrobilam pierwsze badanie po 3 mies bezowocnych staran, teraz wykonalam ponowne i dalej nic. Zobaczymy co moj endo na to powie, jak zaluje ze wtedy co poszlam to nie zaczelam brac tabletek. Jedynie moge byc zla na siebie :|
TSH w krwii jest bardzo niemiarodajne. A przeskok o 0.2 to naprawde nic takiego. Spokojnie.
Podejrzewam ze suplementujac Jod, wit D i troche mniej stresu i za miesiac wynik bylby ideolo
W pracy i nie miec stresu? Nierealne noo ale jakos trzeba zacisnac zeby i mimo to walczyc i próbowaćNie ma co wariowac... Tak naprawde do ponad 4.0 to ciagle max normy. Nie twierdze, ze jest ok ale wielu lekarzy nawet na to nie popatrzy dopoki nie bedzie ciazy albo bezowulacyjnych cykli. Gdybys miala naprawde podwyzszone TSH moglabys sie martwic... Rownie dobrze, jutro robiac ponowne badanie z krwii mozesz miec wynik nizszy
TSH w krwii jest bardzo niemiarodajne. A przeskok o 0.2 to naprawde nic takiego. Spokojnie.
Podejrzewam ze suplementujac Jod, wit D i troche mniej stresu i za miesiac wynik bylby ideolo
reklama
nnat.
Rozumiem. Powtórzę to co reszta, to wcale nie jest tak długo.... Ale dla kobiety wiem że to jest wieczność. Ale skoro raz się udało, żeby coś zaskoczylo, to i teraz musi się udać, tylko że skutkiem pozytywnym wierz w to bardzo mocno. Słyszałaś o prawie przyciągania??Nnat. Od kwietnia próbujemy. Raz była ciąża biochemicza, a raz była przerwa.
Ekstra, czyli i Tobie sie sprawdzily! to jest jakiś obłęd... mi sie przydały i owulacyjne i ciążowe.... Wszystkie zrobiłam, powtarzała codziennie....@nnat. Ty kupiłaś 100, ja tylko 50 ale fakt, są wspaniałe do tego jeszcze 5 ciążowych na zapas w gratisie, oby się przydały
Byłam u gina na kontroli po wczesnym poronieniu. Robiłam wcześniej podstawowe wyniki na zlecenie rodzinnego i wszystko jest ok. Powiedziałam, mu że robie testy owu i dzisiaj wyszedł pozytywny wiec zajrzał i znalazł piękny pęcherzyk 21,7mm gotowy do pęknięcia, dał zielone światło na starania i pożyczył powodzenia uwielbiam swojego gina. Zapytałam go tez o progesteron brany żeby wspomóc ewentualne zagnieżdżenie i powiedział, że to bujda. Nie ma żadnych badań, które by to potwierdzały. Jak ma być ciąża, to będzie. Jak nie, to progesteron „profilaktycznie” tez nie pomoże. Mam super humor wiec czekam aż mój wróci z pracy i bierzemy się za robotę hehehe
Poszaleli??? Trzymam kciuki [emoji3590]
To już dość długo, prawie rok... tule mocno. Wierzę że każdej z Was się uda, musi się udać. Na każdą przyjdzie odpowiedni moment.Dla pocieszenia: to jeszcze nie jest aż tak długo, my się staramy od października tamtego roku, ale licząc bez przerw to 5 cykl (z czego dwa były bezowulacyjne). Wiem co czujesz, ja też już jestem bardzo sfrustrowana i mam dość.
To wydaje mi się, że po 35. dopiero.
Wiesz, u mnie w 10 dniu cyklu w lipcu to nie było absolutnie niczego, ani nawet w 16 dc a owulacja była, tylko, że koło 23-25 dc. Co do śluzu to u mnie nie widać płodnego tak na zewnątrz, ale ostatnio gin widziała go na monitoringu w dużych ilościach (widać go w szyjce).
Może Ty masz jakieś plamienie implantacyjne, co?
Najfajniejszy moment w cyklu, powodzenia
To nie jest źle nie łam się.Odebralam wyniki.. Moje tsh od ostatniego badania wzroslo
Z 2.27 na 2.48 jestem bez sil i humoru po odebraniu. Mialam nadzieje ze moze jakims cudem obnizy sie a tu w druga strone. :/
Uuuu, trzymam szalenie kciuki!Dziewczynki coś się dzieje Dziś 9dpo A na wkladce delikatne plamki, malutkie takie, ale były. Oby to było TO Już myślałam, że może podrażnienie po tej luteinie, ale to by wcześniej już było i po żelu też za późno, więc nadzieja jest