reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

@Spazientito mam dobre przeczucia co do Ciebie :) mimo że Ty ten cykl spisała na straty :)

Melduje się po wizycie, wszystko w porządku, pęcherzyk ciążowy i zoltkowy są, czekamy na zarodek.
Na razie wszystko prawidłowo, ciąża faktycznie młodsza niż z OM (później owulacja była). USG powtarzamy za 5 dni i ma być zarodek z serduszkiem, na to szykuje się mój ginekolog i ja też się na to nieśmiało nastawiam :) proszę, nie puszczajcie jeszcze kciukow :)
IMG_20190829_140840.jpeg

reklama
W sercu ogromna chęć prób by ujrzeć te II kreski z drugiej go rozumiem z kolejnej okropny żal.
A ja nie rozumiem :) mnie to czasem wkurza, bo chcemy mieć razem dziecko, a czasem mam wrażenie że tylko mi na tym zależy. No nic nie poradzisz na to że owulacje masz w konkretnym dniu cyklu i najlepiej blisko tego dnia się kochać. A czekać na jego chęci to można i miesiącami, żeby utracić w dzień owulacji akurat. Dlatego musimy brać sprawy w swoje ręce, inaczej będzie ciężko zajść w ciążę:(

@Spazientito mam dobre przeczucia co do Ciebie :) mimo że Ty ten cykl spisała na straty :)

Melduje się po wizycie, wszystko w porządku, pęcherzyk ciążowy i zoltkowy są, czekamy na zarodek.
Na razie wszystko prawidłowo, ciąża faktycznie młodsza niż z OM (później owulacja była). USG powtarzamy za 5 dni i ma być zarodek z serduszkiem, na to szykuje się mój ginekolog i ja też się na to nieśmiało nastawiam :) proszę, nie puszczajcie jeszcze kciukow :) Zobacz załącznik 1015832
Kochana piękne usg:))) mocno trzymam kciuki za kolejne:) dbaj o siebie. O was :)

Na razie wszystko prawidłowo, ciąża faktycznie młodsza niż z OM (później owulacja była). USG powtarzamy za 5 dni i ma być zarodek z serduszkiem, na to szykuje się mój ginekolog i ja też się na to nieśmiało nastawiam :) proszę, nie puszczajcie jeszcze kciukow :) Zobacz załącznik 1015832
Super! Będziemy czekać na kolejne dobre wieści :)

Ale ładne zdjęcie :) czekam na maluszka i mocno ściskam kciuki za Ciebie, ale ja jestem pewna, że będzie wszystko dobrze! Dziękuję Kochana, ja się nie nastawiam, ale obyś była dobrą wróżką ;)

Dziewczyny ja nie rozumiem zachowania Waszych drugich połówek! Kurcze przecież o dziecko się starają dwie osoby, a biologia jest jaka jest - do ciąży potrzebny jest seks w okolicach owulacji. Co to za jakieś głupoty, że tylko kobietę ma to interesować, a mężczyzna nie chce wiedzieć i uwalnia się od całej odpowiedzialności. Mój to siedział ostatnio z Flo i mówił, że mogliśmy wtedy i wtedy jeszcze dla pewności :oops: ale on generalnie ma zasadę, że seks jest dobry na wszystko:p

A ja nie rozumiem :) mnie to czasem wkurza, bo chcemy mieć razem dziecko, a czasem mam wrażenie że tylko mi na tym zależy. No nic nie poradzisz na to że owulacje masz w konkretnym dniu cyklu i najlepiej blisko tego dnia się kochać. A czekać na jego chęci to można i miesiącami, żeby utracić w dzień owulacji akurat. Dlatego musimy brać sprawy w swoje ręce, inaczej będzie ciężko zajść w ciążę:(
Przepraszam z gory ze sie wtrace, ale u nas byla taka sama sytuacja. Tzn ja mialam wrazenie ze tylko ja chce miec dziecko. Dlatego wszystko wyliczalam, robilam testy a najgorzej jak nie udalo sie kolo owu zblizyc a pozniej blizej okresu padalo pytanie "kiedy zrobisz test?"noo sorry, wiatropylna nie jestem.. Dlatego usiedlismy wytłumaczyłam jeszcze raz wszystko co na czym polega i teraz jak jest? Aaa noo nawet nie musze inicjowac zadnego zblizenia bo to partner sie wykazuje. Przynajmniej w 100% jestem pewna ze on rowniez chce miec malucha :)

Ale ładne zdjęcie :) czekam na maluszka i mocno ściskam kciuki za Ciebie, ale ja jestem pewna, że będzie wszystko dobrze! Dziękuję Kochana, ja się nie nastawiam, ale obyś była dobrą wróżką ;)

Dziewczyny ja nie rozumiem zachowania Waszych drugich połówek! Kurcze przecież o dziecko się starają dwie osoby, a biologia jest jaka jest - do ciąży potrzebny jest seks w okolicach owulacji. Co to za jakieś głupoty, że tylko kobietę ma to interesować, a mężczyzna nie chce wiedzieć i uwalnia się od całej odpowiedzialności. Mój to siedział ostatnio z Flo i mówił, że mogliśmy wtedy i wtedy jeszcze dla pewności :oops: ale on generalnie ma zasadę, że seks jest dobry na wszystko:p
Jestem tego samego zdania, dwie osoby musza chciec i tyle. Inaczej sie nie da i juz. Moj rowniez ma taka sama zasade, a jak palne ze boli mnie glowa to co slysze? Że moja glowa to za bardzo nie jest potrzebna :D

reklama
On ciągle zmęczony, nie wyspany ... kilka razy jak oststnio przejmowałam inicjatywę to można powiedzieć, że dostałam kosza. Niby wszystko przez zmęczenie no ok 3lata wstawiania o 2 w nocy mogą wykańczac. Jednak przez to odrzucenie jakoś obiecałam sobie, że nie będę zaczynać pierwsza:(
Możemy sobie ręce podać u mnie tak samo. Przytulanki tylko dzień przed owu. Termin @ na 5 września. I też dostałam "kosza" w dni płodne bo on był zmęczony... Piersi też dziś zaczęły boleć. W poprzednim cyklu też mnie bolały tydzień przed i zakończyło się ciąża biochemiczna :-( byłam u ginekolog i poleciła pić dwa razy dziennie inofem bo wspomaga owulację. Trzymam za nas wszystkie kciuki bardzo mocno. ;-)

Do góry