reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Potrzebuje jakiegos kaligrafa [emoji23][emoji1787]
od hematologa dostalam liste bdan ktore mam zrobic, nie wszystko umiem rozszyfrowac. Moze ktos pomoze? :)
Orientujecie sie ktore z tych badan moze mi zlecic lekarz POZ na nfz?

-homocysteina
-wit B12
-kw foliowy
-kw moczowy, ... ???
-mocz og + osad
-usg j. brzusznej
-morfologia??? rozmaz
-APTT, INR, f....???
-ANA3
-HBA1C
-sod
-potas

Zobacz załącznik 1014511
Fibrynogen:)

reklama
od hematologa dostalam liste bdan ktore mam zrobic, nie wszystko umiem rozszyfrowac. Moze ktos pomoze? :)

-homocysteina
-wit B12
-kw foliowy
-kw moczowy, ... ???
-mocz og + osad
-usg j. brzusznej
-morfologia??? rozmaz
-APTT, INR, f....???
-ANA3
-HBA1C
-sod
-potas

Zobacz załącznik 1014511
A drugie to kreatynina.

faktycznie fibrynogen pasuje:) obok kwasu moczowego podejrzewam kreatynine..
Znalazlam na stronie nfz liste badan na ktore moze skierowac lekarz POZ i nie jest zle:) zdaje sie ze z listy tylko homocysteina, witb12, kwas foliowy i ana3 bede musiala zrobic prywatnie:)
Oczywiscie jesli lekarz POZ zechce wystawic skierowanie na pozostale..
APTT, INR, f....??? Podejrzewam, że chodzi o fibrynogen (ja to miałam przy okazji INR i APTT)

Hej Kochane, musiałam trochę odpocząć od tego tematu i dzisiaj już jadę do lekarza po tym krwawieniu w terminie miesiączki. Mam nadzieję że tam wszystko się oczyścilo i że będę mogła znowu ruszyć ze staraniami. Gdyby nie to krwawienie to powiem wam że myślałabym że jestem w ciąży, mam bóle podbrzusza, piersi, temp koło 37 I brak sluzu plodnego a już 18 dzień cyklu. Ciekawa jestem co mi powie mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.. pozdrawiam was wszystkie

a wlasnie dzis z rana sobie o Tobie pomyslalam..czy u Ciebie sie rozkrecilo, czy jednak nie :) to trzymam kciuki :-) Ale widze, ze ty tez wytrzymujesz (jak ja) bez testowania heheh
z moich obliczen u mnie powinien byc wczoraj, najpozniej dzis. Ale wiadomo..liczyc to sobie mozna. Wystarczy, ze owulacja sie przesunie i z wyliczen nici ;)
A moja mala jednak ma podwyzszona temperature :-/ .. moze ja tez bede chora?...
Oj bidulka, oby tylko się bardziej u niej choroba nie rozkręciła.To dużo zdrówka Wam życzę.

a ja dziewczyny w robociez dekikatne plamienia tez rano mialam, ale to raczej jasna kawa z mlekiem. Troche plecy bola, troche brzuch. Jutro rano na bete lece ale wynik pojutrze.

-homocysteina
-wit B12
-kw foliowy
-kw moczowy, ... ???
-mocz og + osad
-usg j. brzusznej
-morfologia??? rozmaz
-APTT, INR, f....???
-ANA3
-HBA1C
-sod
-potas

Zobacz załącznik 1014511
Można wiedzieć z jakiego powodu dostałaś te badania?

reklama
Do góry