reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Jest u mnie promyk nadziei ze jednak beta HCG 19 pokazuje dopiero bardzo wczesna ciąże a nie jej spadek, bo dzisiaj poraz pierwszy (a wg aplikacji Flow jestem 4 dni po dniu spodziewanej @) robiłam test z porannego moczu i wyszła druga blado różowa kreska, chciałam wrzucić zdjęcie ale na zdjęciu jej niestety nie widać. Do tej pory wszystkie testy negatywne.
Może owulacja się przesunęła i w dniu spodziewanej miesiączki miałam dopiero plamienie implantacyjne. To by się zgadzało. Potwierdzę to jeszcze beta, idę jutro z rana.
Trzymamy mocno kciuki musi być dobrze

reklama
czesc dziewczyny, witam sie z rana z kawka :-)
Boze, jak sie nie wyspalam, musialam dzis wstac w nocy chyba ze 4 razy do mojej 3-latki.. mam nadzieje, ze nie zlapala jakiegos kataru (bo tylko wtedy budzi sie w nocy).
Jak wam minal weekend? My wczoraj bylismy na basenie, piekna pogoda u mnie, 30 stopni. Trzeba korzystac z ostatnich upalow (tak mi sie wydaje, ze to chyba ostatnie takie gorace dni)
Zabieram sie za czytanie waszych postow :-)

czesc dziewczyny, witam sie z rana z kawka :-)
Boze, jak sie nie wyspalam, musialam dzis wstac w nocy chyba ze 4 razy do mojej 3-latki.. mam nadzieje, ze nie zlapala jakiegos kataru (bo tylko wtedy budzi sie w nocy).
Jak wam minal weekend? My wczoraj bylismy na basenie, piekna pogoda u mnie, 30 stopni. Trzeba korzystac z ostatnich upalow (tak mi sie wydaje, ze to chyba ostatnie takie gorace dni)
Zabieram sie za czytanie waszych postow :-)

Witaaj sunshine83, u mnie po weekendzie smutne wieści, nie dość, że się pochorowałam to jeszcze przyszła do mnie @. Może kolejny cykl przyniesie radosną nowinę. No nic trzeba działać i się nie poddawać! Pogoda piękna, w ciągu dnia upały 30 stopni a wieczorkiem chłodek, można pożyć :) ale właśnie chyba przez te różnice temperatur dorobiłam się kataru i bólu gardła. I nie tylko ja, kilka osób z mojej pracy też na zwolnieniu, także córcię obserwuj, bo chyba taki okres, że nie trudno o przeziębienie.

Witaaj sunshine83, u mnie po weekendzie smutne wieści, nie dość, że się pochorowałam to jeszcze przyszła do mnie @. Może kolejny cykl przyniesie radosną nowinę. No nic trzeba działać i się nie poddawać! Pogoda piękna, w ciągu dnia upały 30 stopni a wieczorkiem chłodek, można pożyć :) ale właśnie chyba przez te różnice temperatur dorobiłam się kataru i bólu gardła. I nie tylko ja, kilka osób z mojej pracy też na zwolnieniu, także córcię obserwuj, bo chyba taki okres, że nie trudno o przeziębienie.
oh nie, przykro mi..:( to sie teraz wykuruj porzadnie, zebys w kolejnym cyklu miala duzo sil na "starania" ;-)
ja w sumie tez sie czuje jakbym byla przeziebiona..
A okresu u mnie chwilowo brak...o_O

oh nie, przykro mi..:( to sie teraz wykuruj porzadnie, zebys w kolejnym cyklu miala duzo sil na "starania" ;-)
ja w sumie tez sie czuje jakbym byla przeziebiona..
A okresu u mnie chwilowo brak...o_O
Kuruje kuruje, tylko mąż mi wylatuje w „te dni” w kolejnym miesiącu... :p wraca jakoś pod koniec dni płodnych ale być może przesunie mi się owulacja jak w poprzednim cyklu. Brak okresu to wspaniała wiadomość! Oby się już nie pojawił! Testowałaś już coś? :)

Kuruje kuruje, tylko mąż mi wylatuje w „te dni” w kolejnym miesiącu... :p wraca jakoś pod koniec dni płodnych ale być może przesunie mi się owulacja jak w poprzednim cyklu. Brak okresu to wspaniała wiadomość! Oby się już nie pojawił! Testowałaś już coś? :)
nie testowalam, nawet w domu testu nie mam :p w sumie moze jeszcze @ nadejdzie..poczekam chociaz do jutra, moze okres mi sie spozni. W sumie najdluzszy cykl z ostatnich 12 miesiecy trwal 28 dni.. Dzis dzien 27, wiec moze jutro mnie "zaleje" ;-)

nie testowalam, nawet w domu testu nie mam :p w sumie moze jeszcze @ nadejdzie..poczekam chociaz do jutra, moze okres mi sie spozni. W sumie najdluzszy cykl z ostatnich 12 miesiecy trwal 28 dni.. Dzis dzien 27, wiec moze jutro mnie "zaleje" ;-)
No to jest nadzieja, u mnie po tym chwilowym lekkim podbarwieniu śluzu w sobotę okres nie nadszedł, powinien być wczoraj, zobaczymy. Trzymam za nas kciuki.

No to jest nadzieja, u mnie po tym chwilowym lekkim podbarwieniu śluzu w sobotę okres nie nadszedł, powinien być wczoraj, zobaczymy. Trzymam za nas kciuki.
a wlasnie dzis z rana sobie o Tobie pomyslalam..czy u Ciebie sie rozkrecilo, czy jednak nie :) to trzymam kciuki :-) Ale widze, ze ty tez wytrzymujesz (jak ja) bez testowania heheh
z moich obliczen u mnie powinien byc wczoraj, najpozniej dzis. Ale wiadomo..liczyc to sobie mozna. Wystarczy, ze owulacja sie przesunie i z wyliczen nici ;)
A moja mala jednak ma podwyzszona temperature :-/ .. moze ja tez bede chora?...

Potrzebuje jakiegos kaligrafa [emoji23][emoji1787]
od hematologa dostalam liste bdan ktore mam zrobic, nie wszystko umiem rozszyfrowac. Moze ktos pomoze? :)
Orientujecie sie ktore z tych badan moze mi zlecic lekarz POZ na nfz?

-homocysteina
-wit B12
-kw foliowy
-kw moczowy, ... ???
-mocz og + osad
-usg j. brzusznej
-morfologia??? rozmaz
-APTT, INR, f....???
-ANA3
-HBA1C
-sod
-potas

IMG_20190826_105036.jpeg

reklama
Potrzebuje jakiegos kaligrafa [emoji23][emoji1787]
od hematologa dostalam liste bdan ktore mam zrobic, nie wszystko umiem rozszyfrowac. Moze ktos pomoze? :)
Orientujecie sie ktore z tych badan moze mi zlecic lekarz POZ na nfz?

-homocysteina
-wit B12
-kw foliowy
-kw moczowy, ... ???
-mocz og + osad
-usg j. brzusznej
-morfologia??? rozmaz
-APTT, INR, f....???
-ANA3
-HBA1C
-sod
-potas

Zobacz załącznik 1014511
APTT, INR, f....??? Podejrzewam, że chodzi o fibrynogen (ja to miałam przy okazji INR i APTT)

Do góry