reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

reklama
to znaczy że masz owu czy co
Test pozytywny nie mówi że jest owu tylko wykrywa pik LH który powoduje pęknięcie pęcherzyka graafa ale wcale nie musi pęknąć. Owu może potwierdzić tylko gin na USG nawet czasami mierzenie temperatury nie mówi o tym że owu napewno była w danym cyklu.

Teoretycznie może w takim razie zbliżać się u Ciebie ewentualny moment implantacji zarodka. Obserwujesz temperaturę? Nie wiem czy o tym wspominałaś.

My próbowaliśmy 25.06 i to był 1 dzień okresu płodnego. Już po 3 dniach nastąpił wzrost temp. (nigdy nie miałam tak wcześnie). Potem 8 dni po próbowaniu pojawiło się plamienie i temp. wzrosła bardzo dużo i na razie się utrzymuje już prawie dwa tygodnie.

Teoretycznie może w takim razie zbliżać się u Ciebie ewentualny moment implantacji zarodka. Obserwujesz temperaturę? Nie wiem czy o tym wspominałaś.

My próbowaliśmy 25.06 i to był 1 dzień okresu płodnego. Już po 3 dniach nastąpił wzrost temp. (nigdy nie miałam tak wcześnie). Potem 8 dni po próbowaniu pojawiło się plamienie i temp. wzrosła bardzo dużo i na razie się utrzymuje już prawie dwa tygodnie.
6 07 miałam jakąś plamke na wkładce więć nie wiem czy to plamka owulacyjna czy inplantacyjna bo wyczytałam że po luteinie cykle mogą trwac 20dni więc już sama nie wiem

Dziewczyny a Tak serio to jak jest z tym alkoholem ..... Nie chcę żebyście mnie tu źle zrozumiały bo ogólnie jestem mało pijąca. Nawet na imprezach. Ale odkąd się staramy to mam opory wypić nawet lampkę wina od owulacji do @. Nikt tu nie mówi o upijaniu się broń Boże ale przy okazji urlopu czy jakiegoś spotkania ze znajomymi, piwo, czy jakieś wino, albo drinka..... Wczoraj pozwoliłam sobie na dwa piwa i mnie to meczy, a nie chce popaść znowu w paranoję i do @ nic nie tykać skoro mam urlop tu znajomi tam znajomi.... A też w tym wszystkim chciałabym w końcu wyluzować bo oszaleje tak się spinać ciągle.
Myślę ,że popadasz trochę w paranoję ;) czym bardziej się nakręcasz i myślisz o tym " a co jeśli jestem " tym jest gorzej uwierz , przechodziłam przez to , i każdy taki miesiąc kończył się fiaskiem , a w cyklu w którym nie myślałam o owu , i w dniach kiedy zaszłam ,było sporo alko ,bo to sylwester i nowy rok ,to zaszłam i wszystko jest ok

36 dc i się jednak @ rozkręca, 4dni się spóźniał. Miałam cicha nadzieję że się uda. W przyszłym miesiącu też nic z tego bo akurat w dni płodne i owulacji bede sama w Polsce kilka dni :/

reklama
6 07 miałam jakąś plamke na wkładce więć nie wiem czy to plamka owulacyjna czy inplantacyjna bo wyczytałam że po luteinie cykle mogą trwac 20dni więc już sama nie wiem
to mało powiedziane razem z mężem liczymy kalkulujemy masakra dziś zmierzyłam temperaturę mam 36,9 zobaczę jutro ale nie wiem czy to coś da
Też myślę, że niepotrzebnie się zamartwiasz, bo na to trochę za wcześnie. Wróć do tego pod koniec cyklu :) Tak czy siak - niekoniecznie przy luteinie cykle trwają 20 dni. To sprawa indywidualna. Zależy też w jakich dniach lekarz kazał ją brać. Ja biorę progesteron 18-27 dc. Lekarz tak zrobił, żeby miesiączka przyszła w trakcie brania, ale tak czy siak cykle są przynajmniej 30 dniowe (max. 32 dniowe). Nie ma więc reguły, że suplementacja naturalnego czy syntetycznego progesteronu skraca cykl. U mnie było nawet na odwrót przy luteinie - była dla mnie za słaba i kiedyś nawet nie wywoływała mi miesiączki a w dodatku puchł mi po niej język XD

Zaczekaj spokojnie do tego 28-30 dnia cyklu. Wtedy już może coś zacząć się dziać w organizmie o ile go stale obserwujesz i znasz. Ale nie musi.

Z kolei mierzenie temp. ma znaczenie jeśli mierzysz ją stale codziennie od kilku miesięcy.

Do góry