reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Najlepsze wyjście by było czekanie do terminu @ I pójść na betę lub zrób test ciążowy. Nie doszukuj się objawów takich jak śluz czy coś podobnego ponieważ śluz może być objawem ciąży tak samo jak i tego że @ się zbliża. Te wszystkie objawy mówiące o ciąży też mogą świadczyć zbliżającą się @
Ale ja nie liczę na to że to już ciąża absolutnie :D przecież w czwartek byłam u lekarza mówiła że jestem chwilę po owu i implantacja za minimum 6 do 10 dni.... @ powiedziała że powinna być według owu dopiero koło 16go.... Więc spoko czekam. Ale oczywiście sądzę że we wtorek już polecę po test ..... Bo to będzie tydzień po owu. Wiem że to nienormalne ale nie wytrzymam. No i oczywiście beta.... Będą na urlopie więc może nie będę tam aż tak świrować :D albo dostanę za dzień dwa plamienie i już pewnie testów nie będzie...

reklama
Kochane dziewczyny. Mam dziś na ovufriend radę dnia.... Przykazania w staraniu się o dziecko. Przede wszystkim spędzać czas miło z mezem wyjechać gdzieś i jakiś czas o tym nie gadać. Czy to jest realne? Mój nie gada bo mówi że wie jak to na mnie działa, że mnie to boli. Kiedyś mi powiedział że boi się że jak zajde w ciążę to będę się bała oddychać a potem dziecko będę trzymać pod kloszem. Bo tak chcę..... Więc trochę wstrzymalam się i nie mam już takich napadów płaczu i histerii. No i jedziemy na urlop. Ale ciężko nie myśleć o tym. A robiłam badanie moczu i mi wyszedł ok wszystko w normie tylko że mam pasma śluzu. Crp w normie więc żaden stan zapalny nie jest... A pobolewa mnie ta nerka zobaczę może nawet na urlopie zrobię mocz i zobaczymy co mi wyjdzie.najwyzej pójdę do jakiegoś urologa na wszelki wypadek jak coś się będzie działo. Narazie staram się nie myśleć o tym i cieszyć że jadę na wyczekiwany urlop
Miłego urlopu! Gdzie wypoczywacie?

Najlepsze wyjście by było czekanie do terminu @ I pójść na betę lub zrób test ciążowy. Nie doszukuj się objawów takich jak śluz czy coś podobnego ponieważ śluz może być objawem ciąży tak samo jak i tego że @ się zbliża. Te wszystkie objawy mówiące o ciąży też mogą świadczyć zbliżającą się @
A taki wodnisty śluz masz rację, u mnie czesto jest objawem zbliżającego się plamienia więc nie liczę na cuda

Ale ja nie liczę na to że to już ciąża absolutnie :D przecież w czwartek byłam u lekarza mówiła że jestem chwilę po owu i implantacja za minimum 6 do 10 dni.... @ powiedziała że powinna być według owu dopiero koło 16go.... Więc spoko czekam. Ale oczywiście sądzę że we wtorek już polecę po test ..... Bo to będzie tydzień po owu. Wiem że to nienormalne ale nie wytrzymam. No i oczywiście beta.... Będą na urlopie więc może nie będę tam aż tak świrować :D albo dostanę za dzień dwa plamienie i już pewnie testów nie będzie...
Kochana z całego serca życzę Ci abyś w tym cyklu była już w ciąży. To jesteśmy w przybliżonym terminie. Ja mam @ dostac między 15-17 lipca A dzisiaj 6dpo

Ja na szczęście mam tyle cierpliwości że nie szaleje z testami i mam dopiero zamiar robić jak 17.07 nie będzie @ to czekam 14 dni i dopiero pierwszy test.

Jeśli nie wytrzymasz to jak najbardziej zrób test ale jak zobaczysz jedna kreskę to się nie załamuj bo to jeszcze nic nie znaczy. Nie którym dziewczynom test ciążowy pokaże blada kreskę dopiero 2-3 tygodnie po terminie @ jedynie co masz to plus że możesz iść na betę. Ja nie mam tej wygody.

Trzymam kciuki aby jednak plamien nie było i się okazało że ten cykl będzie dla Ciebie jak najbardziej szczęśliwym cyklem.
To jestesmy razem w oczekiwaniach ;) ale byłby numer jakby się nam obu udało hehe :) no postaram się nie szalec. A kiedy najwszesniej zrobić ta ewentualną bete. Żeby też nie za szybko. Ile dni po owu.

Witam ponownie jak wcześniej pisałam po 3 dniach brania luteiny przyszła @ 22.06 test owu zrobiłam wczoraj i dzisiaj i wyszedł pozytywny dziś nawet pojawił sie delikatnie brudny śluz wiec myśle że owu w pełni oczywiście zaczełam starania już jakiś czas przed dzisiejszym dniem żeby było bardziej pewnie mam nadzieje że zaskoczy w tym cyklu bo nie należę do cierpliwych:-) :)

Kochana z całego serca życzę Ci abyś w tym cyklu była już w ciąży. To jesteśmy w przybliżonym terminie. Ja mam @ dostac między 15-17 lipca A dzisiaj 6dpo

Ja na szczęście mam tyle cierpliwości że nie szaleje z testami i mam dopiero zamiar robić jak 17.07 nie będzie @ to czekam 14 dni i dopiero pierwszy test.

Jeśli nie wytrzymasz to jak najbardziej zrób test ale jak zobaczysz jedna kreskę to się nie załamuj bo to jeszcze nic nie znaczy. Nie którym dziewczynom test ciążowy pokaże blada kreskę dopiero 2-3 tygodnie po terminie @ jedynie co masz to plus że możesz iść na betę. Ja nie mam tej wygody.
To ja się też do was dołączam bo @ mam dostać 17 ;)

Ja również powinnam dostać w tym terminie choć mam nie zbyt regularne te cykle. życzę wam wszystkim 2 kresek na teście . To czekanie człowieka wykańcza , żeby tak dało się to przyspieszyć :p

reklama
To jestesmy razem w oczekiwaniach ;) ale byłby numer jakby się nam obu udało hehe :) no postaram się nie szalec. A kiedy najwszesniej zrobić ta ewentualną bete. Żeby też nie za szybko. Ile dni po owu.
Myślę że beta możesz zrobić 10-12 dpo to będzie pewniejsze.

Też bym się cieszyła gdybyśmy razem ogłosiły że się udało nam obu.

Do góry