reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Aguś gratulacje .
Dzisiaj odwiedziłam moją siostrę była na prenatalnych i wszystko ok., była też na wizycie u gina i powiedział jej że dostanie zastrzyk w 28 tyg. ciąży jakaś nowość dla tych co co mają rh- ????
Dowiedziałam się też żemoja kuzynka jest w ciąży :)
Moze chodzi o ten zastrzyk zeby nie doszlo do konfliktu serologicznego

reklama
Moze chodzi o ten zastrzyk zeby nie doszlo do konfliktu serologicznego
No właśnie też jej to powiedziałam .Mowila że coś tam mowil że teraz każdej z rh- dawają .Wypyta się jescze bo też się dziwi nie kazał jej robić badań na te przeciwciała (ja pamiętam że mi kazal)a ona dostała też po porodzie ten zastrzyk

Co do zastrzyku to imunoglobina . Każda która ma grupę - dostaje zastrzyk . Ja po pierwszej ciąży dostałam i w drugiej tez dostałam

A jaki mialas wynik jesli moge zapytac? Bo chcialabym miec porownanie ze swoim

Samo amh nie da Ci obrazu . Ja miałam robione tez odrazu fsh i lh razem z amh i powiem ze oba wyniki były sprzeczne z amh. Po roku zrobiłam amh w tym samym labo i wynik był wyższy.. i teraz lekarz sam nie wie o co chodzi bo ten z teraz bardziej pasuje do wyników lh i fsh. Normy w moim labo są jakoś 0,07 do 7 a ja miałam pierwszy wynik coś 0,89 czyli mniej niż 1 a teraz mam coś 1,57 jak dobrze pamietam . Musiałabym poszukać tych wyników a Ty jaki masz ?

reklama
Co do zastrzyku to imunoglobina . Każda która ma grupę - dostaje zastrzyk . Ja po pierwszej ciąży dostałam i w drugiej tez dostałam
No właśnie ja akurat tylko przy synu dostsłam bo miał rh po tatusi ale on jej powiedział że to jakaś nowość ten zastrzyk i doztają w ciąży niby każde z rh - ?!!

Do góry