reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania 2019!

reklama
No ale wstawiła i się chwalila . Na usg ledwo co widać bo zaznaczyła strzałka pęcherzyk. Ja po takich przejściach chyba nie będę miała odwagi się chwalić tak wczesna ciaza.

Macierzyński będzie Ci wypłacal zus jeśli nie przedłuża Ci umowy ;) no a co do femibionu to ogólnie zaleca się żeby kwas foliowy przyjmować minimum miesiac a najlepiej 3 miesiące przed ciążą, wydaje mi się ze spokojnie możesz zacząć starania :)
Dzięki Balbinka [emoji6]
Nie jest pewne, że się uda za pierwszym razem, pewnie nie, ale już będziemy miesiąc do przodu. W szufladzie testy owu i ciążowe, nie mogę się doczekać aż ich użyje [emoji16]
Co prawda cały czas mam wątpliwości i boję się tego wszystkiego, ale no lepiej nie będzie, nawet jak będę to odkładać. Teraz jest dobry czas, pełna stabilizacja. Mam 25 lat, męża od roku, przeprowadzka do naszego domu też już za nami, pora na kolejny etap [emoji16]

Dziewczyny pytanie.. mam dzisiaj 8dc.. cykle 28dniowe. Teoretycznie owu powinna wypasc w okolicy 10 maja.. dzisiaj okrutnie boli mnie prawy jajnik.. sluz mam gesty kremowy.. ale z bolu ledwo stawiam noge.. mozliwe zeby owulacja przyszla szybciej i byla z gestym sluzem? Bo czegos takiego jeszcze nie mialam.. az nie wiem co myslec.. czuje sie troche jak na dzien przed @ z ta roznica ze jest klujacy bol z prawej strony.. testow owu nie robilam.. mialam robic od dzisiaj.. zglupialam troche musze przyznac [emoji52]

Ja teoretycznie owulacje powinnam mieć 04.05 ale 01.05 czułam kłucie prawego jajnika, zrobiłam test owulacyjny i wyszedł pozytywny, natomiast temperatura bez zmian, taka sama jak codziennie dlatego polecam zapas testów i przy każdym jakimś odczuciu zrobić sobie-jakoś bardziej im wierze, albo po prostu chce wierzyć

Dzięki Balbinka [emoji6]
Nie jest pewne, że się uda za pierwszym razem, pewnie nie, ale już będziemy miesiąc do przodu. W szufladzie testy owu i ciążowe, nie mogę się doczekać aż ich użyje [emoji16]
Co prawda cały czas mam wątpliwości i boję się tego wszystkiego, ale no lepiej nie będzie, nawet jak będę to odkładać. Teraz jest dobry czas, pełna stabilizacja. Mam 25 lat, męża od roku, przeprowadzka do naszego domu też już za nami, pora na kolejny etap [emoji16]
My decyzję tez podjęliśmy o kolejnym kroku wczoraj była nasza 2 rocznica ślubu mamy własny dom remont skończony w zeszłym roku. Teraz pora na zaludnienia i tez starania samemu od 2 lat i nic teraz od lutego juz z lekarzem

No ale wstawiła i się chwalila . Na usg ledwo co widać bo zaznaczyła strzałka pęcherzyk. Ja po takich przejściach chyba nie będę miała odwagi się chwalić tak wczesna ciaza.
Jak dla mnie to taka intymna sprawa, czas żeby przeżywać to tylko z partnerem. Już postanowiłam, że na początku nikomu nie powiem, tylko mężowi i mojej mamie. No i oczywiście Wam, tutaj, bo jesteście super wsparciem. Dopiero po 3 miesiącach pewnie się odważę poinformować resztę rodziny i znajomych [emoji849]
Ale no są też tacy którzy na Facebooku mówią wszystkim i wszystkim [emoji16]

My decyzję tez podjęliśmy o kolejnym kroku wczoraj była nasza 2 rocznica ślubu mamy własny dom remont skończony w zeszłym roku. Teraz pora na zaludnienia i tez starania samemu od 2 lat i nic teraz od lutego juz z lekarzem
Oj tak, dom trzeba zapełnić. W naszym tak pusto trochę. Ostatnio stwierdziłam, że życie samemu, bez dziecka jest co prawda łatwe i wygodne, ale po prostu nudne. Jak obserwuje ludzi, którzy mają już swoje pociechy to stwierdzam, że to dopiero jest pełnia szczęścia. A kiedyś myślałam, że wystarczy mi mąż i własne 4 kąty...

Oj tak, dom trzeba zapełnić. W naszym tak pusto trochę. Ostatnio stwierdziłam, że życie samemu, bez dziecka jest co prawda łatwe i wygodne, ale po prostu nudne. Jak obserwuje ludzi, którzy mają już swoje pociechy to stwierdzam, że to dopiero jest pełnia szczęścia. A kiedyś myślałam, że wystarczy mi mąż i własne 4 kąty...
Ja podobnie :) a teraz w pustym domu mąż do pracy a ja sama w sufit patrze i myślę co dalej

Ja to chyba tylko powiem mamie mężowi i wam bo ja będę cała ciążę w strachu. Trochę się uspokoje dopiero chyba gdy już dostanę w ramiona mojego szkraba. Narazie walczę o to by zajść w ciążę. Z tym to nie jest takie łatwe.
Jak dla mnie to taka intymna sprawa, czas żeby przeżywać to tylko z partnerem. Już postanowiłam, że na początku nikomu nie powiem, tylko mężowi i mojej mamie. No i oczywiście Wam, tutaj, bo jesteście super wsparciem. Dopiero po 3 miesiącach pewnie się odważę poinformować resztę rodziny i znajomych [emoji849]
Ale no są też tacy którzy na Facebooku mówią wszystkim i wszystkim [emoji16]

reklama
Ja podobnie :) a teraz w pustym domu mąż do pracy a ja sama w sufit patrze i myślę co dalej
To mamy tak samo [emoji6] Trzymam kciuki za szybkie powiększenie rodziny. Kiedy masz owu?
Ja to chyba tylko powiem mamie mężowi i wam bo ja będę cała ciążę w strachu. Trochę się uspokoje dopiero chyba gdy już dostanę w ramiona mojego szkraba. Narazie walczę o to by zajść w ciążę. Z tym to nie jest takie łatwe.
Uda się, w końcu musi [emoji6] tyle już przykrych rzeczy Cie spotkało... czas to odwrócić. Czas na szczęście [emoji6]

Do góry