reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Ja chciałbym dotrwać do 10 ale już dziś walczyłam ze sobą [emoji6] pewnie zrobię test w weekend znając siebie. Długo się starasz?
To dopiero moj pierwszy cykl, poprzedniego nie liczę bo wtedy odstawiliśmy prezerwatywy ale było juz po dniach płodnych(wg kalendarza). Dopiero zaczynam. Mam 27 lat i czas najwyższy :) w sierpniu tamtego roku odstawiłam tabletki wiec myśle ze wszystko powinno działać . jak sie czujesz ? Czujesz cos , ze to moze akurat w tym cyklu sie udało?

reklama
Zamówiłam testy owu w aptece w dozz ale tylko 5 szt jest zobaczymy nigdy nie robiłam ich. Mam nadzieję że tym razem z nimi się uda.
Fruzia miałam 27 lat jak urodziłam syna [emoji4]

To dopiero moj pierwszy cykl, poprzedniego nie liczę bo wtedy odstawiliśmy prezerwatywy ale było juz po dniach płodnych(wg kalendarza). Dopiero zaczynam. Mam 27 lat i czas najwyższy :) w sierpniu tamtego roku odstawiłam tabletki wiec myśle ze wszystko powinno działać . jak sie czujesz ? Czujesz cos , ze to moze akurat w tym cyklu sie udało?

U mnie 5 cykl starań, nic nie czuje i jakoś mam wrażenie ze się nie udało znowu choć wcześniej zawsze myślałam, ze tak zaszłam i czułam a raczej wymyślałam sobie objawy...teraz trochę to olałam i nie nakręcam się już

Beta 2,0 wiec teraz czas na badania. @ nie ma do dzis 9 dni po spodziewanej.
Czy któraś z Was nie miała dlugo miesiączki? Jakie badania mialyscie robione pod tym kątem?
Ja mam tak dwa , trzy razy w roku ,cykle bez owulacji trwające pod 50 dni..jajniki w obrazie policystycxne choć nie mam stwierdzonego zespołu.

Beta 2,0 wiec teraz czas na badania. @ nie ma do dzis 9 dni po spodziewanej.
Czy któraś z Was nie miała dlugo miesiączki? Jakie badania mialyscie robione pod tym kątem?
A to jednorazowa sytuacja czy już Ci się zdarzały długie cykle? Bo z tego co kojarzę, to 1-2 w roku cykle bezowulacyjne mogą się przytrafić i to jest w normie, więc może następny już będzie ok?

A to jednorazowa sytuacja czy już Ci się zdarzały długie cykle? Bo z tego co kojarzę, to 1-2 w roku cykle bezowulacyjne mogą się przytrafić i to jest w normie, więc może następny już będzie ok?
Nigdy, pierwszy raz. Dziś 10 dzień bez i sie nie zapowiada by miala przyjść.

U mnie 5 cykl starań, nic nie czuje i jakoś mam wrażenie ze się nie udało znowu choć wcześniej zawsze myślałam, ze tak zaszłam i czułam a raczej wymyślałam sobie objawy...teraz trochę to olałam i nie nakręcam się już
Ja tez nic nie czuje , piersi mnie bolą od ponad tygodnia ale u mnie to normalne przed @ chociaż dość szybko zaczęły bolec , czasami kłują jajniki a zwlaszcza prawy i boli podbrzusze ale sporadycznie i lekko , trzy lata temu byłam w ciąży(ciąża nieplanowana i stranoca w 7t), do dzis pamietam każdy szczegół i każdy objaw , jeszcze przed planowana @ wiedziałam ze to to. Wiem ze każda ciąża sie różni , staram sie nie nakręcać tylko spokojnie czekać .

reklama
Ja tez nic nie czuje , piersi mnie bolą od ponad tygodnia ale u mnie to normalne przed @ chociaż dość szybko zaczęły bolec , czasami kłują jajniki a zwlaszcza prawy i boli podbrzusze ale sporadycznie i lekko , trzy lata temu byłam w ciąży(ciąża nieplanowana i stranoca w 7t), do dzis pamietam każdy szczegół i każdy objaw , jeszcze przed planowana @ wiedziałam ze to to. Wiem ze każda ciąża sie różni , staram sie nie nakręcać tylko spokojnie czekać .

Mnie dziś coś kolka łapie i taki dziwny ból brzucha mam taki jakby spięty jest. Ja w poprzedniej ciąży nic nie czułam i test zrobiłam jeden dzień po spodziewanej @. Dziś chyba kupię ten test może jutro pykne rano z ciekawości choć pewnie za wcześnie Jeszcze

Do góry