reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Na pewno wkoncu się uda każdej z nas :) czasem sobie myślę, że trzeba czasem czasu żeby powstał ktoś tak wyjątkowy :) wydaje mi się że też ja napewno bardziej ciążę docenie i będę za nią wdzięczna. Kiedyś myślałam że dzieje się to na patrykniecie palcem.
Jak byłam młodsza też myślałam że wystarczy facetowi wskoczyć do łóżka i się już jest w ciąży A tu takie rozczarowanie. 3 poronienia i teraz od 4 lat nic A na poważnie staramy się od 3 lat. Dlatego strasznie się cieszę że otrzymałam skierowanie do kliniki i tam z ich pomocą powinno nam się udać zajść w ciążę aby mieć chociaż 1 dziecko.

reklama
Kurcze dziwna sprawa... Miejmy nadzieję że w klinice się tym zajmą i wszystko się wyjaśni. Ja tsh miałam powyżej 2,5 biorę euthyrox 25 jak ostatnio badałam spadło do 1,8 a teraz nawet nie wiem jak to wygląda, bd musiała sprawdzić co by za bardzo nie zbiło bo też niedobrze.

Kurcze dziwna sprawa... Miejmy nadzieję że w klinice się tym zajmą i wszystko się wyjaśni. Ja tsh miałam powyżej 2,5 biorę euthyrox 25 jak ostatnio badałam spadło do 1,8 a teraz nawet nie wiem jak to wygląda, bd musiała sprawdzić co by za bardzo nie zbiło bo też niedobrze.
Na mnie mała dawka nie działa. Ja już z grubej rury lecę z dawka na TSH. [emoji23] ja też mam nadzieję że się uda z pomocą kliniki droga naturalna ale jak nie to zdecydowaliśmy z mężem że podejmiemy się inseminacji. U nas droga nie jest więc mogę sobie na nią pozwolić no i mam szansę aby zakład ubezpieczeń mi dofinansowal 50%lub zapłacił całość bo warunki spełniamy.

No właśnie widzę że dawka mega ale jak pomaga to najważniejsze. U mnie wystarczy 25 i ładnie spadło. My też z moim już prawie byliśmy przed IUI prawie bo przed okazało się że ma słabe wyniki nasienia i zdecydowaliśmy że poczekamy poza tym u mnie też był problem więc raczej to było bez sensu.

No właśnie widzę że dawka mega ale jak pomaga to najważniejsze. U mnie wystarczy 25 i ładnie spadło. My też z moim już prawie byliśmy przed IUI prawie bo przed okazało się że ma słabe wyniki nasienia i zdecydowaliśmy że poczekamy poza tym u mnie też był problem więc raczej to było bez sensu.
Tak dlatego ja się chce od stop do głów przebadać w klinice i jeśli się okaże że mam drożne jajowody i mam owulacje i mężowi się poprawi ruch plemników i wyjdą w miarę ok badania nasienia pod kątem płodnym A nie będzie się udawało droga naturalna to jeśli zaproponują inseminacje że szkoda czasu na poczęcie naturalne to zdecydujemy się na IUI

Wiadomo bez dokładnych badań nie ma co pod chodzić do IUI bo szkoda kasy. Lepiej wszystko dokładnie sprawdzić zbadać.

Pewnie że tak po co tracić czas i tak już sporo go straciliśmy. U mnie był mięśniak macicy i to była przeszkoda do IUI bo z mięśniakiem nie bardzo chcą robić. Na szczęście trafiłam na dobrego lekarza który mi pomógł. Jestem dwa tygodnie po operacji wyłuszczenia mięśniaka :) ale strasznie się bałam bo było spore ryzyko że mogę stracić macice.

Pewnie że tak po co tracić czas i tak już sporo go straciliśmy. U mnie był mięśniak macicy i to była przeszkoda do IUI bo z mięśniakiem nie bardzo chcą robić. Na szczęście trafiłam na dobrego lekarza który mi pomógł. Jestem dwa tygodnie po operacji wyłuszczenia mięśniaka :) ale strasznie się bałam bo było spore ryzyko że mogę stracić macice.
Na szczęście zakończyło się pozytywnie. Kochana głową do góry. Też czasami mam chwilę zwątpienia ale póki jestem młoda i mam siłę będę walczyć o ten mały wielki cud jakim jest dzieciątko. W końcu się musi udać zobaczysz. Jestem pewna że każdej staraczce która jest na tym forum i dołączy do nas to każdej się uda zajść w ciążę. Grunt to myśleniem pozytywne i walczenie o swój cel. A jak już się każdej z nas uda to dziecko wy zgodzi nam wszystkie złe chwilę te starania długie badania się.

Trzymam kciuki za Ciebie i za każda z nas[emoji110][emoji110][emoji173]

Zgadzam się z Tobą :) Trzeba dążyć do celu za wszelką cenę. Ja również wierze że uda się każdej z nas. Wiara czyni cuda trzeba wierzyć że się uda!

Zmieniając temat. Jak spedzacie sobotnie popołudnie? :) U mnie pogoda pozwala dziś na oddech bo nie jest upalnie a ciepło i wiaterek lekki więc supcio :)

reklama
Zgadzam się z Tobą :) Trzeba dążyć do celu za wszelką cenę. Ja również wierze że uda się każdej z nas. Wiara czyni cuda trzeba wierzyć że się uda!

Zmieniając temat. Jak spedzacie sobotnie popołudnie? :) U mnie pogoda pozwala dziś na oddech bo nie jest upalnie a ciepło i wiaterek lekki więc supcio :)
Ja mam lenia dzisiaj. Od wczoraj bym non stop tylko spala. Takie dni u mnie nastaja.

Do góry