reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

reklama
Ja też tak ostatnio mam, dziś spałam w aucie w drodze do domu [emoji85] także rozumiem niestety ten brak energii.
Ten brak energii jest strasznie meczacy. Juz bym wolala miec sile na robienie czego kolwiek. Ja od wczoraj śpię tam gdzie siądę.
Ale niestety mąż od mnie non stop coś mówi i nie idzie zasnąć nawet na 1h[emoji23][emoji23] buzia mu się nie zamyka

Witam, chętnie do was dołączę jestem tu nowa ale od dawna obserwuje aż w końcu założyłam konto tutaj ;) Staramy się z narzeczonym o dzidziusia koło pół roku jak na razie bez efektów badania hormonalne moje wraz z hormonem antymillerowskim wyszły w porządku usg dopochwowe też ale na razie się nie udaje stosuje testy owulacyjne mimo to bez skutku cykle mam różne czasem 32dniowe czasem 29 ale mieszczą się w normie mam nadzieje ze do przyszłego roku uda mi się zaciążyć, czasami miewam jakieś stany depresyjne ze się nie udaje a wszyscy w koło w ciąży nie potrafię się na maksa wyluzować :( dodatkowo pije Ovulomed ale dopiero od miesiąca żeby pomoc trochę tej owulacji zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Witaj
No My tu wszystkie się z tym borykałyśmy ,ale pól roku to jeszcze nie długo , mi to zajęło 2 lata ,zrób sobie badanie tarczycy ,i na spokojnie ,mnie też wszystkie w ciąży do szału doprowadzały ,bo co to za problem zajść w ciąże ,a niestety to jest problem ,a czym bardziej się chce tym się nie da

Witaj
No My tu wszystkie się z tym borykałyśmy ,ale pól roku to jeszcze nie długo , mi to zajęło 2 lata ,zrób sobie badanie tarczycy ,i na spokojnie ,mnie też wszystkie w ciąży do szału doprowadzały ,bo co to za problem zajść w ciąże ,a niestety to jest problem ,a czym bardziej się chce tym się nie da

Dziękuje za szybka odpowiedz ;)
Robiłam tsh wraz z badaniami hormonów i wyszło okej także nie robiłam już T3 T4 jak do roku się nie uda to zrobimy badanie nasienia chociaż widziałam gdzieś ze są testy dla mężczyzn do zrobienia w domu ale czy to wgl warte uwagi to nie wiem :/

Dziękuje za szybka odpowiedz ;)
Robiłam tsh wraz z badaniami hormonów i wyszło okej także nie robiłam już T3 T4 jak do roku się nie uda to zrobimy badanie nasienia chociaż widziałam gdzieś ze są testy dla mężczyzn do zrobienia w domu ale czy to wgl warte uwagi to nie wiem :/
A mogę zapytać jakie maiłaś tsh? bo norma jest do 4,6 bodajże ,ale mi lekarz mówił że jeśli chodzi o ciąże i zachodzenie to nie powinno 2 przekroczyć , myślę że te testy w domu nie są miarodajne , lepiej już to zrobić w klinice ,jeśli uważacie że jest taka potrzeba

Hej MiniMrs1560 ja też niedawno dołączyłam do dziewczyn tutaj :) pół roku to rzeczywiście niedługo więc nie ma co się jeszcze tak martwić ale dobrze że działajcie z badaniami bo na nie nigdy za wcześnie, lepiej wiedzieć wcześniej niż później dociekać. Co do b. nasienia w domu to też myślę że lepiej zrobić w klinice. Zawsze masz pewność że zrobione dokładnie.

Witam. Kobitki mam pytanie odnośnie kwasu. Biorę od wielu miesięcy. Głównie Folik. Ostatnio zaczęłam stosować Femibion 0 bo ma inne witaminy. Z ciekawosci zrobiłam sobie badanie i mi wyszedł 54. Więc kazał mi lekarz odstawić i sprawdzić po 2 tygodniach. Przeraziła się wynikiem i jak zrobiłam po tych dwóch tygodniach to zrobiłam sobie też homocyateina i Wit. B12. I tak... Kwas mi spadł do 16, homocysteina wyszła w normie i Wit. B12 w normie. Więc zaczęłam spowrotem brać Femibion 0. Czy te wyniki oznaczają że jest ok czy coś nie tak z tym genem. Albo może zle leki biorę? Brać Folik czy ten Femibion 0? Jak to jest w ogóle z tym kwasem. Bo mało źle ale dużo też źle...

A mogę zapytać jakie maiłaś tsh? bo norma jest do 4,6 bodajże ,ale mi lekarz mówił że jeśli chodzi o ciąże i zachodzenie to nie powinno 2 przekroczyć , myślę że te testy w domu nie są miarodajne , lepiej już to zrobić w klinice ,jeśli uważacie że jest taka potrzeba

U mnie była norma od 0,96 do 5,2 ja miałam 2,4 z tego co pamietam ;)

reklama
Do góry