reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Narazie nie gratuluj. Jestem sceptyczny do tego testu. Ale wiem że tam jest ta kreska bo mąż też ja widzi.

Najwyżej powtórzę test w niedzielę lub w poniedziałek jak dorwe gdzieś o czułości 10
Testem z wczoraj nie można się sugerować , bo jak się na tyle czasu zostawi ,to prawie zawsze pojawi się ta 2 kreseczka ;) najlepiej była by ta beta ale wiem ,że u Ciebie to nie tak jak u nas że idziesz z marszu i robisz

reklama
Testem z wczoraj nie można się sugerować , bo jak się na tyle czasu zostawi ,to prawie zawsze pojawi się ta 2 kreseczka ;) najlepiej była by ta beta ale wiem ,że u Ciebie to nie tak jak u nas że idziesz z marszu i robisz
Tak wiem dlatego ja się nie sugeruje tym testem. Choć nie powiem ale zawsze jak robiłam testy ciazowe to zawsze leżały dwa dni i później wyrzucalam i nigdy mi się druga kreska nawet po czasie nie pojawiła. Ale wiem że ten test jest już nie ważny. Będę powtarzać niedziela poniedziałek jeśli nie będzie nadal @ I zobaczymy czy coś pokaże. Postaram się kupić o czułości 10

Jestem w 8 dc. Od 2 miesięcy używam pasków owulacyjnych. Nie mierzylam nigdy temperatury. Gdzie robi się ten pomiar? Ktoś to robi w tym intymnym miejscu?
Pomiary temp robi się pod językiem w ustach lub w pochwie lub w odbycie. Zawsze z rana o jednej godzinie w jednym miejscu tym samym termometrem zaraz po przebudzeniu bez wstawania z łóżka. Najlepiej do godziny 8:00 nie później.

Czasami jest tak że masz śluz temp wskazuje na owu A testy owu są negatywne co nie oznacza że nie ma owu. Tak samo w odwrotną sytuację jeśli testy owu pokazuje skok LH nie oznacza że napewno pęcherzyk graafa pękł i uwolnił komórkę jajowa do jajowodu. Najlepiej przy testach mierzyć temp lub jeśli masz możliwość i masz regularne okresy to mozesz się udać na monitoring i to jest najpewniejsze że gin potwierdzi czy pęcherzyki są i czy dominujący pęka.

Trzymam kciuki z calych sil !!! Ja testuje w nastepna sobote lub niedziele rano. Nie wiem jak podziala na mnie zmiana klimatu bo wlasnie w trasie jestesmy z Irlandii do Polski na weselisko jedziemy :)
Ja jak byłam w Pl w styczniu to nie odczułam zmiany klimatu ale byłam tylko 2 dni. A jak przyjechałam do DE z Pl to też nie odczułam zmiany.

Dziękuję za kciuki przydadzą się napewno. Za Ciebie również trzymam kciuki i mam nadzieję że w końcu czerwiec będzie dla każdej szczęśliwym miesiącem. I tego każdej z nas życzę nawet sobie [emoji110][emoji110]

No niestety... Stało się to czego obawiałam się najbardziej. Choroba się zaostrzyła. Zrobiły mi się już torbiele na jednym jajniku. Na razie są małe, ale szybko rosną, bo tabletek hormonalnych nie biorę od listopada a od 3 cykli zaczęłam mieć bóle jajników i w macicy i to właśnie od tych torbieli. Już musiały się robić wtedy gdy zaczął się ból. Za miesiąc mam kontrolę, ale lekarz nie ukrywał, żeby starać się do końca roku, bo później trzeba będzie brać znowu antykoncepcję na oczyszczenie jajników przez co najmniej pół roku. Jestem załamana... Ciąży na pewno nie ma, bo by mi powiedział w trakcie badania. Nic mi nie dał na owulację, powiedział żeby się starać przy obecnym leczeniu póki torbiele aż tak nie hamują komórki jajowej.

Dlatego mogły też boleć mnie jajniki przy owulacji, bo był za duży nacisk, bo w jajniku brakuje miejsca. Jestem załamana...
Przykro mi, trzymalam kciuki za bardziej przyjemne wiesci. Najwazniejsze ze nie jest az tak zle jeszcze i mozecie ciagle probowac...
Castagnus w moim przypadku radzil sobie z torbielami. Co prawda nie choruje na to co Ty. To byl po prostu kilkumiesieczny epizod ale 3 kuracje po 3mce i juz wiecej problem sie nie pojawil. A zazywanie tabletek nie wyklucza staran. No i sok z naturalnego aloesu pij koniecznie...
Naprawde wierze w to, ze bedzie dobrze! Nie zalamuj sie choc wiem, ze to przykra sytuacja...

Czy ten castangus jest na receptę?
Bez recepty i chyba 10zl-15zl kosztuje... On ogolnie dziala na pms, reguluje cykl, pomaga na krwawienia w roznych momentach cyklu (ja miewalam wlasnie od torbieli na jajnikach), wplywa tez na prolaktyne - wiec warto skonsultowac sie z lekarzem mimo, ze to lek ziolowy :)
Zalezy jaki kto ma problem i w jakim celu go ma stosowac...

Bez recepty i chyba 10zl-15zl kosztuje... On ogolnie dziala na pms, reguluje cykl, pomaga na krwawienia w roznych momentach cyklu (ja miewalam wlasnie od torbieli na jajnikach), wplywa tez na prolaktyne - wiec warto skonsultowac sie z lekarzem mimo, ze to lek ziolowy :)
Zalezy jaki kto ma problem i w jakim celu go ma stosowac...
No właśnie ja mam za wysoką prolaktynę i przepisał mi Bromka na obniżenie. Zrobię za 2 tyg. badanie krwi i zobaczę, czy mi prolaktyna ładnie spadła

reklama
No właśnie ja mam za wysoką prolaktynę i przepisał mi Bromka na obniżenie. Zrobię za 2 tyg. badanie krwi i zobaczę, czy mi prolaktyna ładnie spadła
Ja tez mam za wysoka. Mi sie gryzie jeszcze z niedoczynnoscia tarczycy i mam ogromny problem z owulacja :(
A z prolaktyna trzeba na badania bardzo ostroznie. Ja za drugim razem mialam tragicznie zly wynik bo sie sresowalam, ze mam wysoka przy pierwszym sprawdzaniu i glowa swoje fiksowala hehe...
A to trzeba z rana, na spokojnie, starac sie tym nie przejmowac itp. Prolaktyna lubi cisze i spokoj :D

Do góry