reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

I myslisz zeby oznaczyc jako 1 dzien w aplikacji? Zobaczymy czy sie rozkreci
Nie oznaczaj nic w aplikacji. Po prostu przyjmij to jako miesiączka nie sprawdzaj nic i zobaczysz czy później coś będzie i wtedy zrobisz test ciążowy. Inaczej to będziesz się głowic i zastanawiać A to w żaden sposób nie pomoże. Tylko dodatkowego stresu się nabawisz A to nie pomoże jeśli jesteś w ciąży.

reklama
Bo muszę wtedy odstawić jedne leki. Jeśli 5 dni po terminie nie miałabym @, to poszłabym na bete
Ale wtedy to można od razu iść na betę chociaż nawet czasami jest tak że beta wychodzi negatywną nawet w dniu terminu miesiączki.

Mi się wydaje że lekarze jak wiedzą że starasz się o dziecko to powinni ci te leki odstawić i zastąpić bezpiecznym lekami które będziesz mogła zażywać w ciąży.

Ale wtedy to można od razu iść na betę chociaż nawet czasami jest tak że beta wychodzi negatywną nawet w dniu terminu miesiączki.

Mi się wydaje że lekarze jak wiedzą że starasz się o dziecko to powinni ci te leki odstawić i zastąpić bezpiecznym lekami które będziesz mogła zażywać w ciąży.

Młoda nie masz racji bo starac się można latami a leki które są bezpieczne w ciąży niekoniecznie są wskazane do użytku tak długi czas . Ja tak mam ze biorę leki na tarczyce które są dobre dla mnie ale dla dziecka inny lek jest lepszy . Ale złe go tolerowałam i lekarz kazał brać ten co biorę ale jak tylko test pozytywny będzie to zmiana na tamten plus większa dawka acard

Młoda nie masz racji bo starac się można latami a leki które są bezpieczne w ciąży niekoniecznie są wskazane do użytku tak długi czas . Ja tak mam ze biorę leki na tarczyce które są dobre dla mnie ale dla dziecka inny lek jest lepszy . Ale złe go tolerowałam i lekarz kazał brać ten co biorę ale jak tylko test pozytywny będzie to zmiana na tamten plus większa dawka acard
No ja acard nie biorę.

Ogólnie leki mam dopasowane do ciąży już. Kiedyś brałam na padaczke depanike chrono ale jak tylko neurolog dowiedziała się że staram się o dziecko na natychmiast zmieniła leki które nie zaszkodza w ciąży i mi i dziecku.

Jedynie co to Endo pow ze jak zajde w ciążę to będę miała ten sam lek na tarczyce ale wtedy zwiększy dawkę bo teraz w zupełności wystarczy 150. Ale powiedziała że na spokojnie jak test pokaże ciążę lub gin potwierdzi ciążę to dopiero mam dac znać i zwiększy mi dawkę lub zrobi to już gin jak zobaczy wyniki TSH.

Akurat się staram już kilka lat i lekarz nie miał problemu ze zmianą leku tym bardziej że wiedziałam że nie zajde w ciążę w 1 czy w drugim cyklu bo na to jest potrzebne trochę czasu. Akurat w moim przypadku się to sprawdziło

Myślę że lekarze wiedzą że starania o dziecko mogą zająć jeden cykl A może również trwać kilkanaście miesięcy do kilku lat.

Dziś rano robiłam sobie zastrzyk z ovitrel. W czwartek na USG były 2 ładne pęcherzyki wielkości 16 i 18 mm.
Czy może ktoś wie po jakim czasie od zastrzyku następuje owu i czy testy owu coś pokażą.

Ja robiłam test ovu na drugi dzień po zastrzyku i wyszedł chyba pierwszy raz taki pozytywny. Podobno pęcherzyki maja pękać od 12-36 h ale mi chyba pękły później. 24 h po zastrzyku były całe.

reklama
Do góry