reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

reklama
Jak byłam w ciąży to testy owu wychodziły mi pozytywne. Czytałam, że nie tylko mi
Też znam takie przypadki. Ale nie każdej w ciąży test owu pokaże pozytyw.

Ale to też nie znaczy żeby dawać takie rady.

Sama nazwa mówi że test owulacyjny jest do wyznaczenia owulacji A test ciążowy jest do wykluczenia lub potwierdzenia ciąży A nie na odwrót i nie inaczej.

Wiem że każda jest dorosła i robi tak jak chce ale później dziewczyny będą czytać takie komentarze i będą też próbować ciążę sprawdzać testami owulacyjnymi.

Jeszcze brakuje żeby ktoś napisał że testami ciążowymi wykryli owulacje.

Ahh szkoda słów.

To wiadomo :) Ale ja w fazie na owu wlasnie jestem, a termin @ to dopiero 14.06.
Chociaż Ty wiesz że testy owu do owu A ciazowe do ciąży ale inna dziewczyna może wziąć przykład z tego postu co koleżanka napisała i będzie próbowała robić test owu czy jest w ciąży bo ciążowy jej nie wychodzi.

Za nic w świecie się tak nie robi.

Tak samo jak nie które kobiety mają miesiączke w czasie ciąży (Ja tak miałam)I bym pisała że tak może mieć każda dziewczyna.

To że ja przy ciąży miałam miesiączke i przez to nie straciłam to też nie oznacza że u innych dziewczyn nie dojdzie do poronienia. Każda z nas jest inna i inaczej reaguje.

Tak samo jak dziewczyny robią testy ciążowe przed terminem @ i nie którym wyjdzie A innym nawet test ciążowy nie pokaże 7 dni po terminie @ więc nie ma na to żadnej reguły.

Też znam takie przypadki. Ale nie każdej w ciąży test owu pokaże pozytyw.

Ale to też nie znaczy żeby dawać takie rady.

Sama nazwa mówi że test owulacyjny jest do wyznaczenia owulacji A test ciążowy jest do wykluczenia lub potwierdzenia ciąży A nie na odwrót i nie inaczej.

Wiem że każda jest dorosła i robi tak jak chce ale później dziewczyny będą czytać takie komentarze i będą też próbować ciążę sprawdzać testami owulacyjnymi.

Jeszcze brakuje żeby ktoś napisał że testami ciążowymi wykryli owulacje.

Ahh szkoda słów.
Nie napisałam, żeby tak sprawdzać ciąże, ale że mi paski wychodziły pozytywne, myślałam, że coś z nimi nie tak a okazało się, że jestem w ciąży. Nie wyolbrzymiaj

Nie napisałam, żeby tak sprawdzać ciąże, ale że mi paski wychodziły pozytywne, myślałam, że coś z nimi nie tak a okazało się, że jestem w ciąży. Nie wyolbrzymiaj
Tak ale np jak ktoś przeczyta te posty to może wziąć to do siebie i też będzie tak robić. Nie wyolbrzymiam tylko po prostu staram się wytłumaczyć że testy owu służą do wykrycia owulacja A dokładnie pik LH A test ciążowy jest do potwierdzenia ciąży lub jej wykluczenie (Ale wiadomo ciążę na 100% może potwierdzić lub wykluczyć tylko lekarz ginekolog. )

Chociaż Ty wiesz że testy owu do owu A ciazowe do ciąży ale inna dziewczyna może wziąć przykład z tego postu co koleżanka napisała i będzie próbowała robić test owu czy jest w ciąży bo ciążowy jej nie wychodzi.

Za nic w świecie się tak nie robi.

Tak samo jak nie które kobiety mają miesiączke w czasie ciąży (Ja tak miałam)I bym pisała że tak może mieć każda dziewczyna.

To że ja przy ciąży miałam miesiączke i przez to nie straciłam to też nie oznacza że u innych dziewczyn nie dojdzie do poronienia. Każda z nas jest inna i inaczej reaguje.

Tak samo jak dziewczyny robią testy ciążowe przed terminem @ i nie którym wyjdzie A innym nawet test ciążowy nie pokaże 7 dni po terminie @ więc nie ma na to żadnej reguły.
Dokładnie, nawet testow ciazowych nie robi sie przed terminem @, bo niestety czaem dochodzi do tzw mikroporonien i niestety, ale wtedy zal i ogromny bol serca :(

reklama
Do góry