reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

No właśnie A u mnie wystąpiło 5 dnia i to mi nie pasuje...

Jeśli staracie się o dziecko i jesteś pod kontrola lekarza chodzisz do niego regularnie to nie doszukiwalabym się chorób. Ponpierwsze testy ovu mogą się mylić. Jeśli się nie pomylą to info jest taka ze w ciągu 24-36 h dojdzie do ovu. Wiec to jest 2 dni ponad. Jeśli ovu była w ciągu 12 h to mogło dojść do implantacji. Niektóre kobiety miewają nawet w 4 dniu po. Myśle ze możesz poczekać i zrobić beta po ok 10 dniach od ovu. Albo czekać na okres.

reklama
U mnie było plamienie w zeszłym cyklu teoretycznie po owu od 19 do 25 DC i się wystraszyłam bo pierwszy raz coś takiego miałam. Pojechałam do lekarza i się okazało że jest wszystko ok ze poprostu czasem tak się zdarza. Że niektóre osoby mają tak co cykl regoralnie inne jak ja raz na jakiś czas a inne wcale tego nie doswiadczaja. On powiedział mi że organizm ludzki jest nie do ogarnięcia i powiedział żeby się takimi brudzeniami nie przejmowac. Że jak będzie coś się działo on to napewno zauważy jeszcze przedrmna.
Także spokojnie i jak masz stałą kontrolę niczym bym się nie przejmowala
No właśnie A u mnie wystąpiło 5 dnia i to mi nie pasuje...

Ja też mam małą nadzerkę, ale nic nie trzeba z nią robić. Nie plamie w trakcie cyklu, nie mam zabarwionego śluzu

Ja dziś załapałam jakiegoś doła. Do @6 dni ale już myślę że może być kolejne rozczarowanie. Mam dalej tępy ból w podbrzuszu, takie uściski, temperatura stałe 37,1. I od wczoraj boli mnie kręgosłup w dolnym odcinku. Ehhh znacie jakiś sposób na wyluzowanie psychy

Też mam podobnie. Pierwszy tydzień szybko minął a teraz się ciągnie i za dużo myślę. We wtorek cały dzień brzuch ciągnął jak przed okresem. Teraz już nic nie czuje. Staram się mieć dystans i nastawiac na nie ale ciągle nadzieja jest

Nie dołujcie się dziewczyny. Stres nie pomaga. Wiem ze łatwo mi się mówi ale bądźcie dobrej myśli. Będzie dobrze, głowa do góry:)

Ja dziś załapałam jakiegoś doła. Do @6 dni ale już myślę że może być kolejne rozczarowanie. Mam dalej tępy ból w podbrzuszu, takie uściski, temperatura stałe 37,1. I od wczoraj boli mnie kręgosłup w dolnym odcinku. Ehhh znacie jakiś sposób na wyluzowanie psychy
Też poszukuję tego sposobu :)

U mnie podobnie. Plecy bolały w poniedziałek 7 dni po owu, dziś już nie, ale piecze mnie w dole brzucha po obu stronach tak jakby w macicy i drętwieją mi nogi. Masakra :( Te hormony mogą naprawdę przewrócić życie do góry nogami. To terminu @ został mi ponad tydzień. No i pogorszyła mi się zdecydowanie perystaltyka. Tak jak miałam problemy z biegunkami po metformie od 2 miesięcy tak teraz wręcz przeciwnie. I wszystko zaczęło się 7 dni po owu. Zagnieżdżenie? Nie chcę się nastawiać :(

Ostatnia edycja:
reklama
Kochana i jak tam dostałaś okres?
Kochanie, jestem zła bo nic. Wczoraj wieczorem bolał mnie brzuch, jak na okres i nic z tego. Dziś cisza...

U mnie podobnie. Plecy bolały w poniedziałek 7 dni po owu, dziś już nie, ale piecze mnie w dole brzucha po obu stronach tak jakby w macicy i drętwieją mi nogi. Masakra :( Te hormony mogą naprawdę przewrócić życie do góry nogami. To terminu @ został mi ponad tydzień. No i pogorszyła mi się zdecydowanie perystaltyka. Tak jak miałam problemy z biegunkami po metformie od 2 miesięcy tak teraz wręcz przeciwnie. I wszystko zaczęło się 7 dni po owu. Zagnieżdżenie? Nie chcę się nastawiać :(

Trzymam za Ciebie kciuki.

Do góry