reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Ja mam dzisiaj jakies takie podbrzusze ciezkie.. oczywiscie przed staraniami na takie rzeczy uwagi nie zwracalam.. tudziez nie przykladalam wiekszej wagi ;) ale tak sie czuje troche okresowo.. w sumie jeszcze 1.5 tygodnia.. nawet nie.. wiec szybciutko zleci.. mam taka nadzieje przynajmniej.. [emoji23]

reklama
Ja jeszcze się nad tym nie zastanawiałam, najpierw muszę "zaskoczyc" jak mówi mój mąż jak to się uda to będzie też czas żeby o tym myśleć. Ja narazie wariuje, i korzystam chyba z wszystkiego co możliwe, co da dni siemię lniane, olej z wiesiolka, lekarka przepisała mi duphaston, do tego kwas foliowy i jeszcze mówiła bym kupiła sobie ovulomed Max bo jest najlepszy, a jeszcze inne lekki na tarczyce, a ovu jak nie było tak nie ma a dziś już 23 dc :( ale że moje cykle są 40 dniowe to jeszcze mam nadzieję.
Witaminy warto zażywać nawet przed staraniami nie dopiero wtedy Kiedy będziesz w ciąży.

Dziewczyny, ogólnie jestem osobą która nie ma bólów przed miesiączką, a dziś od rana boli mnie brzuch tak jak zdarza się w 1 dzień @, chociaż też nie zawsze.. Do terminu 4 dni. Myślicie, że się zbliża? Dodam jeszcze, że różnego rodzaju bóle brzucha mam od jakiś 2 tyg..

A owy przy 40 dniowym cyklu powinna być mniej więcej między 25-28dc oczywiście może być wcześniej może się spóźnić o parę dni bo na to wpływa dużo czynników. A robisz testy owu? Mieszysz temp?

A owy przy 40 dniowym cyklu powinna być mniej więcej między 25-28dc oczywiście może być wcześniej może się spóźnić o parę dni bo na to wpływa dużo czynników. A robisz testy owu? Mieszysz temp?
Mierze temp. Codziennie o 5.30 ale mam i tak każdego dnia inna i nic z tego narazie nie wynika. Testy owu też robię ale nadal są negatywne wie wiem że nie ma boję się bardziej że ten cykl.bedzoe nie owu. I to mnie nakręca.
Witaminy warto zażywać nawet przed staraniami nie dopiero wtedy Kiedy będziesz w ciąży.
Przecież mówię że biorę cały czas witaminy i wszystko ale nie wiem czy nie biorę za dużo. To wcześniejsze odnośnie zaskoczenia to dotyczy tej krwii pepowinowej o której Pisaliscie wyżej

Mierze temp. Codziennie o 5.30 ale mam i tak każdego dnia inna i nic z tego narazie nie wynika. Testy owu też robię ale nadal są negatywne wie wiem że nie ma boję się bardziej że ten cykl.bedzoe nie owu. I to mnie nakręca.

Przecież mówię że biorę cały czas witaminy i wszystko ale nie wiem czy nie biorę za dużo. To wcześniejsze odnośnie zaskoczenia to dotyczy tej krwii pepowinowej o której Pisaliscie wyżej
A ok to przepraszam nie doczytałam. A masz możliwość zrobienia monitoring owu czy pęcherzyki są czy rosnąl i czy dominujący pęcherzyk pęka?

A ja dzisiaj umrę :( tabletek się objadłam brzuch boli mniej troche. Dziś już 1 porcja clo i aromek zjedzona. A po południu koło 17 biorę się za sadzenie pomidorkow. Bo już mi przerastają w domu więc czas najwyższy bo zimne Zośki i ogrodnicy się już skończyli to już im raczej nic nie zagrozi :)

reklama
Do góry