reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Moj polski ginekolog powiedzial tylko jakie badania M ma zrobic i ewentualnie gdzie sie udac. Wiekszosc badan lab i tak jest odplatna w tym przypadku - badanie nasienia i hormony robilismy prywatnie. Nie ma na to skierowan (albo i sa ale i tak platne 100%). A urolog to juz inna sprawa, do niego M ma sie udac na usg i konsultacje z powtorzonymi badaniami nasienia po 3mcach.
W DE dostaje się na takie badania skierowania. Tu są inne zasady niż w Pl

reklama
Moj polski ginekolog powiedzial tylko jakie badania M ma zrobic i ewentualnie gdzie sie udac. Wiekszosc badan lab i tak jest odplatna w tym przypadku - badanie nasienia i hormony robilismy prywatnie. Nie ma na to skierowan (albo i sa ale i tak platne 100%). A urolog to juz inna sprawa, do niego M ma sie udac na usg i konsultacje z powtorzonymi badaniami nasienia po 3mcach.
Ja badania dla m tez musiałam wykonać prywatnie mimo że miałam skierowanie prawie 750 zł razem z konsultacja wyników. Na szczęście mąż elegancko ma wyniki

Ja badania dla m tez musiałam wykonać prywatnie mimo że miałam skierowanie prawie 750 zł razem z konsultacja wyników. Na szczęście mąż elegancko ma wyniki
Ja tu chciałam zrobić prywatnie podstawowe badania jakiś czas temu i się nie da. Na wszystko wołają skierowanie i za nic nie płaciłam. Również pytałam firmy w której jestem tu ubezpieczona z mężem i też napisali mi że takie badania mogę zrobić ale moj m musi mieć skierowanie i nie będzie za to płacił. Nie wiem jak jest w innym landach w DE ale my nie będziemy musieli płacić za to badanie.

Witajcie dziewczyny ale dziś drukuje ie :-) mi dzień zleciał szybko.

Ost przyszła mi paczka z apteki prenatal, testy owu i testy ciążowe :-) już lykam prenatal ( ten uno na starania i do 12tyg ciąży) i jakos to wszystko mi się realniejsze wydaje. Jutro już będzie 17 dzień po odstawieniu tabletek msm nadzieję jeszcze z tydzień i przyjdzie @.

U nas badania nasienia itp. Są prywatnie bez skierowania. Koszt ok 150zl. Plus potem wizyta kobsultujaca 100 czy 150zl. Pytałam bo chciałam iść z moim ale dr mówi że narazie nie ma takiej potrzeby. Tymbardziej że to głównie ja mam problemy więc na tym się skupimy.

Ja mam Rh minus i nic nie miałam podawane po porodzie. W czasie ciąży miałam badania na określenie poziomu przeciwciał bodajże dwa razy.

Ja tu chciałam zrobić prywatnie podstawowe badania jakiś czas temu i się nie da. Na wszystko wołają skierowanie i za nic nie płaciłam. Również pytałam firmy w której jestem tu ubezpieczona z mężem i też napisali mi że takie badania mogę zrobić ale moj m musi mieć skierowanie i nie będzie za to płacił. Nie wiem jak jest w innym landach w DE ale my nie będziemy musieli płacić za to badanie.

To fajnie. Pozazdroscic podejscia opieki zdrowotnej do tematu. Naprawde. Ja w PL musialam za wszystko placic i w UK wszystkie tego typu badania tez sa odplatne. Nieplodnosc tu nie jest traktowana jako choroba w ktorej trzeba pomoc wiec za wszystko sie placi. Chyba, ze wynika to z nastepstw chorobowych. Wiekszosc badan wykonujemy w PL bo tu mozna zbankrutowac.

No wlasnie. Dlatego ja nawet nie bralam papierka bo i tak 100%... a czeka sie tyle samo na prywatne co ze skierowaniem.
Moj niestety wyniki tragedia... :(
Ale walczymy z tym, za 1,5 mca powtarzamy badania...

To fajnie. Pozazdroscic podejscia opieki zdrowotnej do tematu. Naprawde. Ja w PL musialam za wszystko placic i w UK wszystkie tego typu badania tez sa odplatne. Nieplodnosc tu nie jest traktowana jako choroba w ktorej trzeba pomoc wiec za wszystko sie placi. Chyba, ze wynika to z nastepstw chorobowych. Wiekszosc badan wykonujemy w PL bo tu mozna zbankrutowac.
Popieram ja za wszystko musiałam płacić przy pierwszej ciąży a dwa wgl już poszłam prywatnie do gina, bo podejście lekarzy z poradni k na NFZ u nas w mieście jest.. Hmm... Powiedzieć że mają wy****e to mało.

No wlasnie. Dlatego ja nawet nie bralam papierka bo i tak 100%... a czeka sie tyle samo na prywatne co ze skierowaniem.
Dokładnie dlatego lepiej sobie oszczędzić czasu i nerwów i odrazu iść prywatnie.
Choć ogólnie uważam że badania nasienia powinny być refundowane dla każdego mężczyzny np raz na rok. To by pozwoliło naszym mężczyznom "trzymać rękę na plusie" lub szybko reagować gdy coś jest nie tak.

reklama
3mam kciuki napewno kolejne wyniki będą lepsze :-) żołnierze żwawi i jak Ci 6cio raczki walnie to będziesz w szoku [emoji16]

Do góry