reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

W tej kombinacji tych 3 naraz za pierwszym razem po 1szym zastrzyku.
Ogólnie około 2 lata były rozne próby.
Wcześniej samo clo próg luteina i nie dawały rady, pęcherzyki przerastaly nie pekaly.
W korelacji z zastrzyki em zaskoczyło.
Był monitoring pęcherzyk urósł, j a k miał odp wielkość był zastrzyk ( po nim w ciągu 12h miał peknac), wieczorem przytulasy i było :-)
No i pięknie u mnie lekarz ma taki sam plan. 2-7dc clo + aromek monitoring. Zastrzyk i dufostan. Mam nadzieje ze się uda. U mnie wcale owulacji nie ma niestety.
Na 2 monitorach było 0 wiec jedziemy z pełnym arsenałem komplet amunicji wiec czekam na @ i heja

reklama
W tej kombinacji tych 3 naraz za pierwszym razem po 1szym zastrzyku.
Ogólnie około 2 lata były rozne próby.
Wcześniej samo clo próg luteina i nie dawały rady, pęcherzyki przerastaly nie pekaly.
W korelacji z zastrzyki em zaskoczyło.
Był monitoring pęcherzyk urósł, j a k miał odp wielkość był zastrzyk ( po nim w ciągu 12h miał peknac), wieczorem przytulasy i było :-)
Nie brałam wcześniej żadnych tabletek i wspomagaczy i witaminek. Dlatego lekarza nadzieje ze w tym cyklu dobrze zareaguje. A najwyżej w 2 cyklu będzie widział jaka była reakcja

No i pięknie u mnie lekarz ma taki sam plan. 2-7dc clo + aromek monitoring. Zastrzyk i dufostan. Mam nadzieje ze się uda. U mnie wcale owulacji nie ma niestety.
Na 2 monitorach było 0 wiec jedziemy z pełnym arsenałem komplet amunicji wiec czekam na @ i heja
Mi często przerastaly bo się okazało że mam jakiś zespół niepeknietego pęcherzyka. Teraz też bm najchętniej tak zaczęła ale lekarz mówi żeby najpierw standardowo.

Mi często przerastaly bo się okazało że mam jakiś zespół niepeknietego pęcherzyka. Teraz też bm najchętniej tak zaczęła ale lekarz mówi żeby najpierw standardowo.
Będzie dobrze :)
Damy rade :)
To masz troszkę inaczej jak ja tobie rośnie a nie pęka a u mnie nie rośnie. Albo inaczej zaczyna rosnąć na.10-11 i nagle znika i amba wcielo. Idzie na monitor i jest 8-9-11-9-i nie ma i lekarz stwierdził że im trochę pomożemy

Będzie dobrze :)
Damy rade :)
To masz troszkę inaczej jak ja tobie rośnie a nie pęka a u mnie nie rośnie. Albo inaczej zaczyna rosnąć na.10-11 i nagle znika i amba wcielo. Idzie na monitor i jest 8-9-11-9-i nie ma i lekarz stwierdził że im trochę pomożemy
Pewnie ze będzie dobrze :-)
Ja coś kojarzę że jak mi później clo nie pomagało to dostałam taki lek lameta czy jakoś tak

Powiem ci ze mój lekarz tez coś takiego mówił ale ze tamten jest silniejszy i spróbujemy słabszym najpierw
Tak jest silniejszy dlatego my też go w ost rzucie uzywalismy dopiero. I dlatego też dr chce narazie próbować bez chemii choć obawiam się że stracę pół roku.

Dobranoc :-)

Tak jest silniejszy dlatego my też go w ost rzucie uzywalismy dopiero. I dlatego też dr chce narazie próbować bez chemii choć obawiam się że stracę pół roku.

Dobranoc :-)
Mój lekarz juz po 2 cyklach stwierdził że działamy mocniej wiec może i Ty twojego lekarza przekonasz. Mecz go cały czas jak było poprzednio i co zadziałało

reklama
Czesc wszystkim. Tak juz od jakiegos czasu czytam Was dziewczyny i czytam... Szukam informacji, pocieszenia, cichego wsparcia... sama juz nie wiem czego. Wlasciwie to czegokolwiek zeby nie zwariowac chyba. Staramy sie z mezem o dziecko intensywnie po unormowaniu troche mojej niedoczynnosci tarczycy, ktora wykryto u mnie jakies 4 lata temu (na ostatnich wynikach poki co anty ok, tylko z tsh walcze bo dziwnie moj organizm reaguje na dawki syntetyku). Aktualnie 11 cykl staran i kolejna klapa... Po kilku miesiacach maz wykonal badanie nasienia i okazalo sie ze wyniki sa tragiczne. Aktualnie sie leczy. Plus dieta i witaminy wiadomo. U mnie podwyzszona prolaktyna, reszta hormonow super. Z owulacjami problem, sprawdzam paskami, prawie nigdy nie ma, ale to tez wina niedoczynnosci.
Opadaja mi juz rece z bezradnosci. Oboje jestesmy po 30tce. W tym mcu sie naprawde zalamalam, bo czulam sie inaczej niz zwykle, okres sie spoznil 3 dni a ja mimo negatywnych testow naprawde myslalam ze w tym cyklu sie nam udalo... :(

Do góry