reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Ja nigdy nie mierzylam temp ale spróbuję teraz 3 cykle i zobaczymy czy pokaże mi owu czy nie. Aż sama jestem ciekawa dlatego zacznę mierzyć ta temp.
A to trzeba codziennie rano, czy jak? Może też zacznę od jutra, tyle, że ja już 4 dzień cyklu, ale chodzi chyba o skok, prawda?

reklama
A to trzeba codziennie rano, czy jak? Może też zacznę od jutra, tyle, że ja już 4 dzień cyklu, ale chodzi chyba o skok, prawda?
Codziennie rano o tej samej porze. Musi być sen nie przerwanie 3 godzinny i mierzyć temp trzeba przed wstaniem z łóżka. Ja też nie będę mierzyć od 1dc tylko dzień po zakończeniu miesiączki aż do następnego krwawienia i tak przez 3 cykle.

Codziennie rano o tej samej porze. Musi być sen nie przerwanie 3 godzinny i mierzyć temp trzeba przed wstaniem z łóżka. Ja też nie będę mierzyć od 1dc tylko dzień po zakończeniu miesiączki aż do następnego krwawienia i tak przez 3 cykle.
Może od kolejnego cyklu jak w tym się nie uda zacznę :) bo to wstawanie rano i mierzenie za każdym razem o tej samej porze mnie nie zachęca :D

Ja mam tylko w zestawie 5 testów owu. Muszę to dobrze obliczyć żeby w porę zacząć testować. No najwyżej odkupię... coś się wydaje że w tym cyklu mam wszystko poprzestawiane

Ja mam tylko w zestawie 5 testów owu. Muszę to dobrze obliczyć żeby w porę zacząć testować. No najwyżej odkupię... coś się wydaje że w tym cyklu mam wszystko poprzestawiane
Też miałam 5. Ja mam cykle 26 dni i zaczęłam od 9 dc i 12 pokazał mi dwie KRECHY a 13dc były przytulasy. I udało się.

Mayerd ja też zostanę z Tobą :-)
Zresztą mam nadzieję że wszystkie zafasolkowane też nie pouciekaja gdzie pieprz rośnie tylko będą tu zaglądać i wysyłać nam dobre fluidy.

Powiem wam że ja to jestem ćwokiem prokreacyjnym, nie umiem mierzyć temp ( zresztą praca zmianowa, i czasami to mogę pomarzyć choćby o godzinie snu), na testach owu też się nie znam dop będę zaczynać, a badanie szyjki to wgl dla mnie kosmos, ja bym nie wiedziała czy jest zamknięta czy otwarta itp. Aż wstyd.

Odnośnie testów owu to po @ myślicie że od którego dnia powinnam próbować? Kupę czasu na tabsach nie miałam wgl @. Z 10 lat wstecz cykle miałam 28 dni, przy leczeniu w staraniach o pierwszego syna 31-33 i teraz niewiem ile będzie trwał cykl a nie chce stracić 1go tylko na obserwacje więc jak myślicie od którego dnia zacząć?

Mayerd ja też zostanę z Tobą :-)
Zresztą mam nadzieję że wszystkie zafasolkowane też nie pouciekaja gdzie pieprz rośnie tylko będą tu zaglądać i wysyłać nam dobre fluidy.

Powiem wam że ja to jestem ćwokiem prokreacyjnym, nie umiem mierzyć temp ( zresztą praca zmianowa, i czasami to mogę pomarzyć choćby o godzinie snu), na testach owu też się nie znam dop będę zaczynać, a badanie szyjki to wgl dla mnie kosmos, ja bym nie wiedziała czy jest zamknięta czy otwarta itp. Aż wstyd.

Odnośnie testów owu to po @ myślicie że od którego dnia powinnam próbować? Kupę czasu na tabsach nie miałam wgl @. Z 10 lat wstecz cykle miałam 28 dni, przy leczeniu w staraniach o pierwszego syna 31-33 i teraz niewiem ile będzie trwał cykl a nie chce stracić 1go tylko na obserwacje więc jak myślicie od którego dnia zacząć?
Widzę ze nie tylko ja taka zielona jestem. Temperatura kiedy owulacja jaki śluz testy owulacyjne szyjka dla mnie kosmos. Dobrze ze lekarz robi mi monitoring bo bym w życiu sama nic nie nafikołkowała

Widzę ze nie tylko ja taka zielona jestem. Temperatura kiedy owulacja jaki śluz testy owulacyjne szyjka dla mnie kosmos. Dobrze ze lekarz robi mi monitoring bo bym w życiu sama nic nie nafikołkowała
Wł mi poprzednio leki + monitoring+ zastrzyk dały sukces. Sama bym nawet pewnie nie wiedziała kiedy mam owulacje.

reklama
W tej kombinacji tych 3 naraz za pierwszym razem po 1szym zastrzyku.
Ogólnie około 2 lata były rozne próby.
Wcześniej samo clo próg luteina i nie dawały rady, pęcherzyki przerastaly nie pekaly.
W korelacji z zastrzyki em zaskoczyło.
Był monitoring pęcherzyk urósł, j a k miał odp wielkość był zastrzyk ( po nim w ciągu 12h miał peknac), wieczorem przytulasy i było :-)

Do góry