reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania 2019!

Ugh dziewczyny zaraz eksploduję tak mie wkurza jeden z szefów! Aż mi się słabo zrobiło, brzuch mnie rozbolał i mam ochotę płakać. Jak to skutecznie odciąga uwagę od tematu ciąży... :( Chyba ze stresu dostanę zaraz krwawienia...

EDIT No i stało się. Ze stresu dostałam krwawienia z silnymi skurczami. To mamy powrót do zabawy w tym miesiącu ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Kochana dasz rade. Ja dopiero zaczynam starania ale u mnie wyglądało to tak ze poszłam na kontrolę a lekarz mi mówi ze wcale nie widzi pęcherzyków w jajnikach i budowa ich też jest zła bo mają zły kształt i budowę drobnopecherzykowata do tego widzi jakieś zrosty. Z wywiadu doszło ze rodzeństwo mamy ciocia i wojek mieli problemy z poczę iem dziecka z powodu zdrowotnych anomali. Tylko mama i ciocia bez problemu. U taty tez 1 brat z niewyjaśnionych przyczyn nie ma dzieci. Zalecił mi iść do specjalisty od niepłodności bo on będzie wiedział co ze mną zrobić.
Wyszłam od lekarza i płakałam 2 dni nie chciałam iść do lekarza mąż mnie uspokajał ze damy rade. Po miesiącu doła poszłam do specjalisty od tego czasu jestem pełna nadzieji. Powiedział mi ze nie jest tak źle jak ja sobie ubzdurałam. Ze będzie nas to trochę czasu kosztowało ze nie obiecuje jak mój organizm będzie reagował na leki. Teraz jest powiedzmy ze ok po kilku miesiącach tylko jeszcze brak owulacji. Dobry lekarz z dobrym podejściem bardzo dobra sprawa. Także nie ma życzy niemożliwych. Znajoma z cukrzyca 2 stopnia z problemami hormonalnymi z spora nadwagą 115kg z wzrostem 163 zaszła w 2 zdrowe ciążę ale trochę czasu to trwało i jeszcze więcej kontroli i częste wizyty na oddziale połozniczym na monitoringi.
Kochana dasz rade wierze w ciebie
Trochę mnie to uspokoiło ale strasznie się boję że nie będę mogła mieć dzieci. A tak bardzo chce mieć chociaż jedno. Zobaczymy co gin powie na moje wyniki. I co doradzi czy mimo tego jednego problemu czy będę mogła starać się o dziecko i czy da skierowanie na badanie nasienia dla mojego męża i czy zrobi mi monitoring owulacji bo chciałabym wiedzieć czy u mnie jest owu czy jej nie ma.

A ja tu chciałam 1 raz spróbować z testami owu i zamówiłam kilka sztuk z neta A Wy mi mówicie że to nie działa [emoji23] no trudno zobaczę i ja

A ja tu chciałam 1 raz spróbować z testami owu i zamówiłam kilka sztuk z neta A Wy mi mówicie że to nie działa [emoji23] no trudno zobaczę i ja
Kochana ja kupiłam testy owu z allegro różowe i na 6 cykli testowania tylko w 1 cyklu pokazało mi że jest pik LH resztę testy negatywne. Również odradzam robienia tych testów i nie potrzebnie się stresować.

Ja zamowilam 50szt + 5ciazowych w zestawie.. testuje 1 cykl.. wg usg owulacja dopiero przede mna.. poki co testy negatywne wszystkie

Tak myślałam że to nie najlepszy pomysł no już trudno zamówiłam więc spróbuje ten 1 cykl
Kochana ja kupiłam testy owu z allegro różowe i na 6 cykli testowania tylko w 1 cyklu pokazało mi że jest pik LH resztę testy negatywne. Również odradzam robienia tych testów i nie potrzebnie się stresować.
Ja zamowilam 50szt + 5ciazowych w zestawie.. testuje 1 cykl.. wg usg owulacja dopiero przede mna.. poki co testy negatywne wszystkie

Młoda cieszę się że zostałaś. Rozumiem co czujesz. Bluecoco ma rację im trudniejsza droga tym potem szczęście większe. Ja w trakcie leczenia milion razy miałam doła ( a właściwie doła i kilometr mułu wręcz) szczególnie gdy słyszałam że na te czy na tamte leki mój organizm nie reaguje. Ale w końcu się udało. I liczę że 2gi raz też się uda.
Problem mam taki ze ja ciężko przechodzę próbę cierpliwości. Zawsze po owu do końca cyklu jestem pełna nadziei niemal euforii, a jak się zjawiła @ to depresja gangstera normalnie.
Aktualnie dłuzy mi się do @ żeby zacząć normalne cykle.
Czekanie mi nie wychodzi :-/

Adzik ja też wł zamówiłam testy owu, a tu takie newsy :-/ no cóż poprobuje wszystko co może pomóc.

Gratuluje 2 kreseczek :-) człowiek idzie na nockę a tu tak nam się wątek brzuchaci [emoji1768]

Misia Jasia to gasnica w pogotowiu na weekend bo iskry będą szły [emoji1787][emoji1787]

Co do szefostwo, moja mnie ost tak wkurzyła że & %!!? & *.... Delikatnie mówiąc już myślałam że babe wezmę spakuje w karton i na Madagaskar wyślę.
Tak mnie wkurzyła że jak w tym kabarecie mówili życzę jej żeby jej haluksy na czole wyrosły coby sobie czapki na zimę znaleźć nie mogła, a zimą pizga!!!
No nie znoszę fladry jednej.

Tak myślałam że to nie najlepszy pomysł no już trudno zamówiłam więc spróbuje ten 1 cykl
Spróbować nie zaszkodzi A może akurat ci pokaże pik LH i uda Ci się w całować w ten dzień i zajdziesz w ciążę szybciej niż myślisz. Trzymam za Ciebie mocno kciuki i mam nadzieję że niebawem wchodząc na to forum przeczytam że jesteś w ciąży i jest wszystko dobrze.

reklama
Jeśli mogę doradzić [emoji6] , testy rób codziennie najlepiej dwa razy dziennie rano i wieczorem u mnie było to samo w jeden dzień test negatywny a na drugi dzień kreska testowa bardziej ciemna od kontrolnej i dwa dni z rzędu pik [emoji6]

Do góry