reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania 2019!

I bardzo się z tego powodu cieszę. Zobaczysz zastosujesz leczenie i zafasolkujesz. Ja ze swojej strony powiem tylko, że moja koleżanka starała się przez 7 lat o dziecko. Zrobili masę badań i wynik był jednoznaczny: dzieci mieć nigdy nie będą. Zostaje się jedynie adopcja lub in vitro. Chcieli spróbować z adopcja i byli na pierwszym zebraniu. W ciągu miesiąca koleżanka zaszła w ciążę A dzisiaj ma dwuletnią córeczkę. I to bez niczego się koniec końców udało. Cuda się zdarzają kochana. Zostań wśród nas bo prędzej czy później rozpoczniesz starania na nowo :*
To prawda masz rację. W końcu musi się udać i mam nadzieję że już nie długo będę mogła wrócić do starań jeszcze zasięgne opinii ginekologa. Zobaczę co on ma do powiedzenia.

reklama
@młoda1994 wiem, że ci to nie pomoże, ale ja dzisiaj specjalnie zerwałam się rano żeby zrobić obciążenie glukozą bo mi cukier skacze i podejrzewał lekarz cukrzycę ciążową, i dupa blada, bo mi tak cukier na czczo poszybował że babka nie wyraziła zgody na to badanie w labie. Także witaj insulino coś czuję, bo dietą nie jestem w stanie utrzymać tego dziadostwa w ryzach, a już rano na czczo to w ogóle.

@MisiaJasia mi nigdy testy owu nie pokazały owu ;)
[emoji8][emoji8] nie wiem co mam napisać. Nie mam już sił zwłaszcza po wczorajszej informacji od Endo w sprawie starań o dziecko.

Kochana dasz rade. Ja dopiero zaczynam starania ale u mnie wyglądało to tak ze poszłam na kontrolę a lekarz mi mówi ze wcale nie widzi pęcherzyków w jajnikach i budowa ich też jest zła bo mają zły kształt i budowę drobnopecherzykowata do tego widzi jakieś zrosty. Z wywiadu doszło ze rodzeństwo mamy ciocia i wojek mieli problemy z poczę iem dziecka z powodu zdrowotnych anomali. Tylko mama i ciocia bez problemu. U taty tez 1 brat z niewyjaśnionych przyczyn nie ma dzieci. Zalecił mi iść do specjalisty od niepłodności bo on będzie wiedział co ze mną zrobić.
Wyszłam od lekarza i płakałam 2 dni nie chciałam iść do lekarza mąż mnie uspokajał ze damy rade. Po miesiącu doła poszłam do specjalisty od tego czasu jestem pełna nadzieji. Powiedział mi ze nie jest tak źle jak ja sobie ubzdurałam. Ze będzie nas to trochę czasu kosztowało ze nie obiecuje jak mój organizm będzie reagował na leki. Teraz jest powiedzmy ze ok po kilku miesiącach tylko jeszcze brak owulacji. Dobry lekarz z dobrym podejściem bardzo dobra sprawa. Także nie ma życzy niemożliwych. Znajoma z cukrzyca 2 stopnia z problemami hormonalnymi z spora nadwagą 115kg z wzrostem 163 zaszła w 2 zdrowe ciążę ale trochę czasu to trwało i jeszcze więcej kontroli i częste wizyty na oddziale połozniczym na monitoringi.
Kochana dasz rade wierze w ciebie

Tak wiem kochana. Na całe szczęście że medycyna idzie do przodu. Dziękuję że jesteście.
Jesteśmy w tym razem! Może i jest nam trudniej, niż innym kobietom, ale za to wyobraź sobie jakie nasze dzieci będą wyczekane, wymarzone i kochane - i oczywiście będą miały najfajniejsze mamy na świecie :D

A ja Wam zmienie temat.. mam wolne.. a kazda mam majac wolne pieprze sprzata prasuje sprzata pierze.. i dla tych u ktorych to wszystko przed Nimi.. gruntowne sprzatanie pokoju dzieci jest super dla milosniczek biologii przyrody i kierunkow pokrewnych.. mozna poznac wiele nowych form zycia na roznych etapach rozwoju.. rowniez takie o ktorych nigdy wczesniej nie mialo sie bladego pojecia [emoji23]
Zaczynam sie bac czy cos mnie nie zaatakuje [emoji23]

A ja Wam zmienie temat.. mam wolne.. a kazda mam majac wolne pieprze sprzata prasuje sprzata pierze.. i dla tych u ktorych to wszystko przed Nimi.. gruntowne sprzatanie pokoju dzieci jest super dla milosniczek biologii przyrody i kierunkow pokrewnych.. mozna poznac wiele nowych form zycia na roznych etapach rozwoju.. rowniez takie o ktorych nigdy wczesniej nie mialo sie bladego pojecia [emoji23]
Zaczynam sie bac czy cos mnie nie zaatakuje [emoji23]
[emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23]

reklama
Do góry