No właśnie a większą dawka może zaszkodzić? Poczekam jutro wezmę pytam z ciekawosciJeżeli mają kwas to lepiej od jutra tylko już zwykłego kwasu nie bierz bo będzie za duża dawka.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No właśnie a większą dawka może zaszkodzić? Poczekam jutro wezmę pytam z ciekawosciJeżeli mają kwas to lepiej od jutra tylko już zwykłego kwasu nie bierz bo będzie za duża dawka.
Cześć! Jestem nowa w tym temacie - starania trwają drugi cykl Póki co termin @ jutro, bolące piersi od kilku dni, temperatura stale podwyższona od prawdopodobnej owu, dziś pojawiły się objawy infekcji i osłabienieNo właśnie a większą dawka może zaszkodzić? Poczekam jutro wezmę pytam z ciekawosci
Tego właśnie nie wiem ale jest zalecane 0.4 może zapytaj swojego lekarza. Ja od trzech lat biorę 0.4 ale z przerwami.No właśnie a większą dawka może zaszkodzić? Poczekam jutro wezmę pytam z ciekawosci
Podejrzewam że większa dawka dla kobiet w ciąży nie jest potrzebna jeśli przeważnie każdy gin karze zażywać 0.4 więc to chyba dawka w zupełności wystarczy. [emoji6]Od jutra wezmę te witaminy co zapisał. Dziś już nie będę brać jak wzięłam kwas foliowy.
Podejrzewam że większa dawka dla kobiet w ciąży nie jest potrzebna jeśli przeważnie każdy gin karze zażywać 0.4 więc to chyba dawka w zupełności wystarczy. [emoji6]
To super. Tylko się cieszyć. Ja biorę kwas foliowy ale nigdy nie sprawdzałam w badaniach jaki jest poziom. I raczej już nie zrobię chyba że gin da skierowanie.Ja tej 0.4 nie tolerowalam i gin mi przepisywal 0.5 i bylo ok teraz biore pregna start z dawka kwasu 0.4 i o dziwo jest ok
A miałaś robione usg tarczycy? Powinnaś powtórzyć atpo, atg i usg tarczycy. No i ogólnie TSH, ft3 i ft4.Dziewczyny mam pytanie. Wzięłam bardzo stare wyniki do ręki jeszcze z pobytu w szpitalu na oddziale Endo i mam wynik z 7wrzesnia 2016r aTPO >600,0 IU/ml norma <34 A wynik z dnia 2 listopad 2015 r 582,0 A norma 0-34 to są bardzo złe wyniki prawda? Nie wiem czy tu Endo też robił te badania ale wiedząc że mam hashimoto to napewno też je zrobił. Jutro się wszystkiego dowiem.
Mam zdiagnozowana tarczyce niedoczynność hashimoto jutro jadę do Endo na 2 wizytę i poznam wszystkie wyniki hormonalne.A miałaś robione usg tarczycy? Powinnaś powtórzyć atpo, atg i usg tarczycy. No i ogólnie TSH, ft3 i ft4.