reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania 2019!

reklama
Wiem że to również zależy od tego jaką masz umowę. Też dość sporo czytałam na ten temat i z tego co ja wywnioskowałam musisz być w 3m ciazy żeby pracodawca musiał przedłużyć Ci umowę:) jeśli będziesz chciała poszukam info w necie na ten temat.
Ja rozumiem to tak ze jeśli w momencie końca umowy (u mnie koniec sierpnia ) ciaza ma minimum 3 miesiące to muszą mi przedluzyc umowę, poprawcie mnie jeśli się mylę :)

U mnie też się rozkręciło na dobre. I na dodatek ból taki że ruszać się nie można.
Podziwiam Cię za wytrwałość bo ja też mam już powoli dość A wcale długo się nie staramy. Ale tak to jest jak pokladasz cała nadzieję i energię że się udało w danym cyklu. Ja to po raz kolejny niemal pewna byłam że na pewno lada dzień zobaczę 2 kreski.. naprawdę odpuszczam. Nawet w kalendarz nie spojrze w tym cyklu. Kiedy mam dni płodne i kiedy ma przyjść następną @
U mnie trochę zrobiło nadziei jak okres się spóźnił aż 8 dni ale przyszła @ i trzeba starać się dalej. Tylko nie wiem na jak długo jeszcze mi zostało siły.

Bardzo zależy nam na tym aby mieć chociaż jedno dziecko. Może dlatego mam ta wytrwałość jeszcze wsparcie męża dużo mi pomaga. Tylko liczę się z tym że w końcu moja wytrwałość się skończy i nawet wsparcie i miłość męża mi nie pomoże być nadal silna.
U mnie też się rozkręciło na dobre. I na dodatek ból taki że ruszać się nie można.
Podziwiam Cię za wytrwałość bo ja też mam już powoli dość A wcale długo się nie staramy. Ale tak to jest jak pokladasz cała nadzieję i energię że się udało w danym cyklu. Ja to po raz kolejny niemal pewna byłam że na pewno lada dzień zobaczę 2 kreski.. naprawdę odpuszczam. Nawet w kalendarz nie spojrze w tym cyklu. Kiedy mam dni płodne i kiedy ma przyjść następną @

Ja rozumiem to tak ze jeśli w momencie końca umowy (u mnie koniec sierpnia ) ciaza ma minimum 3 miesiące to muszą mi przedluzyc umowę, poprawcie mnie jeśli się mylę :)
Dokładnie tak Balbinko jeśli 12tydz ciąży wypadł y w trakcie trwania umowy muszą przedłużyć do porodu.
1) kobieta jest w ciąży aktualnie 6 Tc, na umowę do września czyli 12 Tc wypada na czerwiec/ lipiec czyli w trakcie trwania umowy--muszą przedłużyć do dnia porodu
2) kobieta jest w ciąży aktualnie 6tc, ma umowę do kona maja, czyli 12tc wypada czerwiec/lipiec czyli pracodawca normalnie rozwiązuje umowę z końcem maja ( w takiej sytuacji często bardziej opłacalne jest ukrywanie ciąży aż do podpisania kolejnej umowy)
3) ważne jest żeby pamiętać że nawet jeżeli jesteśmy na wypowiedzeniu lub Sami je złożyliśmy i 12 tydzień ciąży wypadnie w trakcie tego wypowiedzenia pracodawca ma obowiązek cofnąć to wypowiedzenie i przedłużyć na umowę do dnia porodu

Bardzo zależy nam na tym aby mieć chociaż jedno dziecko. Może dlatego mam ta wytrwałość jeszcze wsparcie męża dużo mi pomaga. Tylko liczę się z tym że w końcu moja wytrwałość się skończy i nawet wsparcie i miłość męża mi nie pomoże być nadal silna.
Młoda doskonale cię rozumiem bo mi ciężko było wytrwać starając się o syna kilka razy chciałam odpuścić I tylko dzięki wsparciu mojego męża dałam rady wytrwać i mamy naszego synka.

Dziewczyny moja koleżanka miała umowę w Polsce do końca lutego w grudniu zaszła w ciążę w styczniu gin potwierdził i zaniosla zaświadczenie do pracodawcy o ciąży i musiał jej przedłużyć umowę o pracę do czasu porodu. Więc nie musi być zaczetego 3 miesiąca ciąży by pracodawca musiał przedłużyć umowę. Od pierwszego dnia ciąży jesteście chronione w ciąży i nawet jeśli któraś z Was zwolnią idźcie są sądu pracy i będą musieli przywrócić was do pracy oraz wypłacić wynagrodzenie w 100% przez ten czas co nie pracowalyscie i trwała sprawa w sądzie pracy.

reklama
Dziewczyny moja koleżanka miała umowę w Polsce do końca lutego w grudniu zaszła w ciążę w styczniu gin potwierdził i zaniosla zaświadczenie do pracodawcy o ciąży i musiał jej przedłużyć umowę o pracę do czasu porodu. Więc nie musi być zaczetego 3 miesiąca ciąży by pracodawca musiał przedłużyć umowę. Od pierwszego dnia ciąży jesteście chronione w ciąży i nawet jeśli któraś z Was zwolnią idźcie są sądu pracy i będą musieli przywrócić was do pracy oraz wypłacić wynagrodzenie w 100% przez ten czas co nie pracowalyscie i trwała sprawa w sądzie pracy.
Tak ponieważ 12tc ciąży wypadlby jej w trakcie trwania jej umowy więc ze tak kolokwialnie powiem łaski nie zrobili.

Do góry