reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

reklama
Coś mi telefon swiruje...
Ja bym Chińskim testom nie ufala do konca. A
Ale mi telefon dziś swiruje!
Ja też majówka z przerwami bo w czwartek do pracy. Mieszkam nad morzem wiec nigdzie nie jade szczegolnie ze coreczka chora :-( niestety pogoda nas nie rozpieszcza bo dzis u nas tylko 8 stopni :-(

Dziewczyny to ja w ogóle mam przekichane bo ja tylko jutro wolne a tak całą majówka w pracy [emoji26]

Ale staram się zachować dobry humor siły dodaje mi to że już coś idziemy w dobrą stronę i że już jestem bez tabletek będę odliczać dni do @

Dziewczyny to ja w ogóle mam przekichane bo ja tylko jutro wolne a tak całą majówka w pracy [emoji26]

Ale staram się zachować dobry humor siły dodaje mi to że już coś idziemy w dobrą stronę i że już jestem bez tabletek będę odliczać dni do @
Oby szybko te dni do @ Ci minęły. I żeby już kolejna nie przyszła [emoji846]

Dziewczyny.. a ja tak mysle.. jak to jest? Jesli teraz jestem zatrudniona przez dana firme.. o tą firme kupiła inna firma.. i teoretycznie.. zachodze w ciaze majac nadal umowe z firmą A.. ide na L4.. i w tym czasie firma B daje aneksy do umowy.. co ze mna sie sie wtedy dzieje? Bo kurcze nie wiem ile potrwa zanim Nasz kupiec bedzie regulowal wszystko.. wiem ze juz jestesmy sprzedani i bedziemy dostawac aneksy ze zmiana firmy.. ale nie wiadomo jeszcze kiedy.. moze za miesiac moze za 2 moze pozniej.. i tak sie zastanawiam.. gdybym zaszla w ciaze czy firma B kontynuuje moje L4.. czy z czym to ugryzc..

Dziewczyny.. a ja tak mysle.. jak to jest? Jesli teraz jestem zatrudniona przez dana firme.. o tą firme kupiła inna firma.. i teoretycznie.. zachodze w ciaze majac nadal umowe z firmą A.. ide na L4.. i w tym czasie firma B daje aneksy do umowy.. co ze mna sie sie wtedy dzieje? Bo kurcze nie wiem ile potrwa zanim Nasz kupiec bedzie regulowal wszystko.. wiem ze juz jestesmy sprzedani i bedziemy dostawac aneksy ze zmiana firmy.. ale nie wiadomo jeszcze kiedy.. moze za miesiac moze za 2 moze pozniej.. i tak sie zastanawiam.. gdybym zaszla w ciaze czy firma B kontynuuje moje L4.. czy z czym to ugryzc..
Jeśli zajdziesz w ciążę to firma musi ci dac aneks do umowy ponieważ jesteś osobą chronioną i nie mogą Cię zwolnić mimo że firma przez pierwszego Twojego pracodawce została sprzedana innej osobie która teraz będzie twoim nowym pracodawcą. Nie musisz się o nic martwić.

Powinni Ci dać nowa umowę ale ja tak miałam jak byłam w ciąży i zwolnili mnie. Identyczna sytuacja poszłam do sądu i wygrałam sprawe

reklama
Oby szybko te dni do @ Ci minęły. I żeby już kolejna nie przyszła [emoji846]
Dzięki Kochana :-)

Normalnie Czuję się jak czubek pierwszy raz nie mogę doczekać się@ [emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Misia Jasia tak jak dziewczyny piszą w ciąży jesteś chroniona i będą musieli ci dać aneks nie mogą cię zwolnić ewentualnie jak będziesz na zwolnieniu to będą się z tobą kontaktować żebyś zjawiła się w firmie celem podpisania?

Do góry