reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Wiem że sobie czasem wmawiamy objawy. Tak mam przynajmniej ja. Już raz miałam wszystkie książkowe objawy ciążowe. I nic. Po tym odpuscilam starania na kilka miesięcy. W tym cyklu pojawia się to u mnie znowu. @ ma przyjść za 7 dni i zobaczymy co to będzie. Ale powiem Wam uważam że jest w tym coś fajnego dla mnie. W tych staraniach. Mój m mnie bardzo wspiera w każdej decyzji. Wczoraj powiedział ' może byśmy zainwestowali w mały teścik?' Myślałam że padnę
Ja na szczęście nie szukam na siłę objawów ciazowych. Nie chciałabym się w ciąży źle czuć jeśli jest to nie potrzebne. Ale na to też wpływu nie mamy niestety. Najlepiej czekać i wrzucić na luz. Ja nie za bardzo w testy wierzę dlatego ja podeszłam do mojego z wczoraj na luzie. Jeśli jest mi pisane bycie w ciąży to będę. Jeśli nie to trudno może kiedyś i dziej za jakiś czas.

reklama
Dziewczyny A ja dziś wybieram się na wieczór panieński. Chyba nie musze tlumaczyc Wam jak takie imprezy wygladaja. I głowie się czy nie odpuścić, nie powinnam pić alkoholu skoro mogę być w ciąży... Z drugiej strony nie wiem czy nie popadam w jakieś paranoje [emoji2962]

Dziewczyny u mnie chyba już wszystko jasne acz kolwiek nie pewne. Przy korzystaniu z wc na papierze widzę śluz zabarwiony krwią. Kolor różowy. Czekam czy się wszystko rozkręci. Teraz to chyba wątpię w to że wyniki wyszły ok. Zobaczę je 9 maja i jeśli będzie coś źle co może powodować opóźnienie miesiączki aż tydzień czasu to zapytam się tej pielęgniarki w recepcji gdzie ona widzi że wszystkie wyniki są w porządku. Narazie czekam czy wszystko się rozkręci.

@magdaa88 absolutnie nie pisałam tego aby sprawić ci przykrość. Chciałam się tylko podzielić swoją historią, jak to było u mnie. Też do 22 r.z. miałam wszystko jak w zegarku a potem z niczego koniec. Nikt nie przejmował się tym dlaczego, dostawałam tylko na wywołanie i później było już różnie.
Nie neguję kresek na Twoim teście absolutnie, czasem to kwestia słabego aparatu, nie tego światła itp. Na pierwszym wrzuconym teście - tym ze wczoraj sama dala bym sobie głowę uciąć że jest bladą kreska i tylko się cieszyć:) jak zobaczyłam swojego bladziocha, to chyba tylko dzięki sile sugestii moja mama też go zobaczyła :-D a jeszcze test był jakiś tani z allegro, który dostałam do owulacyjnych i nie mam pojęcia jaka czułość.
Także przepraszam jeśli sprawiłam Ci przykrość, bo absolutnie nie chciałam i czekamy na więcej:)

Spokojnie, ja nie uważam, że sprawiłaś mi przykrość. :) przecież różnie w życiu bywa, może w moim przypadku będzie tak samo jak w Twoim, że dostanę miesiączkę, a ciąży nie było. :) dowiem się w następnym tygodniu co jest grane. :)

Dziewczyny A ja dziś wybieram się na wieczór panieński. Chyba nie musze tlumaczyc Wam jak takie imprezy wygladaja. I głowie się czy nie odpuścić, nie powinnam pić alkoholu skoro mogę być w ciąży... Z drugiej strony nie wiem czy nie popadam w jakieś paranoje [emoji2962]
Ja wczoraj wypiłam drinka 3 dni do terminu @

Młoda spokojnie, to, że śluz zabarwiony jest krwią nie oznacza, że to miesiączka. :) może.. Implantacja? ;) kto wie. :)

Dziewczyny nie warto szukać objawów i każdy najmniejszy szczegół przepisywać do objawów ciążowych. Wiem, jak było ze mną. Już chyba pisałam tutaj, aczkolwiek nie jestem pewna, że w marcu tak wkręciłam sobie wszystkie objawy ciąży, że nawet z rana wymiotowałam parę razy. :)
Także czekać cierpliwie i dopiero, kiedy miesiączki nie będzie to wykonywać testy ciążowe.

U mnie nadal miesiączki brak,podbrzusze boli, zwłaszcza gdy chodzę czy stoję, masakra.

reklama
No wszystko możliwe. Ale nie nakręcam się. Wszystko będzie wyjaśnione czy to miesiączka czy nie. Martwi mnie bardziej fakt że jeśli to @ to dlaczego było takie opóźnienie jeśli niby wyniki wszystkie ok.

Do góry