reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

W DE jest problem z beta ponieważ tu nie robią prywatnie i trzeba mieć skierowanie A do gin się nie dostanę z dnia na dzień bo mój gin przyjmuje 17km od mojego miejsca zamieszkania. Gdyby szło to bym już dawno betę zrobiła kochana. Wiesz co nie odpowiem Ci na to pytanie ponieważ na siłę nie szukam objawów ciazowych. Będzie to będzie i będę się cieszyć. Chyba nauczyłam się wyluzować przy takich sytuacjach. Co raz bardziej sama siebie zaskakuje[emoji85][emoji85]

Wiele słyszałam, że ponoć gdy za dużo myśli się o ciąży i o objawach to tej ciąży nie ma, psychika niby blokuje zajście w ciążę. Wierzysz w to? W sumie wiele usłyszałam od niektórych dziewczyn, że dopiero gdy odpuściły to fasolka zawitała w brzuszku. Ja w kwietniu totalnie o tym nie myślałam, bowiem zapomniałam totalnie o ciąży. Teraz, gdy @ się spóźnia to myślę o tym.
Głowa do góry, co by się nie działo, będzie dobrze. :)

reklama
Kochana dziękuję za słowa otuchy i pocieszenia. Jak faktycznie mi sie udało to i Tobie się musiało udać. Ja kiedyś bardziej myślałam o ciąży testy owulacyjne i te sprawy A teraz nic wogule. Miałam zacząć znowu z testami owu po @ w kwietniu ale jej nie mam więc pozostało mi czekać. A jeśli chodzi o psychikę to wierzę dużo siedzi w naszej głowie i nas to blokuje. Dlatego jak widzisz ja wykuzowalam i zdałam się na los. To co ma być to będzie. Ja na to wpływu nie mam. Ale nie ukrywam ale mam mała nadzieję że się udało i okres już nie przyjdzie i spokojnie przejdę ciążę.

Miałaś przeogromne szczęście, że udało sie wam w pierwszym cyklu ❤ teraz się też szybko uda, zobaczysz. :) W sumie, masz już jedno dzieciątko to mam do ciebie pytanie, ponieważ mnie strasznie to nurtuje...
Jak zaszłaś w pierwszą ciążę to zamiast miesiączki też bolało cię długo podbrzusze? Mnie już boli 6 dni po terminie,za chwilę tydzień, a miesiączki brak.:(
Hmm pamiętam, że jak zaszłam w ciąże to nie miałam żadnych objawów...
Ale nie można się sugerować kimś innym. Poczytaj na grupie Grudzień 2019/ Styczeń 2020 dziewczyny które już zaszły piszą że ciągnie je podbrzusze jakby na okres. Ja tego nie pamiętam, ale moja ciąża była już 3 lata temu...

Kochana dziękuję za słowa otuchy i pocieszenia. Jak faktycznie mi sie udało to i Tobie się musiało udać. Ja kiedyś bardziej myślałam o ciąży testy owulacyjne i te sprawy A teraz nic wogule. Miałam zacząć znowu z testami owu po @ w kwietniu ale jej nie mam więc pozostało mi czekać. A jeśli chodzi o psychikę to wierzę dużo siedzi w naszej głowie i nas to blokuje. Dlatego jak widzisz ja wykuzowalam i zdałam się na los. To co ma być to będzie. Ja na to wpływu nie mam. Ale nie ukrywam ale mam mała nadzieję że się udało i okres już nie przyjdzie i spokojnie przejdę ciążę.

Ciążę na pewno przejdziesz spokojnie i zdrowo, życzę Ci tego z całego serca!
Wiesz, że robiąc testy owulacyjne to też wpływa na psychikę? Bo jednak testy owulacyjne robisz po to, żeby się dowiedzieć kiedy możesz się starać o potomstwo, a to kolejna rzecz, która blokuje. Ja żadnych testów owulacyjnych nie robię, szkoda pieniędzy i blokowania własnej psychiki... Jestem zdania, że jak ciąża ma być to będzie. Akurat to, że miałam owulacje wiem od swojej ginekolog, ponieważ 9 kwietnia musiałam do niej iść i mi powiedziała, że jestem krótko po owulacji, pokazywała mi zdjęcia. Tak to bym nie wiedziała. :) więc podejrzewam właśnie, że 7/8 była owulacja. :) to był pierwszy taki miesiąc, gdzie sobie odpuściłam wszelkie dopatrywania objawów ciążowych. Nawet nie miałam na to czasu i zapomniałam o tym. :) Więc może się udało, zobaczymy. Kochana, skoro tak długo spóźnia nam się okres, a w tym cyklu wyluzowałyśmy to musi być coś na rzeczy. :) powiem Ci szczerze, że ja raz miałam taki miesiąc, a to były początki starań, że się tak wkręciłam i tyle czytałam na internecie o objawach, że przed @ zaczęłam wymiotować i się okazuje, że prawdopodobnie to moja psychika splatała mi figla. :) ginekolog mi powiedziała -'' chcesz być w ciąży? Nie blokuj psychiki, nie myśl o tym, pełen spokój.. Psychika robi wiele moja droga. ''

Hmm pamiętam, że jak zaszłam w ciąże to nie miałam żadnych objawów...
Ale nie można się sugerować kimś innym. Poczytaj na grupie Grudzień 2019/ Styczeń 2020 dziewczyny które już zaszły piszą że ciągnie je podbrzusze jakby na okres. Ja tego nie pamiętam, ale moja ciąża była już 3 lata temu...

Dziękuję, na pewno poczytam. :)
Życzę szybkiego zafasolkowania. ❤️

Ciążę na pewno przejdziesz spokojnie i zdrowo, życzę Ci tego z całego serca!
Wiesz, że robiąc testy owulacyjne to też wpływa na psychikę? Bo jednak testy owulacyjne robisz po to, żeby się dowiedzieć kiedy możesz się starać o potomstwo, a to kolejna rzecz, która blokuje. Ja żadnych testów owulacyjnych nie robię, szkoda pieniędzy i blokowania własnej psychiki... Jestem zdania, że jak ciąża ma być to będzie. Akurat to, że miałam owulacje wiem od swojej ginekolog, ponieważ 9 kwietnia musiałam do niej iść i mi powiedziała, że jestem krótko po owulacji, pokazywała mi zdjęcia. Tak to bym nie wiedziała. :) więc podejrzewam właśnie, że 7/8 była owulacja. :) to był pierwszy taki miesiąc, gdzie sobie odpuściłam wszelkie dopatrywania objawów ciążowych. Nawet nie miałam na to czasu i zapomniałam o tym. :) Więc może się udało, zobaczymy. Kochana, skoro tak długo spóźnia nam się okres, a w tym cyklu wyluzowałyśmy to musi być coś na rzeczy. :) powiem Ci szczerze, że ja raz miałam taki miesiąc, a to były początki starań, że się tak wkręciłam i tyle czytałam na internecie o objawach, że przed @ zaczęłam wymiotować i się okazuje, że prawdopodobnie to moja psychika splatała mi figla. :) ginekolog mi powiedziała -'' chcesz być w ciąży? Nie blokuj psychiki, nie myśl o tym, pełen spokój.. Psychika robi wiele moja droga. ''
Kochana właśnie wiem że robienie testów owulacyjnych też w jakimś stopniu nas blokuje. Narazie nie myślę bo prawdę mówiąc nie wiem czy wogule miesiączka przyjdzie jeszcze w tym roku. Oby nie ale zobaczymy co tam los nam przyniesie. Mam nadzieję że do 20 maja się coś wyjaśni i będę miała super prezent dla męża na drugą rocznice ślubu.

reklama
Kochana właśnie wiem że robienie testów owulacyjnych też w jakimś stopniu nas blokuje. Narazie nie myślę bo prawdę mówiąc nie wiem czy wogule miesiączka przyjdzie jeszcze w tym roku. Oby nie ale zobaczymy co tam los nam przyniesie. Mam nadzieję że do 20 maja się coś wyjaśni i będę miała super prezent dla męża na drugą rocznice ślubu.

Miesiączki brak, a więc musi być coś na rzeczy :)
Ja cały czas się zastanawiam nad tymi moimi bólami... Co prawda dzisiaj już boli mniej, ale boli..

Do góry