reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

reklama
To nie wiem. Szczerze jestem trochę w szoku bo mój gin mi zawsze tłumaczył że jeśli przez 7 dni brania luteiny i 10 dni po przesłaniu brania luteiny nie przyjdzie okres to znaczy że podtrzyma ciążę. Nigdy nie byłam w takiej sytuacji. A mam problem z hormonami od 8 lat i powiem Ci szczerze że nie słyszałam jeszcze żeby hormony mogły tak zablokować miesiączke do tego stopnia żeby nie mogły jej wywołać nawet tabletki jak dupfaston lub luteina. Te dwa leki mają podobne zastosowania. Wywołać miesiączke albo podtrzymać ciążę.

To nie wiem. Szczerze jestem trochę w szoku bo mój gin mi zawsze tłumaczył że jeśli przez 7 dni brania luteiny i 10 dni po przesłaniu brania luteiny nie przyjdzie okres to znaczy że podtrzyma ciążę. Nigdy nie byłam w takiej sytuacji. A mam problem z hormonami od 8 lat i powiem Ci szczerze że nie słyszałam jeszcze żeby hormony mogły tak zablokować miesiączke do tego stopnia żeby nie mogły jej wywołać nawet tabletki jak dupfaston lub luteina. Te dwa leki mają podobne zastosowania. Wywołać miesiączke albo podtrzymać ciążę.
Kurcze tyle mam w głowie ze jutro dla spokoju jeszcze raz rano zatestuje. Juz napisałam do męża SMS żeby kupił pasek jak będzie wracał z pracy z nocki o 7

Naprawdę nie wiem co mam ci poradzic. Zwłaszcza że pierwszy raz ci się coś takiego zdarzyło. Może owulacja była później i na USG nie było jeszcze nic widać. Czasami się tak zdarza. A testy ci nie wychodzą ponieważ jesteś kobieta u której jest małe stężenie hormony beta HCG i test ciążowy nie ma jak pokazać dwuch kresek. Nie chce ci robić nadziei i żebyś się potem rozczarowała ale tak może się właśnie stać.

Naprawdę nie wiem co mam ci poradzic. Zwłaszcza że pierwszy raz ci się coś takiego zdarzyło. Może owulacja była później i na USG nie było jeszcze nic widać. Czasami się tak zdarza. A testy ci nie wychodzą ponieważ jesteś kobieta u której jest małe stężenie hormony beta HCG i test ciążowy nie ma jak pokazać dwuch kresek. Nie chce ci robić nadziei i żebyś się potem rozczarowała ale tak może się właśnie stać.
Poczekamy zobaczymy sama się zastanawiam co się dzieje. Ciąży tez nie mogę wykluczyć bo się staramy z mężem on już po badaniach i u niego wszystko ok. A fikołki regularnie co 2 dni.
No zobaczymy dziś chyba nie zasne

A Ty jakieś badania robiłaś przed rozpoczęciem starań o dziecko?
Tylko wizyta u lekarza i stwierdzone jajniki drobnopecherzykowate reszta mówił ze ok.
Mojego męża na dokładne badania pogonilismy bo on jest z bliźniaków i jego brat bliźniak ma bardzo słabe ruchliwosci wiec i się trochę zmartwilismy i od męża zaczęli ale badania wyszły wzorowo

reklama
No to super. Ale moim zdaniem powinnaś zrobić takie badania jak progesteron prolaktyna TSH ft3 ft4 FSH możesz zrobić również AMH mi w pierwszej kolejności te badania robili ale również inne też mi po robili np estrogen testosteron kortyzol jakieś hormony ze śliny bo wychodzą wyrazniejsze niż z krwi.

Do góry