reklama
Mayred91
Fanka BB :)
Zawsze z porannego moczu między 28 a 36 dniem beta tez robiona na czczo i wizyta u lekarza w zeszły poniedziałek i brak ciąży potwierdzony jeśli o to chodziA powiedz mi w których dniach cyklu wykonywałas testy ciążowe i czy one były wykonywane z rannego moczu?
młoda1994
To nie wiem. Szczerze jestem trochę w szoku bo mój gin mi zawsze tłumaczył że jeśli przez 7 dni brania luteiny i 10 dni po przesłaniu brania luteiny nie przyjdzie okres to znaczy że podtrzyma ciążę. Nigdy nie byłam w takiej sytuacji. A mam problem z hormonami od 8 lat i powiem Ci szczerze że nie słyszałam jeszcze żeby hormony mogły tak zablokować miesiączke do tego stopnia żeby nie mogły jej wywołać nawet tabletki jak dupfaston lub luteina. Te dwa leki mają podobne zastosowania. Wywołać miesiączke albo podtrzymać ciążę.
Mayred91
Kurcze tyle mam w głowie ze jutro dla spokoju jeszcze raz rano zatestuje. Juz napisałam do męża SMS żeby kupił pasek jak będzie wracał z pracy z nocki o 7To nie wiem. Szczerze jestem trochę w szoku bo mój gin mi zawsze tłumaczył że jeśli przez 7 dni brania luteiny i 10 dni po przesłaniu brania luteiny nie przyjdzie okres to znaczy że podtrzyma ciążę. Nigdy nie byłam w takiej sytuacji. A mam problem z hormonami od 8 lat i powiem Ci szczerze że nie słyszałam jeszcze żeby hormony mogły tak zablokować miesiączke do tego stopnia żeby nie mogły jej wywołać nawet tabletki jak dupfaston lub luteina. Te dwa leki mają podobne zastosowania. Wywołać miesiączke albo podtrzymać ciążę.
młoda1994
Naprawdę nie wiem co mam ci poradzic. Zwłaszcza że pierwszy raz ci się coś takiego zdarzyło. Może owulacja była później i na USG nie było jeszcze nic widać. Czasami się tak zdarza. A testy ci nie wychodzą ponieważ jesteś kobieta u której jest małe stężenie hormony beta HCG i test ciążowy nie ma jak pokazać dwuch kresek. Nie chce ci robić nadziei i żebyś się potem rozczarowała ale tak może się właśnie stać.
Mayred91
Poczekamy zobaczymy sama się zastanawiam co się dzieje. Ciąży tez nie mogę wykluczyć bo się staramy z mężem on już po badaniach i u niego wszystko ok. A fikołki regularnie co 2 dni.Naprawdę nie wiem co mam ci poradzic. Zwłaszcza że pierwszy raz ci się coś takiego zdarzyło. Może owulacja była później i na USG nie było jeszcze nic widać. Czasami się tak zdarza. A testy ci nie wychodzą ponieważ jesteś kobieta u której jest małe stężenie hormony beta HCG i test ciążowy nie ma jak pokazać dwuch kresek. Nie chce ci robić nadziei i żebyś się potem rozczarowała ale tak może się właśnie stać.
No zobaczymy dziś chyba nie zasne
Mayred91
Tylko wizyta u lekarza i stwierdzone jajniki drobnopecherzykowate reszta mówił ze ok.A Ty jakieś badania robiłaś przed rozpoczęciem starań o dziecko?
Mojego męża na dokładne badania pogonilismy bo on jest z bliźniaków i jego brat bliźniak ma bardzo słabe ruchliwosci wiec i się trochę zmartwilismy i od męża zaczęli ale badania wyszły wzorowo
reklama
młoda1994
No to super. Ale moim zdaniem powinnaś zrobić takie badania jak progesteron prolaktyna TSH ft3 ft4 FSH możesz zrobić również AMH mi w pierwszej kolejności te badania robili ale również inne też mi po robili np estrogen testosteron kortyzol jakieś hormony ze śliny bo wychodzą wyrazniejsze niż z krwi.