reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

No to super. Ale moim zdaniem powinnaś zrobić takie badania jak progesteron prolaktyna TSH ft3 ft4 FSH możesz zrobić również AMH mi w pierwszej kolejności te badania robili ale również inne też mi po robili np estrogen testosteron kortyzol jakieś hormony ze śliny bo wychodzą wyrazniejsze niż z krwi.
Mam skierowanie na badania ale mam je zrobić 2-3 dnia okresu no a okresu brak. I lekarz mówił ze wywołamy no i tez lipa bo dalej nie ma. Tłumaczył ze badania hormonów są najbardziej miarodajne jak są wykonywane w czasie okresu inaczej między okresem mogą być zaniżone lub zawyżone z racji danego cyklu owulacyjnego

reklama
Mi to samo mówił lekarz w Polsce. A mieszkam od roku w Niemczech i tutaj musiałam być na czczo tylko do krzywej cukrowej. Np TSH PROLAKTYNE FT3 FT4 MIALAM ROBIONE PO POLUDNIU I WYSZLY WYNIKI SUPER. Teraz czekam na resztę wyników. Będą prawdopodobnie 9 maja

Przez twój przypadek chyba dzisiaj nie zasnę. Szukam w głowie jaki może być powód że nawet tabletki okresu nie wywołuja i nie mam najmniejszego pomysłu. Pierwszy raz się spotkałam że brak ciąży A leki nie wywołuja miesiączki. [emoji848][emoji848]

Przez twój przypadek chyba dzisiaj nie zasnę. Szukam w głowie jaki może być powód że nawet tabletki okresu nie wywołuja i nie mam najmniejszego pomysłu. Pierwszy raz się spotkałam że brak ciąży A leki nie wywołuja miesiączki. [emoji848][emoji848]
Anomalia hehe.
No ale jestem sama bardzo ciekawa/zmartwienia i wszędzie po internecie szukam jakichkolwiek odpowiedzi

Tu jedna kobieta zadała pytanie dlaczego duphaston nie wywołuje miesiączki kiedy nie ma ciąży. I jej odpisał przeczytaj. Faktycznie problem może być w hormonach. Nie ukrywam jestem w szoku.
20190416_224749.jpeg

Tak czekać i wykonać w pierwszej kolejności te badania które są wypisane może już dadzą jakaś zrozumiała odpowiedź. Mam nadzieję że u Ciebie będzie fasolka acz kolwiek sama już nie wiem z jakiego powodu tak się stało. Tak jak pisałam ja mam problem z hormonami od 8 lat i nigdy nie byłam w takiej sytuacji co Ty. To czekanie chyba w tym wszystkim jest najtrudniejsze A zwłaszcza jak się nie zna przyczyn swojego obecnego stanu.

reklama
Tak czekać i wykonać w pierwszej kolejności te badania które są wypisane może już dadzą jakaś zrozumiała odpowiedź. Mam nadzieję że u Ciebie będzie fasolka acz kolwiek sama już nie wiem z jakiego powodu tak się stało. Tak jak pisałam ja mam problem z hormonami od 8 lat i nigdy nie byłam w takiej sytuacji co Ty. To czekanie chyba w tym wszystkim jest najtrudniejsze A zwłaszcza jak się nie zna przyczyn swojego obecnego stanu.
Dzięki i tobie również powodzenia życzę

Do góry