reklama
olala25
Fanka BB :)
Ja przed pierwszą ciążą miałam krótkie cykle, 26-27 dni i takie plamienia przed okresem mi się zdarzały, nastawiałam się, że popróbujemy ze 3 miesiące i zrobię badania hormonów, bo pewnie nie są w porządku. No i zaszłam w pierwszym cyklu tylko TSH okazało się, że wysokie i szybciutko musiałam lecieć do endokrynologaJ
i
Cykle 27-28 dni. Zawsze wydawało mi się ze mniej więcej wiem kiedy mam owulację (śluz) ale teraz to już nie jestem pewna którego jest dokładnie dnia tak jak pisalam to był dopiero 1 cykl i od następnego cyklu będę dokładnie obserwować śluz i temperaturę. Przed staraniami w styczniu zrobiłam sobie badania prolaktyny i tsh, które okazały się być w porządku ale jakoś nie pomyślałam o tym progesteronie...
U mnie 37 dc, ale to pierwszy cykl po porodzie, więc to mogą być długie cykle... W tamtym tygodniu robiłam test - negatywny, wczoraj bolało mnie podbrzusze, więc korci, żeby znowu zrobić.
Balbinka30
Ja strasznie świruję, bo dziś/jutro termin @ i każdy delikatny ból podbrzusza to straszny stres ze to juz. Biedny mój mąż ze musi o tym wszystkim słuchać :- jak byłam sporo młodsza to nie chciałam być w ciąży i jak spóźnial mi się @ nawet 1 dzien to trzymałam kciuki żeby to nie była ciąża, a teraz na odwrót. Boje się ze przez to ze kiedyś nie chciałam mieć dziecka, teraz za karę będę się on nie długo starćJa przed pierwszą ciążą miałam krótkie cykle, 26-27 dni i takie plamienia przed okresem mi się zdarzały, nastawiałam się, że popróbujemy ze 3 miesiące i zrobię badania hormonów, bo pewnie nie są w porządku. No i zaszłam w pierwszym cyklu tylko TSH okazało się, że wysokie i szybciutko musiałam lecieć do endokrynologa
U mnie 37 dc, ale to pierwszy cykl po porodzie, więc to mogą być długie cykle... W tamtym tygodniu robiłam test - negatywny, wczoraj bolało mnie podbrzusze, więc korci, żeby znowu zrobić.
MirelaO
Zaangażowana w BB
Bez przesady. Tylko spokój nas uratuje [emoji6]Ja strasznie świruję, bo dziś/jutro termin @ i każdy delikatny ból podbrzusza to straszny stres ze to juz. Biedny mój mąż ze musi o tym wszystkim słuchać :- jak byłam sporo młodsza to nie chciałam być w ciąży i jak spóźnial mi się @ nawet 1 dzien to trzymałam kciuki żeby to nie była ciąża, a teraz na odwrót. Boje się ze przez to ze kiedyś nie chciałam mieć dziecka, teraz za karę będę się on nie długo starć
Masz jakieś problemy np. Zle wyniki czy cos, że tak się boisz? Stres tu w niczym nie pomoże. Więcej luzu [emoji16]
aniajg2
Byłam u lekarza i Endometrium ma 14 mm jest powiększone wiec może być ciąża. Mam zrobić test 5 kwietnia i jak będzie pozytywny to za 2 tygodnie mam się zgłosić do lekarza. Przepisała mi clo i luteine. Owulacja była i pęcherzyk pękł bo jest płyn w jajniku. Teraz pozostaje czekać
MirelaO
Zaangażowana w BB
To czekamy [emoji7][emoji110]Byłam u lekarza i Endometrium ma 14 mm jest powiększone wiec może być ciąża. Mam zrobić test 5 kwietnia i jak będzie pozytywny to za 2 tygodnie mam się zgłosić do lekarza. Przepisała mi clo i luteine. Owulacja była i pęcherzyk pękł bo jest płyn w jajniku. Teraz pozostaje czekać
Balbinka30
Mój największy stres to to że skończyłam juz 30 lat no i te plamienia którymi rozpoczynają się moje @ a z badań to robiłam tylko prolaktynę i tsh, bo wyczytałam ze z tym są często problemy i było wszytsko okej. No ja niestety tak mam ze cierpliwości u mnie nie ma, musze znaleźć jakiś sposób na wyluzowanie, bo całkiem zwariujęBez przesady. Tylko spokój nas uratuje [emoji6]
Masz jakieś problemy np. Zle wyniki czy cos, że tak się boisz? Stres tu w niczym nie pomoże. Więcej luzu [emoji16]
Amur
Chesz odrazu po porodzie druga ciaze? A co na to lekarz? Nie zalecil przerwy ?Ja przed pierwszą ciążą miałam krótkie cykle, 26-27 dni i takie plamienia przed okresem mi się zdarzały, nastawiałam się, że popróbujemy ze 3 miesiące i zrobię badania hormonów, bo pewnie nie są w porządku. No i zaszłam w pierwszym cyklu tylko TSH okazało się, że wysokie i szybciutko musiałam lecieć do endokrynologa
MirelaO
Zaangażowana w BB
Mi czekolada pomaga hahahhaMój największy stres to to że skończyłam juz 30 lat no i te plamienia którymi rozpoczynają się moje @ a z badań to robiłam tylko prolaktynę i tsh, bo wyczytałam ze z tym są często problemy i było wszytsko okej. No ja niestety tak mam ze cierpliwości u mnie nie ma, musze znaleźć jakiś sposób na wyluzowanie, bo całkiem zwariuję
reklama
basia_sia85
Zaciekawiona BB
Również trzymam kciuki [emoji110]Byłam u lekarza i Endometrium ma 14 mm jest powiększone wiec może być ciąża. Mam zrobić test 5 kwietnia i jak będzie pozytywny to za 2 tygodnie mam się zgłosić do lekarza. Przepisała mi clo i luteine. Owulacja była i pęcherzyk pękł bo jest płyn w jajniku. Teraz pozostaje czekać
U mnie dziewczyny koniec okresu. Testy owu w gotowości [emoji4] dzisiaj zrobiłam pierwszy.