reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

reklama
J
i
Cykle 27-28 dni. Zawsze wydawało mi się ze mniej więcej wiem kiedy mam owulację (śluz) ale teraz to już nie jestem pewna którego jest dokładnie dnia ;) tak jak pisalam to był dopiero 1 cykl i od następnego cyklu będę dokładnie obserwować śluz i temperaturę. Przed staraniami w styczniu zrobiłam sobie badania prolaktyny i tsh, które okazały się być w porządku ale jakoś nie pomyślałam o tym progesteronie...
Ja przed pierwszą ciążą miałam krótkie cykle, 26-27 dni i takie plamienia przed okresem mi się zdarzały, nastawiałam się, że popróbujemy ze 3 miesiące i zrobię badania hormonów, bo pewnie nie są w porządku. No i zaszłam w pierwszym cyklu ;) tylko TSH okazało się, że wysokie i szybciutko musiałam lecieć do endokrynologa
U mnie 37 dc, ale to pierwszy cykl po porodzie, więc to mogą być długie cykle... W tamtym tygodniu robiłam test - negatywny, wczoraj bolało mnie podbrzusze, więc korci, żeby znowu zrobić.

Ja przed pierwszą ciążą miałam krótkie cykle, 26-27 dni i takie plamienia przed okresem mi się zdarzały, nastawiałam się, że popróbujemy ze 3 miesiące i zrobię badania hormonów, bo pewnie nie są w porządku. No i zaszłam w pierwszym cyklu ;) tylko TSH okazało się, że wysokie i szybciutko musiałam lecieć do endokrynologa
U mnie 37 dc, ale to pierwszy cykl po porodzie, więc to mogą być długie cykle... W tamtym tygodniu robiłam test - negatywny, wczoraj bolało mnie podbrzusze, więc korci, żeby znowu zrobić.
Ja strasznie świruję, bo dziś/jutro termin @ i każdy delikatny ból podbrzusza to straszny stres ze to juz. Biedny mój mąż ze musi o tym wszystkim słuchać :- jak byłam sporo młodsza to nie chciałam być w ciąży i jak spóźnial mi się @ nawet 1 dzien to trzymałam kciuki żeby to nie była ciąża, a teraz na odwrót. Boje się ze przez to ze kiedyś nie chciałam mieć dziecka, teraz za karę będę się on nie długo starć :(

Ja strasznie świruję, bo dziś/jutro termin @ i każdy delikatny ból podbrzusza to straszny stres ze to juz. Biedny mój mąż ze musi o tym wszystkim słuchać :- jak byłam sporo młodsza to nie chciałam być w ciąży i jak spóźnial mi się @ nawet 1 dzien to trzymałam kciuki żeby to nie była ciąża, a teraz na odwrót. Boje się ze przez to ze kiedyś nie chciałam mieć dziecka, teraz za karę będę się on nie długo starć :(
Bez przesady. Tylko spokój nas uratuje [emoji6]
Masz jakieś problemy np. Zle wyniki czy cos, że tak się boisz? Stres tu w niczym nie pomoże. Więcej luzu [emoji16]

Byłam u lekarza i Endometrium ma 14 mm jest powiększone wiec może być ciąża. Mam zrobić test 5 kwietnia i jak będzie pozytywny to za 2 tygodnie mam się zgłosić do lekarza. Przepisała mi clo i luteine. Owulacja była i pęcherzyk pękł bo jest płyn w jajniku. Teraz pozostaje czekać

Byłam u lekarza i Endometrium ma 14 mm jest powiększone wiec może być ciąża. Mam zrobić test 5 kwietnia i jak będzie pozytywny to za 2 tygodnie mam się zgłosić do lekarza. Przepisała mi clo i luteine. Owulacja była i pęcherzyk pękł bo jest płyn w jajniku. Teraz pozostaje czekać
To czekamy [emoji7][emoji110]

Bez przesady. Tylko spokój nas uratuje [emoji6]
Masz jakieś problemy np. Zle wyniki czy cos, że tak się boisz? Stres tu w niczym nie pomoże. Więcej luzu [emoji16]
Mój największy stres to to że skończyłam juz 30 lat :-D no i te plamienia którymi rozpoczynają się moje @ a z badań to robiłam tylko prolaktynę i tsh, bo wyczytałam ze z tym są często problemy i było wszytsko okej. No ja niestety tak mam ze cierpliwości u mnie nie ma, musze znaleźć jakiś sposób na wyluzowanie, bo całkiem zwariuję :-D

Chesz odrazu po porodzie druga ciaze? A co na to lekarz? Nie zalecil przerwy ?

Mój największy stres to to że skończyłam juz 30 lat :-D no i te plamienia którymi rozpoczynają się moje @ a z badań to robiłam tylko prolaktynę i tsh, bo wyczytałam ze z tym są często problemy i było wszytsko okej. No ja niestety tak mam ze cierpliwości u mnie nie ma, musze znaleźć jakiś sposób na wyluzowanie, bo całkiem zwariuję :-D
Mi czekolada pomaga hahahha

reklama
Również trzymam kciuki [emoji110]
U mnie dziewczyny koniec okresu. Testy owu w gotowości [emoji4] dzisiaj zrobiłam pierwszy.

Do góry