reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania 2019!

reklama
Hej dziewczyny :-) jestem tu nowa (stara) ;-) 6lat temu urodziłam córcię i na tym forum wspierałyśmy się z innymi mamuśkami. Teraz, z nowym partnerem, staramy się o dzidziusia około 10 mies. z przerwami. Niby już raz to przechodziłam a teraz wariuję ;-) Już bardzo bym chciała maleństwo. W październiku wydawało mi się że może już ale niestety... Teraz znowu się zastanawiam. Objawy - bolesność sutków, mdłości, osłabienie. Od około października PMS mi właśnie robi psikusy i mam mdłości, nigdy wcześniej tak nie miałam przed@ więc teraz częściej się nad tym zastanawiam. Próbuję nie myśleć, zaczekać do niedzieli - wtedy ma przyjść@, ale nie mi to nie wychodzi ;-) częściej mam teraz mdłości, wczoraj pobolewał mnie brzuch (raczej kłucie, ciągnięcie a nie jak na okres) a teraz może nieznacznie częściej biegam do toalety - przy pierwszej ciąży biegałam co pół godziny i to był mój pierwszy objaw oprócz mdłości. Sama już nie wiem czy sobie wkręcam, czy tak jest... Testu robić nie chcę bo przy pierwszej ciąży robiłam test w sobotę i nie wyszło nic, a w środę już miałam silne objawy ciąży, ostatcznie zrobiłam w niedzielę (wtedy już chyba ze 2 dni po terminie spodziewanej @) i były 2 krechy.

Badań robiłam mnóstwo, mąż też się badał. Tarczyca w porządku, trochę podwyższone atpo. Tarczyca na usg w porządku. Usg narządu rodnego dobrze. Sprawdzałam przeciwciała przeciwłożyskowe, przeciwplemnikowe, przeciwjajnikowe - wszystko w porządku. Konfliktu serologicznego z mężem nie mamy. Nasze kariotypy w porządku. Przeleczyliśmy nie dawno infekcję. Badanie kontrolne nasienia męża wyszło prawidłowo. Ogólne badanie w kierunku pierwiastków, takich jak wapń, sód, żelazo, potas, ferrytyna, itd. wyszło prawidłowo. Jajniki prawidłowych rozmiarów, brak tyłozgięcia macicy. Cytologia w marcu była prawidłowa.
Prolaktyna w pierwszym badaniu prawidłowa. Po obciążeniu za wysoka. Biorę pół tabletki bromergonu na noc. Glukoza w porządku. Insulina trochę za wysoka. Biorę glucophage 1500 po kolacji. Witamina d3 prawidłowy poziom po suplementacji. Biorę d3 2000 j.m. Homicysteina prawidłowa. Biorę prenatal uno. Testosteron był za wysoki, ale unormowałam i aktualnie jest w normie. Za wysoki 17 ohprogesteron w pierwszej fazie cyklu. Biorę dexametazon 0,5 mg aktualnie na noc. Biorę też rano spironol pół tabletki, żeby trochę wyhamować androgeny. Niedługo powtarzam badania. Zespół antyfosfolipidowy w porządku. Cholesterol w porządku, miałam usg jamy brzusznej i węzłów chłonnych - w porządku. I wiele wiele innych badań.
Ojej sporo tego.
Moja ciąża obumarła w sierpniu zeszłego roku. Aktualnie staramy się 3 cykl, teraz już bez spiny, bez obliczania owulacji, wszystko swoim torem i po prostu robimy swoje. Bez ciągłego wyczekiwania 2 kresek. Próbujemy ostatni cykl jeśli teraz się nie uda zawieszamy starania i chcemy się przebadać. Aktualnie biorę tylko antybiotyk bo wyszła mi Toksoplazmoza.

Te badania wykańczają portfel.. dziś dostałam wyniki przeciwciał przeciwko plemnikom, na szczęście ujemne wiec nie zagrażam żołnierzom i statystom na szczęście [emoji12]

reklama
Do góry